Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560452 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3290
Sim > ty procenta znamenají jak moc ovlivňuje bonus platby za tento náklad - v těch rovnicích jsem to napsal jako bonusové % tohoto druhu nákladu.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3291
Já bych tam naložil nějakou gigantickou rouru z betonu či oceli pro přepravu těchto komodit. Nebo lokomotivu/vagón, ale to by někdo musel udělat lokomotivku :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3293
Sime koukám že se registroval na K-čku.
K těm vozům, v tom koeficientu také zohledni klimatizaci (nebo spíš vybavení vozu).

Tome gratuluji k 1000. příspěvku.

Reply #3295
Též gratuluji, ale dort si asi pořídím pro sebe jelikož jsem dnes udělal svářečák :D Teď jsem se dočetl v atlasu lokomotiv, že lokomotiva 704.401 Viamontu, kterou jsem vypotil i jako dálkově ovládanou pro sunutí "řídícího" vozu 010.192 je od  roku 2005 převedena do Sokolova, z důvodu vysoké poruchovosti při vedení osobních vlaků (časté rozjezdy, nutnost jízd rychlostí 60km/h atp.) V 7.08 prodělala havárii motoru a v 4.09 byla přistavena již pod OKD-D do CZ LOKO Jihlava na remorizaci. Mám tedy upravit 704.401 na konec v roce 2005/2008 a v roce 2009 novou remotorizovanou lokomotivu?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3296
Ještě počkej jestli nevyjede s jiným výkonem/rychlostí.

Reply #3297
No ona už vyjela, jinou rychlost bych neviděl ale je pravděpodobně vybavena motorem Catterpillar CAT C 13 a ochuzena o dálkové ovládání.

Reply #3298
to sú tie najnovšie lokomotivy? (v realite)

Reply #3300
Koukám že náš hungarista nedá pokoj a začíná zakládat i témata. Kdybych mu udělal 2-3 loko, dal by pokoj nebo by otravoval ještě víc?

Reply #3302
Jak ze zkušeností?  ;D

Reply #3303
Taková nohabka není špatnej stroj, zajímavý "dyzajn"  a zajížděla na naše bývalé území. Nebo sergej... Ale když je to takový otrava...

Reply #3305
O zkušenostech pomlčme, to že je máme stačí bohatě. Pokud nechcete rozpoutat příval komolených jazyků a zdravení každých 5 minut a kdovíco ještě, doporučuji neodpovídat a nevšímat si, jinak je jako vteřinové lepidlo - už nepustí, aspoň ne v geologicky dohledné době ;)

A taky nedávajte najevo že se bavíme o tom paňácovi, a kdyžtak složitými výrazy a konstrukcemi tak jako v této větě ať se mu to nepřeloží správně...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3306
Nejsme doma:) Doufejme že toho kamarádíček ze země paprik a uzenin zanechá. Jaký věk asi zatím dovršil? Jestli se jedná o nějakého školáčika nebo starého vlka? I když co jsem koukal, naše simutrans scéna je složená ze samých mládežníků :D Doufám že je to dostatečně šifrované ;) :D

Reply #3308
Ovšem silně nezmarovitý, na takováto léta by už měl býti s rozumovým aparátem ve vyšších kruzích a vzít na vědomost že když na jeho zkomoleniny nikdo nereaguje, ráčil by se odebráti do koutku, a zpytovati svědomost svojí a tvořiti svými horními končetinami něco podle svého gusta. Neumím není odpověď :) No nevyznám se v tom ani já sám...

Reply #3310
Tak panstvo, trosku jsem si opet hral, neco jsem uz avizoval dopredu a tady je vysledek, prozatim urceny k testovani. Bohuzel jsem zatim nedal dohromady algoritmus nakladu provozuschopny, takze jsou naklady lehce streleny od boku, aby to bylo pouzitelny. Vyzkousejte, proverte, piste. Prave vyjizdi modra souprava 943+043+843:

http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/vehicle.motorak.842_843.rar

Na motorak v balkanskem i cervenem provedeni byly dosazeny fleky, predstavujici elektricke komponenty skutecneho vozu, u cervenych provedeni bylo zkraceno obdobi pusobnosti. Vsechny vozy soupravy (soucasti paku je i 842 ktereho se to netyka) v provedeni cervenem i balkanskem jsou predelany na "rozsvecovaci" variantu, podobne jako predchozi sada vagonu A, AB a B - znamena to, ze prazdny vuz nesviti, obsazeny ano. Je to sice pakarna se s tim piplat, ale libi se mi to :-) ... navic vyreseni rozsvecovani puleneho (na lidi i postu) motoroveho vozu jsem bral vicemene i jako osobni vyzvu a zatim vse nasvedcuje tomu, ze to vyslo.

