Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560388 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3080
A co blonski na mojí 736 :D? A žradlák = jídelní vůz? Nic jiného mě nenapadá...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3081
benpat > s cervenou v Blonski schematu hnout klidne muzu, zatim jsem podklady bral na strankach vagonwebu http://www.vagonweb.cz/popisy/ZSSK_osobni_vozy.php ... je fakt, ze se mi tahle "screensaverova" cervena na Blonski vozech zda svetlejsi nez v realu, ale zatim jsem to neresil - kolikrat nastaveni monitoru mate vic, nez skutecne rozdily barev.

Na stranu druhou, pokud by se mi to nechtelo menit, muzu proste prohlasit, ze uz je to trosku vysisovany ... kolikrat na jednom vlaku je videt, jak jsou ruzne stare vozy ruzne svetle/tmave... ale jak rikam, dokud mam "hotovej" jeden blonski vagon, neni problem to prizpusobit.

Ten BDs je modro-modrej, napred jsem myslel ze to je spaci vagon a teprv rozmisteni oken me trklo, jaka je realita.

Lubak91 > jidelni vozy jsou zpravidla i pred zavedenim balkanu v cervenobilem polomacenem nateru, pricemz jejich cervena je "o fous vyblitejsi" nez cervena na ING / xmz vagonech...

Reply #3082
Lubak na tebe jsem zapomněl.
Mě jde hlavně o to, že když jednotný styl tak prostě jednotný. Jak už jsem psal nejlepší mi příjde Tomova červená (je sice tmavší, ale dobře odlišitelná od naší červené . Teď záleží na vás jak se domluvíte. Příklad nejednotnosti je u Viamontu 3 autoři = 3 jiné žluté. Opravdu je to na vás autorech jak se domluvíte, ale měli byste být jednotní.

Reply #3083
Palety raději dejte přímo sem (teda do šablon), ať se může kdokoliv přidat :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3084
Ono je to i v jiných odvětvích, např. modelářském: mám doma několik lokomotiv, vagónů, kontejnerů, aut,... DHL a každé má jiný odstín žluté :) A ohledně těch palet, kdo má nejkrásnější barvy ať je dá do šablon, můžeme uspořádat anketu :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3085
Ono s tema barvickama je celkove dost problem. Konkretne viamonti sukafony jsem delal "aby aspon nejak byly", u nakladnich vagonu barvy davam "podle oka, aby to vypadalo realne - jenze jak presne vypadal realne v barvach vagon v obdobi prvni republiky, kdyz vsechny barevne snimky jsou az z obdobi po 2. svetove? Nektere mutace jsou dilem intuitivni fantazie - treba uhlaky Ut a Vut se vyskytovaly jak v barve cervenohnede, tak i sedive a zelene... tak jsem udelal vic variant a "nahodne" (= tak, jak se mi to libilo) je rozdelil mezi ruzne varianty (na drevo, na uhli). Kdo chce, muze tvorit ucelene vlaky, kdo ne, muze si ve hre seskladat typove pestre manipulaky :-)

Nejvetsi pakarnu jsem ale mel s chytanim "celozelene zelene" z doby CSD. Prestoze jsem bral barvicky z realnych fotek, neco se mi zdalo moc tmavy, neco moc do modra, jiny bylo zase takovy vyblity... vysledkem bylo nekolik variant vagonove zelene z tohoto obdobi, kterou jsem opet "nahodne" rozmistil na ruzne varianty vozu. Konkretne ve hre je to dobre videt, kdyz si za celozeleny honeckerak priprahnete klasicky kupatkovy Ba. A priznam se, ze jsem puvodne chtel mit vsecky vagony stejne zelene, ale vzdal jsem to - nakonec se mi to libilo vice, pokud se vagony nelisily jen okynkama. Stejne jako v realu.

Takze jako zakladni voditko si myslim, ze paleta daneho barevneho schematu v sablonach muze urcite pomoct. Na stranu druhou, drzet se toho striktne a prisne nema podle me valny smysl.

Ale je mozny, ze zmenim nastroj po vyzkouseni viamonti 704 v kombinaci se sukafonem, zatim jsem nemel moznost.

