Reference - svépomocí? March 24, 2009, 11:04:49 pm Ahoj,tak jsem si teď při příležitosti dalšího překreslení slavné Tatry akolala (pro ty kteří mě neznali jako batole - míchačka ) uvědomil, že použitelného materiálu je jako šafránu. Nemáte někdo třeba příležitost vyfotit nějaké vozidlo (tedy nejspíš náklaďák) ze všech stran aby se podle toho dalo kreslit? Kvalitním referenčním materiálem se rozumí: foto jednoho exempláře ze všech stran, plus nějaká informace kam ta úprava časově spadá...Co by se asi mohlo výhledově hodit (nejen mně) je třeba Praga V3S... Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #1 – March 25, 2009, 08:19:00 am Quote from: VS – on March 24, 2009, 11:04:49 pm↔ Nemáte někdo třeba příležitost vyfotit nějaké vozidlo (tedy nejspíš náklaďák) ze všech stran aby se podle toho dalo kreslit? Kvalitním referenčním materiálem se rozumí: foto jednoho exempláře ze všech stran, ↔...sice "plnim podminky dotazu", ale legrace musi byt http://nv.aukro.cz/item560917716_tatra_138_michacka_stary_podvozek.html né ? Quote Selected Last Edit: March 25, 2009, 08:28:26 am by romik
Re: Reference - svépomocí? Reply #2 – March 25, 2009, 10:14:32 am Tak to je ovšem opravdu ze všech stran Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #3 – March 25, 2009, 05:10:12 pm Tý jo, V3S; tak tu jsem neviděl už pěkných pár měsíců. Místní SDH se jí zbavilo na podzim, když vyfasovali nového Renaulta. Toho asi vyfotit nechceš?!BTW: můj provider (zloději od O2) nemají simutrans.com ve svém DNS serveru, takže musím přes telefon Nevíte o tom někdo něco? Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #4 – March 25, 2009, 05:53:39 pm Přes léto by se mi mohlo povést nějaké ty vraky nahnat, v Beskydech jsem jich pár potkal. Na Baraní prodávali "V3S fekál" za tuším nějakých deset tisíc nebo tak... bylo to na obecní vývěsce.Doma mám nastavenou DNS ručně, první dva servery "zlodějské" a potom pár záložních Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #5 – March 25, 2009, 10:27:26 pm vím o spoustě V3Sek se skříní (většinou vyřazené kousky naší armády momentálně ve službách sborů dobrovolných hasičů) pak jeřáb V3S ale to jsou relativně neužitečná a dá se říct že i nepoužitelná vozidla... nebo snad budeme v simutransu vozit pasažéry na háku jeřábu? (Tenhle způsob přepravy zdá se mi poněkud nebezpečný a nepravděpodobný) Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #6 – March 26, 2009, 08:07:19 pm Mě se něco na Tatře 138 nějak pořád něco nezdálo... má moc dlouhou kabinu a moc vystouplej čumák... jen pro srovnání přikládám současnou simutrans verzi "kachního čumáku", mojí verzi a nákres... Když tak nad tím přemýšlím, nevím jestli vypadají blbě naše úpravy nebo ten nákres PS.: Je zajímavý že když rejpu tak do novinek nebo "klasiky" Quote Selected Last Edit: March 26, 2009, 08:13:06 pm by TommPa9
Re: Reference - svépomocí? Reply #7 – March 27, 2009, 11:27:04 am jinak teď mě napadá, že co se týká mě a čerpání materiálu na tvorbu aut nejčastěji brousím po stránkách s modelářskou tématikou. málokde totiž najdete pohledy na cokoliv ze všech úhlů jako u modelů... naprosto ideální jsou modely 1:100 s krabičkovými podvozky. Poměrně dost čerpatelnýho materiálu je tady v subdoménách Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #8 – March 29, 2009, 05:30:41 pm Ohledne ty veesky, rek bych, ze pomerne dobre pouzitelnej material bude vystrihovanka vojensky verze, ktera kdysi vychazela jako minibox serie (1:100) V ABC ... ja ji mam slepenou, takze muzu nafotit s pravitkem, ale jeste lepsi by zrejme byla neslepena... Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #9 – March 29, 2009, 06:06:20 pm Vždycky se něco najde-stačí jen pořádně hledat Tady je Praga V3S hned v několika verzích rozkreslená jako model. Pro jedince s menší představivostí "Jak to asi může být skompletováno?" je dokonce sesazená v bočních pohledech-už jen najít dobrovolníka který jí nakreslí pro nás kdysi jsem se o ní pokoušel a dopadlo to prachbídně no posuďte sami. Přesný datum vzniku si nepamatuju, ale řadil bych jí ke svým "vrcholným" dílům jako třeba perfektní první a úzasně placatá verze Škody 706 RTO z května loňského roku Quote Selected
Re: Reference - svépomocí? Reply #10 – August 01, 2009, 11:11:01 pm Lidičky drahý nemáte někdo fotky k Tatře 138/148 s cisternou (potřeboval bych jí pro přepravu mléka a ropy) bohužel se mi nic nepovedlo najít a jediná cisterna kterou jsem našel má červenobílý hasičský nátěr s vodním dělem Quote Selected Last Edit: August 01, 2009, 11:15:40 pm by TommPa9