Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)
Reply #3577 –
Děkuji, to nemuselo být
Já mám jako učivo brzdy ŽKV, systém DAKO. Takže brzdiče, rozvaděče, zpětné záklopky, hlavní vzduchojemy, pomocné vzduchojemy, rozvodové vzduchojemy, řídící vzduchojemy, škrtiče, přepouštěče, odbrzďovače, spouštěče vypínáče, dvojité zpětné záklopky, odolejovače, odkapnice, prachojemy, hlavní potrubí, napájecí potrubí, kompresory, přestavovače, brzdové kohouty, spojkové kohouty, brzdové spojky zrcadlové, brzdové spojky normální, spojkové hadice, záklopky záchranné brzdy, odbočnice, stavěče zdrží, zdrže, brzdové špalky, ruční brzdy, brzdové pákoví a tyčoví, brzdové válce, protismykové regulátory,... a to jsou jen některé části na které jsem si vzpoměl a které máme znát a popsat. Např. brzdič DAKO BS 2: polohy rukojeti brzdiče vysokotlaký švih, jízda, neutral, provozní brzdění a odbrzďování, zámek, rychločinné brzdění. Teď popsat jednotlivé polohy, při vysokotlakém švihu je do hlavního potrubí dodáván tlakový vzduch v maximálním možném množství z hlavního vzduchojemu přes ventil vysokotlakého švihu, při poloze jízdní je částečně otevřený přerušovací ventil kterým jsou doplňovány ztráty v hlavním potrubí, v poloze neutrální do hlavního potrubí nic nepřichází ani neodchází, v této poloze se provadí zkouška brzdy... Otvor pro připojení řídícího vzduchojemu, výfuk, otvor pro připojení HP, otvor pro připojení HV... přestavení rukojeti brzdiče do polohy provozního brzdění a odbrzďování vyvolá v hlavním potrubí pokles tlaku o 0,05MPa, v rozváděči nerovnováhou tlaků na obou stranách membrány se soustava pístů posune a přepustí z pomocného vzduchojemu do brzdového válce... Toto jsou útržky z právě probíraného tématu brzdy, co mám v hlavě... Takže to nemám taky moc růžové, ale baví mě to