Tak a ted par reakci na ostatni veci:

Viamont 704 - tady je trosku problem, kteremu jsme se chteli s TommPa9 vyhnout - dokud jsme necislovali konkretni stroje, mohlo byt vcelku sumak, jak si masiny meni mezi sebou motory nebo ktery kus dane rady ma jake ovladani. Ono je to nakonec ve hre uplne fuk - pokud si od jednoho skutecneho stroje poridim 10 kusu, je to nerealne podobnym zpusobem. Takze by se jednalo rekneme o "Viamont 704" a "Viamont 704 dalkove rizeny" ... kdyz by doslo k odstraneni dalkoveho ovladani, proste by ten atyp skoncil a bezna rada 704 by zustala beze zmeny. Pri soucasnem znaceni bych to videl podobne - nicmene se muze ukazat, ze nova motorizace zmeni parametry masiny, takze pak by to mozna preci jen chtelo dalsi verzi do hry.

Algoritmus na ceny a naklady vozidel - podle toho co VS psal to snad nejak dam dohromady. Jestli ma klimu nebo ne, to zatim neresim - uz takhle tam tech parametru mam vic, nez bych chtel. Nicmene tam mam i drive zminovane Ks (= Simova konstanta :D ) kterymi si muzu sem tam neco doladit podle potreby. Typicky se treba jedna o odliseni modernizovanych vozu - na porizeni budou drazsi nez zastarale, ale na provoz levnejsi, i kdyz maji ostatni parametry (rychlost, hmotnost, kapacita) totozne. Takze rovnou rikam, ze takovymi "detaily" se mi zabyvat moc nechce.
Mam tam totiz zapeklitejsi orisky - typicky treba vlaky s motorovou lokomotivou. Zadny z CZ stroju (krome prototypu) nema povolenou rychlost pres 100km/h, prestoze tahaji vagony s rychlostmi 120 az 160. No a jak tedy ty vagony nastavit? Pocitat, ze budou jezdit s brejlovcem stovkou... a pokud nahodou pojedou za gorilou, budou extremne vydelavat? Nebo naopak pocitat s konstrukcni rychlosti vagonu i za cenu toho, ze v motorove trakci budu vzdy v cervenych cislech?

Reply #3311
TommPa9 - než jeden stačí zareagovat je už o 10 příspěvků dál (tady to ale frčí) jen jsem měl nápad na vzhled převážené oceli na podvalu, někde jsem viděl, asi v PAK64, že tam byly dva duté válce postavené na dno, asi jako široké ale nízké sudy, měli to být svitky plechů. Vypadalo to docela pěkně.

Reply #3312
Nemo > svitky plechu jsou docela orisek - pokud jsou ulozeny nastojato (osa valce svisle), vypada to jako hajzlpapir. Zkousel jsem si kvuli tomu nafotit model vagonku se svitkama zhruba v uhlech, ktere jsou ve hre. Svitky byly polozene (osa valce vodorovne ... a v podstate houby platny, porad to vypada, jako maketa Harmasanu :D

Takze jsem svitky plechu zatim odlozil a pocitam spis s tabulemi plechu, pripadne mozna zkusim nejaky ingoty nebo tak neco.

Reply #3313
Sim - ty ingoty by taky nebyly marný, mě šlo o to aby to nebyl jeden velký kvádr nebo válec, aby to bylo trošku pestřejší  ;)

Reply #3314
Soudruzi, právě jsem se vrátil z h.... echm echm z haly v Parsu. Spatřil jsem tam pouhopouhou 854 v najbrtu, 060/063 v najbrtu, několik rozpracovaných regionoh ve žluté a laminátku cargo. Zbytek byly 051/052 v starém nátěru a tramvaj. Zkoumali jsme nápravové převodovky, takže jsme toho moc neprošli. Zbytek je asi vzadu mimo hlavní haly.

Reply #3315
TommPa9 - než jeden stačí zareagovat je už o 10 příspěvků dál (tady to ale frčí) jen jsem měl nápad na vzhled převážené oceli na podvalu, někde jsem viděl, asi v PAK64, že tam byly dva duté válce postavené na dno, asi jako široké ale nízké sudy, měli to být svitky plechů. Vypadalo to docela pěkně.

Hajzlpapíry nebrat ;) Ono by mohlo jít i ocelové cosi ukryté pod plachtou... (systém "Malý princ")

Soudruzi, právě jsem se vrátil z h.... echm echm z haly v Parsu. Spatřil jsem tam pouhopouhou 854 v najbrtu, 060/063 v najbrtu, několik rozpracovaných regionoh ve žluté a laminátku cargo. Zbytek byly 051/052 v starém nátěru a tramvaj. Zkoumali jsme nápravové převodovky, takže jsme toho moc neprošli. Zbytek je asi vzadu mimo hlavní haly.

