Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1561813 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3675
Žádné poznatky, problémy, (pochvaly:) k asynchronu? Jestli ne, tak ho vypustím do českých addons.
P.S. Jinak zdravím z Belgie...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3676
Provokatére. Asynchron je pěkný ale příjde mi uzký. Jde to poznat i na kolejích.

Reply #3677
Lubak91 > vypada to dobre, uzka se mi nezda... trochu me prekvapila sikmost cel, cekal jsem ji mensi - ale srovnavam to jen s fotkama, v realu jsem s touhle masinou asi cest nemel. I kdyz ve hre srovnani je  - SD184 co delal TommPa9 ma stejna cela a tady je to docela zajimavy kontrast, kdyz ty masiny pustim spolu :-) Takze bud je jedna ma moc kolma, nebo druha moc sikma. Ale jak sem psal, vypada celkove dobre a libi se mi - hlavne se strechou sis vyhral pekne. Jeste jeden detail, u elektrik jsme davali prevod okolo hodnoty 1,5, takze to prosim zvedni, at z toho neni mezi ostatnima outsider.

Koukal jsem, zes upravil i Litevku a Rosnicku - dorovnal jsi hmotnost, ale na prevod jsi asi zapomel O:-)

Nicmene... jestli muzu poprosit, muzes se "podivat" a pripadne vydat CSD verzi dieselove Rosnicky? ;-) Se na ni tesim jak decko na sunar :-D

Reply #3678
Už se vracím pánové, právě teď jedu DB ČD SC Express busem im richtung Pilsen :D plný inspirace. Sice jsem nestihl vše co jsem plánoval (svézt se thalysem a tgv, byla stávka) ale zase jsem viděl hodně zajímavých věcí a projel se v ICE3 a ICE-T. Rosnička snad v blízké době bude, jestli se mi bude chtít přetírat ;) Na převody se podívám.
P.S. To je hodně dobrej pocit sedět v patrovym buse nahoře vepředu, a ke všemu vlevo :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3679
Chro

Reply #3680
Chrochro

Reply #3681
Chrochro chro

Reply #3682
A prasečí chřipka je tady! Rychle řezníka, než nám zase zchudne ;D

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3685
Není to čelo moc černé? Vždyť měl měchy zavírané dovnitř. (taky si musím rýpnout ne? :)
Jinak jsem si k elektrikám vytvořil novou sadu sběračů, které má i asynchron. (bude je mít i ES64F4 ale pššt ;) ,  takže kdo bude mít zájem, ať se ozve.
A ještě jedna věc, nemám teď office, takže ceny střílím od boku se zavřenýma očima.

Reply #3686
S tim celem je to docela pakarna - ono je sice stejne, jako na zadni strane Hydry, jenze ... jenze nema vystrazny pruh a pochozi plech nema v barve kastle... takze vlastne vsecko jinak. Vychazel sem ze stavu na tehle fotce:

Reply #3687
Ale i na téhle fotce je vidět že ta "gumová štangle" nahoře je schovaná. (myslím samozřejmě návalky:) a těm svislým stačí čárka o šíři jednoho pixle :D

Reply #3688
Ajo, toho horejsku sem si nevsim... na sirku ten jeden pixel staci, ale nevychazi mi to tam :-( tak sem to udelal na dva :-/

Reply #3689
Tak jsem to celo jeste trosku prekopal ... a zaroven jsem dodelal graficky nespravne "puleni" vozu. Screenshot jsem nemenil, to az vydam ostrou verzi.

Reply #3690
Jestli se tedy do toho pustím, tak bych mohl vypustit ještě zajímavější čelo, tzv. Gumáka :D

Reply #3691
Lubak > prosim objasnit, co je gumak - krome poloviny paru holinek O:-)

Jinak se chci zeptat, co jsem jeste komu slibil - z hlavy si vybavuju vuz ruskych zeleznic, do kteryho jsem se porad jeste nedokopal. Chrochtatlo - zatim ve zkusebni verzi - je venku a me honi "mlsna" na nejaka dalsi vozidla... ale nechci se poustet do neceho noveho, pokud nekdo ceka, az vyplodim neco slibeneho.

Reply #3692
Sim > mohl by jsi udělat nějaky balkánovy vagony na 160km/h. Zatim jsou jenom na 140km/h a to mě dost omezuje.

Reply #3693
Já bych byl taky pro balkanizaci a až budeš šmoulovat 810 udělal bys prosím tu 809?

