Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560468 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3360
Mno, esi koukam spravne, tak ta prvni fotka je po nateru svetlou a ta druha je po nateru napred svetlou a pak i tmavou. Takze bud je to foceny v mezidobi, nebo jim dosla tmave modra barva :-D

Reply #3361
Já bych řekl že chtějí depa donutit aby si to dělali sami :) Na jedné straně předloha a druhou mají za DÚ dodělat sami :D Ani to nemá loga ČD...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3362
Tak prý by se měla ještě dodělat. V najbrtu už prý je i Bdmtee (zatím není foto) a 750 (stejná jako 754 026).

Reply #3363
benpat > honeckerak jsem videl v Plzni na hlavnim minuly tyden, ale fotit jsem nestihal

Reply #3364
právě sem zaslechl v televizi že ČD zruší všechny el. jednotky 451 a nakoupí 15 nových 471 City Elephant

Reply #3365
tony.p > pravdivosti teto zpravy pochybuji - 15 novych slonu nedokaze nahradit ani vsechny zaby, natoz aby s nimi nahradili - tak jak je v planu - klasicke soupravy na severu (tusim trat Most - Usti) ... takze to bude zas takovy placnuti do vody, aby si lidi mysleli, ze se blejska na lepsi casy. Realita je, ze zaby dostavaji taky balkansky nater, coz je jednoznacne znamka toho, ze se s nimi minimalne dalsich 5 let pocita.

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #3366
todo esta espectacular felicidadez

Reply #3368
Sim > ČD řikalo že by měly žabotlamy zkončit v roce 2011-12, takže podle mě tady budou ještě tak deset let :D

Reply #3369
Новинка!
Тепловозы серии ТЭП80

информация:
Мощный восьмиосный пассажирский тепловоз с сочленёнными тележками. Развал СССР перечеркнул возможные планы по его запуску в серию, но его ходовая часть позже использовалась в проектах новых скоростных электровозов. На таком локомотиве установлен мировой рекорд скорости для тепловозов.

годы выпуска 1988 - 1989
построено 2
изготовитель - Коломенский завод
главный конструктор - Ю.В.Хлебников
дизель: 1Д49 (6000 л.с.)
вес 180 т
нагрузка на ось 22.5 т
скорость 160 км/ч
мощность 4440 л.с.

мощность: 4474 kW
скорость: 270 км/ч (рекорд)
вес: 180 т
цена: 151369/6,59
год выпуска: 1989

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3370
Stylový úvod na stránku 101... kolik to má os? (Doufám že ne 6,59 ;) )

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3371
8 náprav :D Je to jako bejk.

Reply #3373
Další balkán: 111 019

Reply #3374
Teď stáli v Pardubicích dokonce dvě Bymečka (Bdmtee) v najbrtu.

Reply #3375
Koukal jsem na vlákno (co je hotovo v CZ paku) a nenašel jsem lokomotivu řady 350 a na Novinkách byla fotka u jednoho článku, snad se fotka bude hodit

Lokomotiva řady 350 z roku 1975 je stále základem vozby vlaků Eurocity mezi Bratislavou a Prahou.

Nejen mezi Prahou a Bratislavou. Když jsem byl naposledy v Kolíně, tak táhla Hungarii - v kombinaci s modrými vagony MÁV, z kterých je Hungaria postavena to vypadalo fakt úchvatně.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #3376
Новинка!
Тепловозы серии ТЭП80

информация:
Мощный восьмиосный пассажирский тепловоз с сочленёнными тележками. Развал СССР перечеркнул возможные планы по его запуску в серию, но его ходовая часть позже использовалась в проектах новых скоростных электровозов. На таком локомотиве установлен мировой рекорд скорости для тепловозов.

годы выпуска 1988 - 1989
построено 2
изготовитель - Коломенский завод
главный конструктор - Ю.В.Хлебников
дизель: 1Д49 (6000 л.с.)
вес 180 т
нагрузка на ось 22.5 т
скорость 160 км/ч
мощность 4440 л.с.