Mimochodem, v patek jsem v Plzni na hlavnim zahledl exViamontiho kocoura - napis Viamont je prebarven (jinym odstinem zlute nez zbytek loko), zbytek zustal beze zmen, jen jsou doplnena loga OKD, ktera vubec neladi se zbytkem loko... takovej divnej pocit sem z toho mel :-/

Reply #3086
No 704.401 v dnešní době vypadá takto: www.spz.logout.cz/fotoalbum/fotoalbum_zobrazeni.php?stat=cz&rada=704_4&vlastnik=cz_060
Vypadá to že remotorizovaná na nějaký catterpillar a má oranžové majáčky (kdo si všiml že 704.401 na dálkové ovládání svítí na střeše modré majáčky :) ?)
A ohledně ČSD zelené, přiznám že jsem ji sám nezažil, ale bylo to strašná zelená skoro khaki. Jako kdyby malovaly vagóny stejnou barvou jako BVPčka :) Sám si pamatuji na takovou spíš opravdu do modra, ale ta taky začala mizet ještě před přelomem milénia...

Reply #3087
Ještě mám dotaz na znalejší, šlo by udělat depo na víc než jedno pole? Např. 1x2, 2x2 apod.?

Reply #3088
CSD zelena - ono to ma jeste jedno hledisko, ktery je vhodny na fotkach vzit v uvahu. Behem parniho provozu (ktery naprosta vetsina soucasneho vozoveho parku pamatuje) nebyly vagony nijak ciste. Umyvaly se pry pouze okna, kdezto vozove skrine se nechaly "oprset" a bylo to. Takze jeden a ten samy vagon muze byt zachycen na jedne fotce v temer zarive zelene barve, na druhe pritom muze byt maskovan vrstvou humusu barvy sedocerne, kdy naznak do zelena si spis prihlizejici predstavi nez aby ho videl..

Edit: ... jeste jsem se chtel vyjadrit k delsimu depu - do hry by to slo asi zakomponovat spatne, ale napadlo me, ze by teoreticky mohlo jit udelat depo na nekolik kosticek, podobne jako se stavi nastupiste. A v depu delky dvou kosticek by sly postavit vlaky na delku dvou kosticek nebo kratsi. V podstate by to pak znamenalo, ze musim postavit stejne dlouhe depo, jako chci vyuzivat nastupiste. Logika pro potencialni fungovani pomerne jednoducha, ale ja to do hry zakomponovat nedovedu a nevim o nikom, kdo by to dobrovolne takovouhle ptakovinou zeslozitoval.

Edit podruhe: ... konecne jsem nasel snimek, kde je krasne videt, jak to s tou "zelenou" barvou na vagonech v realu vypadalo:

Reply #3089
Já jsem přemýšlel např. Udělat rotundu 3x3 a pro fajnšmekry ještě udělat do kolejí točnu jako doplněk. Ale právě nevím jestli by to šlo udělat, byly tady od někoho zmínky, že např. radnice funguje jen na 2x2 a na jiném rozložení polí ne.

Reply #3090
Jenom 1x1: depa, stanice (ty ovšem mění grafiku, takže to tak nevypadá), městské domy.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3091
Rotunda by byla sice hezka, ale prakticky vyuziti ve hre si predstavit nedovedu ... konkretne jak by to vypadalo, kdyby pres tocnu projizdel cely vlak :-)

Nicmene, urcite vyuziti by mit mohla - jako fabrika "ZOS", ktera by odebirala motory, skrine lokomotiv, strojni vyrobky a elektricke soucastky jako konecny clanek retezce... tam by tocna vypadala urcite dobre...

Reply #3092
Tak škoda :( Ale o průmyslovém článku jsem také přemýšlel. Ale spíš bych udělal nějakou ŽOSku, např. náš PARS :) A pěkně s animovanou přesuvnou kde by se posunovalo s Najbrt 954 :D

Reply #3094
V parsu máme dvě 703 ;) A ještě bych měl na tebe dotaz z trochu jiného tématu: Znáš Malomocnost prázdnoty?

