Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560389 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3116
Zkousel jsem si ted jezdit s masinkama od Lubaka a mam k tomu par pripominek, nektery vseobecny, jiny ke konkretnim strojum. Mezi ty vseobecny patri:
- mam z toho pocit maleho nebo mozna zadneho stinovani
- masiny vypadaji v iso pohledech podstatne mohutnejsi nez bych cekal, pritom to (az na vyjimky, viz nize) pasuje, zrejme to souvisi s tim stinovanim
- kabiny lokomotiv a sluzebni prostory vagonu jsme s TommPa9 delali "netmavnouci sedou", aby to tolik nezarilo. Provozni osvetleni interieru kabiny je podle me normalni, ale aby z toho byla svetluska podobne urovne, jako kdyz jsou v osobnim vagone rozsvicene zarivky, to by fira videl kulovy. Neberu to jako zadnou chybu, jen jsem si uz na to "tlumeny" svetlo v interieru "sluzebnich prostor" draznich vozidel navykl, tak me to majzlo pres oci

No a ted konkretne k jednotlivym vozidlum:
- do http://forum.simutrans.com/index.php?action=dlattach;topic=1316.0;attach=9114 se zrejme omylem dostal i soubor vehicle.ZSCS_736_003-3.pak, ktery je duplicitou k vehicle.ZSCS_736_003-5.pak a lokomotiva 736 003-5 je pak ve hre 2x stejna
- jak je mysleno "navyseni o pomocny agregat" pri navyseni vykonu 736? O tehle lokomotive toho moc nevim, ale zarazi me ze verze od TommPa9 ma 990 kW, kdezto Lubak91 ji nadelil 1082, resp 1226 kW. Kdyz se kouknu na prototypy.cz, je tam uvedeno 990+124kW, nicmene mam za to, ze masina stejne nemuze vyuzivat oba agregaty najednou (muzu se plest, 714 to treba umi) ... kazdopadne mi to nejak nestimuje, tak prosim vysvetleni :-)
- 704 mi prijde "nejaka dlouha" ve vsech pohledech a navic jeste iso pohledy jsou (= me pripadaji, byt nemusi) delsi nez by mely byt. Muze to delat i zminovane nevyrazne stinovani, kdy neni poznat prechod z bocnice do cela v iso pohledech, ale pokud dam dve loko za sebe, "stekaji" mi kapoty do sebe.
- dalkove rizena varianta 704 je ve skutecnosti rizena vysilackou, kterou je mozne ovladat odkudkoliv a 010 nema vpredu (oproti bezne 010) v podstate nic navic, nez zidli a svetlomet. Razeni bylo uvazovano ridici viamont 010 + CD 010 ... + CD 010 + 704 na dalkove ovladani, pokud by bylo razeni ridici 010+704, bylo by rozumejsi misto toho poslat solo sukafon :) ... ja osobne bych nechal razeni volne i u toho dalkove rizenyho lega...
- zlutou na bocni pohled (v iso je pak bud tmavsi nebo svetlejsi) jsem bral (jako obvykle) ze screensaveroveho obrazku:
... diky "resample" zmenseni doslo k castecnemu sliti s cernou, takze pusobi relativne tmavym dojmem. Na stranu druhou si rikam, ze pokud by byla relana fotka viamontiho sukafonu v dalce, budou ty pixely odstinem zluty asi odpovidat.

... ostatni prcky sem zatim nezkousel.

Reply #3117
POZOR najbrt jde do kytek!!! Prý se řada X54 bude zase lakovat červeně. Tedy mají být vytvořeny 2 soupravy X54 (854.206+054.2XX+954.221 a 854.030+054.2XX+954.222) které budou modré, zbytek červený.
Lubak, nemohl bys zjistit více?