мощность: 4474 kW
скорость: 270 км/ч (рекорд)
вес: 180 т
цена: 151369/6,59
год выпуска: 1989

Omlouvám se, že rusky neumím, ale nechápu, proč se ve hře objeví v roce 1989, když se vyráběla jen mezi roky 1988 a 1989 s celkovým počtem vyrobených kusů 2. A maximální rekord dieselových lokomotiv 270 km/h neospravedlňuje tuto rychlost pro hru, když max. povolená rychlost toho stroje byla jen 160 km/h.

Takže: co takhle příště překládat do češtiny nebo slovenštiny. Možná bych dokázal přelouskat i polštinu nebo jiné slovanské jazyky, které používají latinku, nikoliv azbuku.

Reply #3377
VaclavMacurek: A Kolín je kde? :D
A ohledně TEP80, jedná se o bonusovou lokomotivu která nemá nic společného s CZpakem. Příspěvek je v ruském jazyce ze satiry a rok výroby jsem chtěl přiblížit vzniku RŽD abych nemusel zbytečně dělat lokomotivu SŽD a rychlost 270km/h je rychlost které je schopná dosáhnout. Má rozchod 1520mm a automatické spřáhlo SA-3 takže je reálně nemožné ji provozovat s ostatním vozovým parkem, plánuji možná vydat ještě nějaké ruské vagony a lokomotivy aby nebyla tak sama... Několik stránek zpět jsem vznesl dotaz jestli by byl zájem o opravdu rychlou a výkonou lokomotivu, po čemž jsem ji vytvořil. Nemusíte ji ovšem stahovat ani používat, i když byla vytvořena pro hru jako tahoun nejtěžších rychlíků.
P.S. Sám neumím rusky, dokáži ovšem rozlouskat azbuku, přičemž velké procento slov je stejných nebo lehko rozpoznatelných, takže nic nebrání pochopení smyslu.

Reply #3378
A ještě k roku výroby, vozidla které zde naše trio :) vydává, nehledí na dobu výroby, ale dobu v které se vozidlo udrželo v provozu, jeden prototyp TEP80 je železniční muzeu (na fotu) a druhý se občas používá ke zkušebním jízdám.

Reply #3380
Lubak91: VaclavMacurek: A Kolín je kde?
Odpověď: na Labi... více o tomto městě z hlediska vlakové dopravy viz tento seznam stanic mezinárodního vlaku Hungaria omezený na stanice v ČR:

Děčín hl.n., Ústí n.L.hl.n., Praha-Holešovice, Kolín, Pardubice hl.n., Česká Třebová, Brno hl.n., Břeclav

a také tyto mapy tratí:
http://www.cd.cz/static/mapy/zelsit/kjr.gif
http://www.cd.cz/static/mapy/zelsit/kol_kjr.gif

Reply #3381
Nejen mezi Prahou a Bratislavou, když jsem byl naposledy v Kolíně,...
Geografickou polohu znám víc než dobře, jelikož bydlím 20km od něj a dvakrát do týdne tam přestupuji. Jenže takhle bych to pochopil, že se nachází jinde než na trase mezi Bratislavou a Prahou, kde je nyní jedinou, kde se pravidelně pohybuje v rámci ČR. Jinak se pohybuje ještě na trasách z Bratislavy do Košic a do Budapesti přes Štúrovo.

Reply #3382
Tak to se omlouvám za špatné použití čárek a teček v tom souvětí. Už jsem to poopravil.

Reply #3383
Modrá je dobrá.

Reply #3384
To jsem viděl včera večer v Pardubkách :)
Jinak jsem dnes byl opět v Parsu, kde budu celý týden. Neviděl jsem kromě téměř hotové Regionohy 098 a částí zhruba dalších 10 nic zvláštního. By mě zajímalo jak to vypadá s reko peršingů?
Ohledně tvorby, byl by zájem o ještě výkonnější ruské lokomotivy či vagony?

