Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1569472 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3710
to by šlo. už jsem předělal ty okna u Bmz ÖBB.

Reply #3711
Člověk odjede na pár dní pryč, a už se objeví konkurence :D Musím začít makaaat ;)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3712
To bys mohl... já teď začal pracovat na dvou supertajných projektech... které nemají nic společného s vozidly (i když čistě technicky...)

Mimochodem jak na to tak koukám tak budem mít verzí Tauruse jak na... no hodně! jenom si vybrat...

Reply #3713
tony.p: už se těším, až ty vagony vyzkouším v ostrém provozu. Vypadají totiž docela dobře.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #3716
TommPa9- jenom aby se potom ty Taurusy líbily. Já z nich moc nadšený nejsem, ale jsou teprve ve fázy testů.

Reply #3718
Veliká :) Teda, ne že bych tam kdy byl anebo věděl jak je velká ve skutečnosti. Pokud by se to mělo srovnávat s tím kostelem, který už máš...?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #3721
mám tady testovací verzi rakouských vagonů Bmz a Amz pro rychlost 200km/h

TommPa9- doufám že ti nevadí že je na obrázku tvoje loko.

ještě drobná oprava provozních nákladů a cen vozidel

Reply #3722
mám tady další rakouské vagony Bmz a Amz tentokrát pro rychlost 160km/h + na obrázku jsou vidět i Taurusy

Reply #3723
No, Haruovej bejk nikdy 1216 podobnej nebude, sám jsem tuto cestu zavrhl. Nějaké informace jsou zde: http://br145.de/SiemensPdf/Rh1216-oebb.pdf
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3724
TommPa9- doufám že ti nevadí že je na obrázku tvoje loko.

A mělo by mi to vadit? Předpokládám že ne. Přece jenom jsou moje 380tky zatím v podstatě jediné provozované lokomotivy na rychlost 200Km/h takže jejich nasazení na tyhle vagony je pochopitelné.

Jinak Lubák má pravdu, Haruovo Taurus má do 1216 hodně daleko (asi jako můj)

Reply #3725
Vagony jsem si teprve stáhnul. Testovat je budu nejspíše až zítra (protože po skocích a po 2*15 km běhu na lyžích určitě nebudu schopen cokoli vymyslet), ale připouštím, že ty rychlejší se mi teda líbí víc než ty pro rychlost 160. A pokud jde o Taurus, nevypadá nejhůře (to platí jak pro červenou verzi, tak pro tu zelenou, s nápisem rychlostního rekordu), ale přeci jen má blíže k své babičce, tj. řadě 145, 146 nebo 152 dle značení u DB.

Reply #3726
A pokud jde o Taurus, nevypadá nejhůře (to platí jak pro červenou verzi, tak pro tu zelenou, s nápisem rychlostního rekordu)
Tak to jsem asi barvoslepej, já to vidím tmavě šedé :D
ale přeci jen má blíže k své babičce, tj. řadě 145, 146 nebo 152 dle značení u DB.
Tak to má opravdu daleko, jelikož 145,... (rodina TRAXX) je od konkurenčního Bombardier/ADtranz. 152 je od Siemense, ovšem koncepčně je to úplně jiná lokomotiva...

Reply #3727
mě se ten Taurus taky moc nelíbí, potřeboval by trochu víc upravit čumák :)

Reply #3729
nemá to to čelo trochu moc rovné?

já bych tomu odstranil ten hrb, asi takhle.

Reply #3730
Omlouvám se za jazyk, můžete najít dvě fotografie nad taurus

Reply #3731
Je také velmi pěkné 1216obb komplimenty, zejména druhá verze

Reply #3732

Říkám, že je to takový kříženec všeho možného s toužebným přáním být Taurus. Mimochodem tenhle můj "cosi" je v kategorii zmršeno a visí nad ním velký otazník...

Omlouvám se za jazyk, můžete najít dvě fotografie nad taurus

Hi, can you write your message in English? Google translate can't speak Czech very well. Thanks.

Reply #3733
tomu "taurusu" od TommPa9 jsem uříznul ten hrb a ve hře jsem to srovnal s mým taurem a taurem od haru. posuďte sami.

Reply #3734
Tak to jsem asi barvoslepej, já to vidím tmavě šedé :D Tak to má opravdu daleko, jelikož 145,... (rodina TRAXX) je od konkurenčního Bombardier/ADtranz. 152 je od Siemense, ovšem koncepčně je to úplně jiná lokomotiva...