Reply #3118
No sériové verze mají 1082kW, u výkonu jsem vycházel z věty v ŽM atlasu vozidel „lokomotiva může používat každý agregát zvlášť” z toho jsem usoudil že by mělo jít kombinované využití. Osvělení kabiny jsem řešil aby to hezky vypadalo :), je použité normální osvětlení i netmavnoucí šedá pro rozlišení jednotlivých celků lokomotivy, je to vidět u lega, boky jsou v šedé kabina ve světle. Některé iso přiznám bez mučení mám delší jelikož by to byla ještě kratší prťavoučká příšernost :) Lego je testovací verze, tak ho upravím. Chcete mít na stanovišti netmavnoucí šedou? Dostanete ji. Chcete u lega na vysílačku normální spojitelnost? Dostane te ji. U té 736 003 má být samozřejmě kontrolka -5, myslím že je akorád chyba v názvu archivu ne? Obě lokomotivy jsou stejné až na tu kontrolku :(
Ohledně 954, v pátek jdu sice do PARSu, ale nevím jestli se dostanu do haly.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3119
POZOR najbrt jde do kytek!!! Prý se řada X54 bude zase lakovat červeně. Tedy mají být vytvořeny 2 soupravy X54 (854.206+054.2XX+954.221 a 854.030+054.2XX+954.222) které budou modré, zbytek červený.

A je v tom bordel ;)

Reply #3120
Alespoň jste věrně zdokumentovali prototypy... já říkal že se máte krotit s těmi milióny barev, a teď to tu máte...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3122
Já už v tom mám z vás takový guláš, že nevím co je co... balkán, najbrt, blonski... a dokud jste nezačali kreslit tak byl brejlovec vždycky zelený, ale potom jste mi určitě schválně poslali do Ostravy ten červený... konspirace!

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3123
Modrobílý se žlutým bleskem...
červený ze žlutým pruhem
červený se žlutým bleskem
modrý s červenými čely
modromodrý
červený
temně rudý
temně rudý s krémovým pruhem na čele...
a to jsou jen ty nátěry brejlovce na které jsem si vzpomněl...

Reply #3124
Kdy by jsme měli udělat všechny kombinace co kdy byly na brejláčích, museli by jsme vydat cca 200-300 brejláčů :)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3126
Jestli by byl zájem, můžem pořádat anketu o nejzajímavější nátěr. A to nejen u brejláčů ale např i u bert, es apod. A loko která by vyhrála by šla do výroby. :) A dotaz na vás plzeňáky, koukal jste někdo po herkulesovi a vagónech ALEX Arriva?

Reply #3128
Takže herkules je zadaný, a co taurus 1216? Existuje 1116, z té by se to dalo překopat, ale musela by být grafika...
Ale máte v té Plzni veselo, „kausa plzeňská práva”, podvodnou autoškolu teď uprchlýho trestance, viz. www.novinky.cz :)

Reply #3130
Tak zaměstnat ! :) Já se pěkně natáhnul...

Reply #3131
bojuju s tím jak sem dostat obrázek :D

Reply #3132
Jestli už je někde na webu tak [img ]http://adresa obrázku[/img]

Jestli jako přílohu tak nesmíš použít nabídku rychlé odpovědi. Klikneš na ODPOVĚDĚT pak se dostaneš na širokou nabídku kde jsou smajlíci a bb kody a tak... pod oknem na psaní bude položka rozšířené možnosti to rozklikneš a pak už je to snadný.

Reply #3133
co vy na to? akorát ta kabina mi nějak nesedí..

Reply #3134
V zadu jsou dvě nápravy? Jestli jo bude lepší je posunout jakoby na linku takhle to vypadá malinko jako škoda 120 s utahanými pružinami. A okna bych možná řešil v nesetmívací šedé barvě (podle programu Shades) protože když se podíváš tak i na autech v realitě jsou většinou okna jakoby do šeda a ne do modra... pokusím se dodat obrázek toho, jak si to asi představuju.

Reply #3135
No, co my tak bychom mohli říct? Že je to pro začátek velmi slušné! Umíš to :) Každopádně co je blbě už ti Tomáš řekl, přesně tyhle dvě výtky jsem chtěl napsat taky (a předběhl mně).