Reply #3385
TommPa9: mohl bys mi prosím vysvětlit, proč mají jednotky 451 a 452 u zadního řídícího vozu kapacitu 215 lidí, zatímco přední má pouze (asi) 140, když jsou ty dva stroje úplně stejné (viz přiložený obrázek)?

Těch 215 je prostě moc - krajní vozy prostě (alespoň zde) nemohou mít vyšší kapacitu než vozy vložené. Ale jinak za tu soupravu v balkánu se zrušeným rokem odchodu do důchodu dík, přestože je použitelná pouze do podzemí ... což mi připomíná další věc:

tvé soupravy metra jsou příliš pomalé - ne že by maximální rychlost 80 km/h byla v nepořádku (ta nejspíš souhlasí), ale ta souprava jí není schopná dosáhnout - nebyla mi totiž schopná jet ani poloviční rychlostí (přestože jsem jí nasadil na trať pro rychlost 160 km/h). Asi tam bude něco v nepořádku s výkonem.

Reply #3386
tvé soupravy metra jsou příliš pomalé - ne že by maximální rychlost 80 km/h byla v nepořádku (ta nejspíš souhlasí), ale ta souprava jí není schopná dosáhnout - nebyla mi totiž schopná jet ani poloviční rychlostí (přestože jsem jí nasadil na trať pro rychlost 160 km/h). Asi tam bude něco v nepořádku s výkonem.

Výkon i rychlost je úplně v pořádku. Důvod proč nedosáhne plné rychlosti je ukryt v převodu. Ten bude chtít trochu zvýšit.
Mohl bys mi prosím vysvětlit, proč mají jednotky 451 a 452 u zadního řídícího vozu kapacitu 215 lidí, zatímco přední má pouze (asi) 140, když jsou ty dva stroje úplně stejné?
Někde se stala chyba... Víc nepovím musím se na to podívat.

Aha... tady někdo četl PAYLOAD jako PŘEVOD! takže jsem nechal náklad z ešusu (asi) a místo gear (který byl v místech kde jinde payload) jsem dal kapacitu. opravím vydám ;)

OPRAVENO

Reply #3387
TommPa9 - OPRAVENO? a kde to najdem?

Reply #3389
Tohle sem tak úplně nepatří, ale: našel jsem si v addonovém vláknu výše zmiňované 451, 452 a čtu:

« Poslední změna: Dnes v 12:34:40 od TommPa9 » ačkoli je právě 11:09 ???

Reply #3391
Čas se přepočítává; možný zdroj chyb je špatné nastavení časové zóny, možná se to rozhodí přechody letní/zimní atd... Každopádně zajímavý je skutečný čas, který se nedovíte, ale je správně :)

Opravdu správná reprezentace časů je v podstatě nedosažitelná - viz všechny ty kalendáře jiných kultur a dob.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3392
TommPa9 - no kdybys napsal že je to v "Odpovědi 118" na 8 straně tak jsem to našel okamžitě, takhle jsem to hledal hóódně dlouho, sem to totiž 2 x přehlíd.  ??? 

Reply #3393
Jedno Bmee a panťák 460.

Reply #3394
V tom balkánu, se přiznávám, se mi 460ka líbí více - alespoň takhle na té fotce (jen jestli to nebude především tím, že je ještě čistá).

Několik stránek zpět jsem vznesl dotaz jestli by byl zájem o opravdu rychlou a výkonou lokomotivu, po čemž jsem ji vytvořil.

... i když byla vytvořena pro hru jako tahoun nejtěžších rychlíků.

ne že by rychlá dieselová lokomotiva nebyla potřeba, problém je spíš v tom, že k ní nejsou takové vagony, aby se její rychlost využila.

A co takhle Něvský expres?