1. Barvoslepý nejsme ani jeden. Oba víme, že základní barva vzorového stroje je tmavě zelená s silným nádechem šedivé. Rozhodně však ani zelená, ani šedivá. Občas totiž beru stroje ne podle díla, ale podle vzoru.

2. Další podobnou lokomotivou je řada 101 DB.

Reply #3735
Když jsem se postavil na hlavu, tak to trochu nazelenalé bylo, ale to bude možná překrvením mozku :D Jinak vidím tmavě šedou folii na červené lokomotivě...

Reply #3736
že se jim ta folie při té rychlosti nesloupla :), jinak barva může na každé fotce vypadat trochu jinak.

Reply #3737
Navrhuju kompromis... zelenošedá, protože tohle bych rozhodně nedal ani do zelené ani do šedé. Malinko mi tahle vaše pře připomíná to, kdy jsem se se spolužákem ze střední dohadoval, jakou barvu má můj svetr, já tvrdil zelenou, on že žlutou. Zaslechl to jeden z našich učitelů a nekompromisně zavelel "Pánové, to je KARI svetr!" a bylo takže já tady teď direktivně prohlásím, že je je zelenošedá lokomotiva a jdeme od toho :D

Mimochodem Tonyho čelo na Taurovi mi poměrně pěkně padá mezi Haruovo příliž příkré a moje příliž mírné takže z toho náhledu prohlašuji, že se mi líbí. Jenom mi skříň přijde nějak nízká...

Reply #3738
trochu jsem si ještě hrál s návrhem od Tomma. Snažil jsem se to čelo trochu zaoblit.

Reply #3739
Where can I find the file pak of these beautiful taurus?
Kde najdu soubor pak z těchto krásných taurus?

Reply #3741
Narazil jsem na - ocekavatelny, ale presto necekany - problem. Jak asi tusite, pokracuje u me proces "revize" jiz vydanych osobnich vozu, pri ktere se snazim pridavat balkanizovane, slovenske a jine varianty a zaroven stavajici predelavam na "zhasinaci"...

No a dosel sem na 854 + pripojne vozy... a ejhle - prave pripojne vozy (puvodne cervene s pruhem) maji problem, protoze jsou v balkanskem provedeni prakticky nerozeznatelne od balkanizovanych vozu pro soupravu s lokomotivou (tedy puvodne zelene polomacene). V podstate se da rict, ze grafika je prakticky totozna a lisit se to bude jen datove. :-(

No a co ted s tim? Vrazit tam hodnekrat stejny obrazek mi prijde jako blbost, utrpi tim pestrost hry. Nedelat pripojnaky pro motoraky mi pro zmenu prijde skoda ... takze jedine "rozumne" reseni je to, kteremu jsem se chtel puvodne vyhnout: nucene razeni. Do soupravy Hydry a ridicaku by tak sly vlozit jen vagony k tomu urcene, ktere by naopak nesly tahat masinou.

Prijdeme tim o variantu volne kombinace a modelovani provozu, otazkou je, jestli ta moznost modelovani ma vubec smysl, pokud bude "vsecko stejne modre" ... takze co vy na to?

tony.p > vagony skouknu snad tenhle tyden, pak napisu. Na Taura se tesim :-)

Reply #3742
Tuším že bývalá řady 053-056 najbrta nedostaly ani už nedostanou. A jestli je nebude možnost řadit za lokomotivy, tak přijdeme o krásné soupravy zb. 749+2xBdtn :D A když jsi nedávno psal že nemáš do čeho píchnout, nechceš podklady pro ČSD vozy?

Reply #3743
tak ono uz nejaky v balkanu jsou - pokud se nepletu, tak je sice soucasnym cilem asi trojice ucelenych modrych souprav a zbytek ne, ale casem to stejne zmodra vsechno, toho se nebojim...

Kombinace 749+Bdtn+Bdtn bude ve hre k nerozeznani od 749+Bdt+Bdt ...

co konkretne za podklady mas na mysli?

Reply #3744
To nucené řazení nevím, ta shoda by byla jen u 054.2. Ty budou jen 3 ks. Vozy 053 a 056 ty najbrta nedostanou, tak by bylo škoda kvůli jednomu vozu zavést to nucené řázení. Těm co moc železnici nerozumí je jedno jestli hydra táhne Bdtn nebo Bdt. Jim je jedno že v reálu to netopí. A ti co jí rozumí, myslím že tu jednu shodu křekousnout. Navíc bych příšel např. o rychlíkovou soupravu 954.2+043+843.