Reply #3136
V zadu jsou dvě nápravy? Jestli jo bude lepší je posunout jakoby na linku takhle to vypadá malinko jako škoda 120 s utahanými pružinami. A okna bych možná řešil v nesetmívací šedé barvě (podle programu Shades) protože když se podíváš tak i na autech v realitě jsou většinou okna jakoby do šeda a ne do modra... pokusím se dodat obrázek toho, jak si to asi představuju.
pravda, kola se mi trochu rozjely..no a k těm oknům-automaticky jsem začal modrou odkojen omalovánkama :D ne ale říkal jsem si "ono se to v tom shades nějak udělá" ..no na první pokus to docela ujde ne?
PS: vypadá alespoň trochu jako liazka?:D

EDIT: no a ještě se tak dívám jak mi jaksi ujel i ten nárazník

Reply #3137

Hold umím psát všema deseti no :D Někde ten rozdíl musí být znát ;)
no na první pokus to docela ujde ne?
PS: vypadá alespoň trochu jako liazka?:D

Na první pokus je to úžasný. Trochu jako liazka to možná vypadá až na to že jsem 3 nápravy u popelářů ještě neviděl (tipoval jsem to na Mercedes nebo možná Volvo) Jen tak dál kresli a přinese to ovoce ;) jenom pro motivaci zašátrám v archivu :D

EDIT.: Tak takhle jsem začínal já-úprava Vláďovo Tatry 813 na Tatru 815 TN

Reply #3138

Reply #3139
No tak pod tíhou důkazů (čili této fotky) musím uznat že jí tam vidím. Jenom snad kabina je trochu nadměrná-vůči nákladnímu prostoru- Osobně radši začínám od bočních pohledů abych si trochu to dané vozidlo osahal.

Reply #3140
 LIAZku šestikolku jsem už viděl, ale taky jsem to tipoval spíš na starej mercedes :) Asi si budu muset zase pohrát s nějakejma silničníma vozítkama abych nebyl jenom vlakovej ;)

Reply #3141
No tak pod tíhou důkazů (čili této fotky) musím uznat že jí tam vidím. Jenom snad kabina je trochu nadměrná-vůči nákladnímu prostoru- Osobně radši začínám od bočních pohledů abych si trochu to dané vozidlo osahal.
to přijde, to přijde

Reply #3143
já totož začal šikmo jelikož jsem v podstatě ty standartní popeláře "přetáhnul" tím svojím výtvorem

Reply #3145
Tak se hned můžu dát do práce (704), ve škole dostala učitelka prasečí chřipku, tak máme dohromady 6. dní „revolučních” prázdnin. Ani svářečák jsme nedodělali...
Teď jsem v Kolíně viděl 163.257, to je nějaká novinka u najbrtu, modrej klín u čumáku a logo ČD jak deska od stolu? Ještě tam byl v nějakém nákladu zařazen Armpee.

Reply #3146
163.257 je prototypový najbrt a první kusy (3 - 4) měli klín až k čelu. To ARmpee bude asi z Velimi (testoval se na okruhu)

Reply #3147
Aha, na to už jsem nějak zapoměl:D Vypadal jak novej, jak byl vyleštěnej :D

Reply #3148
Jeste jsem si vzpomel, u te 704 by mel byt prevod kolem 1,3 podobne jako u ostatnich lokomotiv s elektrickym prenosem vykonu ...

... a zaznel tu nekde dotaz na vlaky spolecnosti Alex Arriva - mam na ne zalusk (jak loko, tak vagony), moc se mi libi, ale uprednostnuju zatim vozidla "domaci", tedy CSD, CD, ZSSK, Viamont a podobne. Vidim to tak, ze na Arrivu se vrhnu v nejakym zapalu napadu a tvorive chuti :-)

Na Taurus jsem si taky brousil zuby, ale diky pantografum by to stejne muselo byt ve spolupraci s TommPa9, takze zatim odlozeno.

Reply #3149
Já dodělám těch pár dieselů co jsem slíbil, (provedeme nějaké úpravy u lega) a dodělám ty wapky sypáky.