Reply #3096
Taky jedna punková kapela, já víceméně slyšel 2 písničky, tak jsem se chtěl zeptat jestli ji neznáš lépe ;)
Edit: To se přiznám že neznám, já si nechám vždycky poradit od nějakého kolegy co poslouchá, a když se mi to líbí tak si to taky pořídím :D
No nic, aby zas někdo nenadával že řešíme něco co jsem nepatří :) A ohledně těch budov, pustil bych se do nich rád, ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Mám rozpracovanou jednu věcičku o které jsem se ti zmiňoval, ale zatím nevím kdy ji dokončím. Jinak plánů na budovy a továrny mám hafo, (např. stáčírna minerálních vod,  továrnu na čistící prostředky (zenit produkující solvinu:), továrnu na prefabrikáty, válcovnu,... Horší kdo by se do toho pustil, ale tady se asi moc zájemců nenajde co? :) Asi do toho budu muset jít sám...

Reply #3098
Myslím ten pomník, ale možná bych to zatím držel v tajnosti ;) Do lokomotivky jsem se ještě nepustil :(

Reply #3100
TommPa9 ... pockej, podstolaci jeste hrajou?

... no a at to neni uplne OT... tak jsem si zkusil porovnat cervenou, kterou jsem pouzil v Blonski schematu Bdtmee a sukafonu a ejhle, kazda je jina a to docela o dost.... takze jsem zkusil naaplikovat motorakovou cervenou na honeckerak a tady je "screensaverovy" vysledek:

Dokud jsem si to nesrovnal vedle sebe, prisla mi ta cervena naprosto normalni... a ted mi pripada jak oranzova :-) ... takze zrejme podobnym zpusobem si "ztmavim" cervenou u ostatnich podkladu z vagonwebu na blonski schematu a melo by to byt OK.

A neodpustim si takovou poznamku... co ma spolecne kapela Pod stolem a CD? :D :D :D

Reply #3102
Tak já se to pokusím udržet v tajnosti a co nejdříve vydat;), jedná se o r..... t... :) Nemohu si pomoct, ale zdá se mi že blonski lokomotivy mají červenou lesklejší a světlejší a vagony jsou trochu matnější a tmavší, nebo to je tím jak jsou zasviněný? :)

Reply #3103
Lubak > spis maji lokomotivy vetsi plochu, kde to je mozny posoudit... u vagonu este ani nezaregistrujes, ze to je cerveny a uz prijde okno... a hele sloupek... hmm, tak nic, hned za nim zase dalsi okno... a tak dal az na konec vlaku ;-)

Jinak odpoved na moji otazku je jednoducha... oba zminovane subjekty maji v soucasnosti stejne zbarvene sny :)

Reply #3106
Jé hned jak přijedu domů tak si to musím pořídit (Pod stolem). A ten najbrt by se hodil, já bych ho aplikoval na 704 :)

Re:Pak128 CZ.: Šablony

Reply #3108
helle vy uznávaní tvůrci :) jelikož:

a) ve vlacích vám nemůžu konkurovat
b) je toho málo
c) vždycky se mi dařily (no alespoň myslím :D)

se pouštím do nějakých těch citycaru, a ještě k tomu osobáků. a proto potřenuji help-šablonu nebo alespoň jak ji odvodit(z autobusové délky nebo tak...)

Reply #3109
Na auta zatím šablona prakticky není a kreslí se poměrově k jiným autům (já například poměrově k Tatře 815)

Možná na http://graphics.simutrans.com něco vhodného najdeš pokud ne, zkusím sem dát aspoň ford transit a k tomu už se poměr řeší lépe.

Reply #3110
Hlavně že si rozumíme :D

Reply #3111
pozicovanej je tam jen ddecker ale jsou tam všechny základní city velikostně, takže by se to dalo odvodit poměrem

Reply #3112
no výborně... obecně se pozicuje podle pozice čumáku vozidla ale to už tady někde asi je dávno napsaný... v tom případě to nebude problém... Jen si budeš muset zjistit jak se píše dat soubor k citycarům... to si totiž nepamatuji i když příklad bych měl někde mít.

Reply #3113
to se vyřeší poté