Jsem BOND, Lubák BOND!

Takže nic nového?

Reply #3316
Pokusil jsem se vyfotografovat aspoň tu 854, ale prohnala se tam ďábelskou rychlostí nejdřív přesuvna a poté boční ještěrka? či jak to nazvat :D Takže foto vypadá jak malba od avantgardního umělce po velké dávce absinthu :) 451/452 je už asi v expediční hale takže tu jsem neviděl. Regionohy byly jenom ve žluté, nebo v béžovém "přednátěru" takže jsem žádnou najbrťáckou neviděl, sám jsem v to ani nevěřil. Byl jsem tam naprosto legálně takže se žádný 007 nekonal :D

Reply #3317
Na "Bonda" by asi byl nejlepší takový ten vrtulník s foťáčkem, jak se s tím fotí když někdo nemá dost na letadlo...

Reply #3318
Nebo trochu semtexu (takových 5kg:) a pak fotografovat to co vydrželo trochu pohromadě v okruhu 10km :D

Reply #3319
Sime ta výzbroj je super. Jen koukám žes nakonec udělal ty jedny dveře pruhované a zvýšil výkon.

Reply #3320
benpat > dvere jsem udelal tak, jak by podle vseho mel vypadat "seriovy" balkan ... teda za predpokladu, ze nejaky takovy bude :-D Na vykon jsem nesahal, ten zustal stejny - 2x 300kW

Reply #3321
Tak zase něco "nového" z československých luhů a hájů, lokomotiva řady 710 (T334.0 II.) neboli Rosnička. Je v zeleném zbarvení dopravce ŽSR. Zatím jedna verze, v nejbližší době vydám řetěz lokomotiv, rozlišené časově i barevně od prototypu po posledního provozovatele a ukončení provozu.

Lokomotiva 710 ŽSR
Výkon: 302kW
Rychlost: 60km/h
Cena: 13269/0,20
Rok výroby: 1993
Ukončení výroby: 2002
Pohon: diesel

Reply #3322
Teď budu vypadat jako jistá postava z českých dějin... František Jindřich Bobling.

Takže nechť inkvizice započne:

Rosnička mi na první pohled přijde hrozně nízká.
Nemůžu si pomoct, ale mám ten dojem. Pro pokus jsem jí hodil před vagon ZSR A a vypadá to poměrně divně. Bohužel zatím jsem nesehnal důkaz, že by měla/mohla být vyšší. I když pak, ruku na srdce, by byla spíš vyšší než širší a delší.
Tvar
Vždycky jsem měl za to, že Rosnička má obě kapoty stejně dlouhé... ony se totiž tak na první pohled jeví. Proto mě ta o tolik kratší kapota překvapila.
Červenobílý nátěr pluhů a nárazníků.
To štrafování sice vypadá výborně z čelních pohledů ale v iso pohledech se mění v divný červenobílý koláč. (vím co říkám a sám řeším tenhle problém u podvalu P 50) a rozumný nápad mě zatím nenapadl... jediná možnost co se nabízí je střídat červenou s bílou bez ohledu na to, jestli po "sesazení" do roviny dají šachovnici
Světla.
Už jsme se o tom bavili takže jenom zopakuju svůj názor. Světla v bočních pohledech ať si klidně svítí, ale u Rosničky, vzhledem k jejím rozměrům, které  tady vidím, na mě v bočním pohledu působí rušivě. Dokonce mám ten pocit, že kdybych nevěděl, o jakou lokomotivu se jedná, tak mě ty tři divný žlutý puntíky v bočním pohledu totálně rozházejí a zmatou. Nepovažoval bych to za chybu, jen mi to vadí i když je to prakticky na stejném principu, jako moje zadní světla na bočních pohledech.
Kouř
Přijde mi zvláštní, že takhle prťavá lokomotiva dává tolik kouře. Radši bych místo smoke=Diesel dal smoke=Diesel_small.

Jinak se mi líbí, takže tortura nebude a upalovat taky nebudu... (asi bych byl špatnej inkvizitor :D )

Reply #3323
Hotovo, nová verze k dispozici. :D

P.S. Kouř byl i u první loko Diesel_small, tak nevím, jinak originál dal v některých případech za hořící sklad pneumatik ;)

Reply #3324
Zeptám se, byl by zájem o opravdu výkonnou a rychlou dieselovou rychlíkovou lokomotivu?