Reply #3694
Sim: Gumákem nazývám tu potvoru vlevo, je to tak divný až se mi to líbí :D

Nebo mám raději udělat napodobeniny DASHe nebo brejláče? :D

Reply #3695
tony.p > pokracovani balkanizace je v planu, ono jde spis o to, ze se behem toho procesu tvorby deje i par veci navic - u zatim vydanych balkanovozu rady Y to uz bylo naznaceno. Stavajici predelavam na zhasinaci a snazim se dodelat i slovenske verze, kterych neni zas tak malo, jak jsem v prvni chvili cekal :-D

benpat > 809 bude ... dokonce i 811 ;-) ... nech se prekvapit

Lubak91 > samosebou si kresli, co te bavi - ja mam jen dojem, ze minimalne ten gumak uz v zakladni sade je, nebo ne?

Reply #3696
Tuším že v základní sadě je finská motorová jednotka, toto je belgická elektrická :D Byl to jen takový nápad že si udělám pár zahraničních vozidel, pustím se do Traxxů Br 145/146/185/186/245/246/285/286 apod. v několika verzích a pak ES64F4 a ES64U4.

Reply #3697
Lubak pár?  ;D

Reply #3698
No ono je to všechno víceméně na jedno brdo, liší se drobně v parametrech ale hlavně v nátěru, (přebarvovat mě právě moc nebaví) takže si asi udělám gumáka, z něho vyjdou belgické IC vozy které jsou identické a k nim taková belgická krysa. Z ní vyjde řidičák k těm IC vozu jelikož má stejné čelo. Pak patráky atp... mám toho tak na 2 roky :D

Reply #3699
Sim- mužu vydat ty moje vagony? ptám se tě protože jsou postavené na tvých šablonách a jsou na nich použity části tvých vagonů. Jednalo by se o Bmz a Amz rakouských ÖBB

Reply #3700
tony.p > nevidim v tom jediny problem ... pokud jsi pouzil tvarovani kastle, podvozky, cela vozu s prechody - to vsechno beru jako ze je jakasi sablona, takze volne k pouziti. Jako autora v .dat souboru tedy uved sebe.

Vyhrady bych mel, kdyby nekdo vzal muj vagon, predelal tam par pixelu a vydaval to za svoje dilko. Nebo v pripade, ze by tam neco domrsil (v .dat nebo v grafice) a naopak tam neprepsal autorstvi, takze bych byl za blba ja.

Jinak - pokud muzu doporucit - vydej to napred jako testovaci verzi, i me se bezne stava, ze tam nadelam nejaky chyby, ktery se projevi az po chvili "provozu" ve hre...

Reply #3701
nejsem si jenom tak jistej s těma barvama. možná to pak ještě předělám. screeny pošlu co nejdřív.

Reply #3702
Vypada to hodne dobre, barvy bych nechal. Jen mi trosku nepasuje pocet oken ... v bocnim pohledu je dobre videt, ze prvni trida ma 9 a druha 11 oken, coz asi sedi. V iso pohledech tam ale mezi prvni a druhou tridou rozdil prakticky nevidim - lehce se to lisi na krajich vozu, ale o dve okna to urcite neni... roztece v prostredni casti vozu jsou u obou trid totozne...

Reply #3703
ono aby se na tu druhou třidu vešlo těch 11 oken tak sem ty krajni maly okna udělal na jeden pixel a nalepil je až k dveřím.
nevite ještě náhodou kolik měří 1216-Taurus?

Reply #3704
tony.p > ty okna to chce posunout v celem rozsahu, jinak to vypada, jako by na sebe pohledy nenavazovaly...

1216 Taurus:
Hnací síla    6400 kW
Maximální rychlost    230 km / h
Celková hmotnost    87 t
Délka přes nárazníky    19580 mm
Sablona Simutrans A9 http://sim.jawajizda.cz/ruzne/simutrans/sablona/podlaha_a9.png

Reply #3705
ty okna ještě pořeším. a děkuju za info k Taurusu

Reply #3706
Chtěli byste Tauruse Vmax 357km/h ?

Reply #3707
tony.p > do hry bych ho daval ve standardnim provedeni. Pokud by se ti chtelo kreslit rekordmana, dal bych ho do hry na jeden mesic - ten, kdy zminovany rekord vytvoril. A samosebou s patricnou prirazkou v provozu, protoze se na nej tenkrat pripravovala extra trat a zastavoval provoz :-D

Reply #3708
a kolik bys tak dal na ten provoz? ve standartnim červeným už ho mám.

Reply #3709
rekneme dvou az petinasobek standardni ceny?