Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560445 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #1470
Jestli to pujde tak bych ji nařasil.Jsou tam upevňovací lanka a ty dělají tonařasení plachty

Snad to půjde... Nic neslibuju, ale rád bych to nějak nařasil... takhle to vypadá jako papírovej model
Teď mi připomíná speciál na Paříž-Dakar :D Možná by bylo nejlepší ji nechat ve žluté.
V čem ti to připomíná Lopraisovku :D ať koukám jak koukám prostě jí v tom nevidím.

Reply #1471
Přímo lopraisovku ne, ale hodila by se tam :) Barevné jak od cirkusu, plachta, sání jak do pouště,... :D Já bych lobboval za tradičního žluťáka bez plachty ;)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1472
Žlutá bez plachty bude už T141... nemůžete chtít všechno žlutý... Co se týče sání, to zmenšit můžu ale pak mi splyne s výfukem, který jak jistě všichni víte je vedený za kabinou a splodiny pouští přímo k oblakům. Taky by se mohl někdo ozvat, že mi na tom co vypadá jako betonový blok u 813 (tady by měla být trubková konstrukce) chybí rezerva...

Reply #1473
hello

Reply #1474
No 141 bych viděl spíš modrou nebo šedou s plachtou...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1475
Modrou s šedou s plachtou vidím spíš tu T148.... je to speciál... kabina natažená o další řadu sedadel, (celková kapacita 6 robotníků) krátká korba... Každopádně to se ještě vyřeší... tu 815 už nechám tomhle laku a hotovo!

Reply #1476
Mazec a hotovo! ;) Teď právě koukám na foto 2 141 ČSAD v barvě zeleno-šedo-modré s podvalníky na nichž jsou 2 T334.0. Doma mám 141 v TT modrou, se "stanovou" plachtou.

Reply #1478
Ne, tam jsem našel foto jen této oranžové:

To foto je v atlasu motorových lokomotiv 2009 od ŽM, jedná se o transport lokomotiv T334.0 a T211.1 do indie, ty T141 je vezly na podvalech do holešovického přístavu. Je to celkem známé foto, kdyžtak to okopíruju. :)

Reply #1479
Tak tuten lak se mi líbí... kord ty černý blatníky... asi přehodnotím svůj původní plán a T 141 bude červená...

v tom případě to bude takhle:

T 141 červená bez plachty
T 148 modrá s šedo plachtou
T 813 žlutá
T 815 oranžovomodrá s oranžovou plachtou (no prostě ta co je teď ;) )

Reply #1480
A T147 nebudou? ;) Taková krasavice s červenou nebo modrou kabinou a žlutou sklápěčkou... ;)

Reply #1481
Mam tu dotaz zrejme na VS, ale treba poradi i nekdo jiny. Uz par dni se pokousim dat dohromady nejaky pouzitelny algoritmus pro nastaveni cen a nakladu vagonu... a da se rict, ze zatim stale bez uspechu. Potreboval bych zjistit vzorec, jakym se pocitaji prijmy ve hre.

Je mi jasny, ze to zalezi na druhu prepravy, roku a rychlosti ... ale jak presne je to zkombinovany, to mi unika. A vysledkem je fakt, ze kdyz nejaky muj algoritmus napasuju na urcitou sadu vozu, nektere se sotva uzivi, jine (i kdyz maji mensi kapacitu) vydelavaji jak o zivot a dalsi jdou beznadejne ke dnu.

Reply #1482
Tady jsem to kuchal až do dna:
http://forum.simutrans.com/index.php?topic=3521.msg34455#msg34455
V zásadě:

1) spočítá se nějaký "speed rating" koeficient jakožto
100 * (max. rychlost konvoje / bonusová rychlost podle druhu dopravy a roku) - 100

2) spočítá se nejnižší cena za přepravu jednotku nákladu přes políčko jako
128 * cena jednotky zboží

3) spočítá se zabonusovaná cena za přepravu jednotku nákladu přes políčko jako
1000 + (speed rating * bonusové % tohoto druhu nákladu) * cena jednotky zboží

4) vezme se to větší (čili bonus sám o sobě nesmí zlikvidovat příjem)

5) tato cena (za přepravu jednotky zboží přes jednotku vzdálenosti) se prostě roznásobí vzdáleností a množstvím zboží

6) černá magie - dále jde jakýsi divnopřepočet
(celkový výdělek za přepravu + 1500) / 3000

...v tuto chvíli je to hotové, jenom je to číslo 1000x větší (prostě je to cena v desetinách haléře, ne v korunách). Znamená to např. že těch 128 je vlastně 0.128

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1483
A T147 nebudou? ;) Taková krasavice s červenou nebo modrou kabinou a žlutou sklápěčkou... ;)

To se ještě uvidí... Zatím tady jmenuju jenom tahače podvalů ;)

A taky bych měl dotaz na Vláďu... Neměl bys ve svém širokém archivu náhodou všech 8 pohledů na oranžový bagr, který je vyobrazený v shades?

Reply #1484
VS > tak to je zhruba tak "jednoduche", jak jsem se obaval :-D Me se zatim povedlo vysledovat, ze bonus za rychlost je jakousi prapodivnou funkci casu, ktera zacina v roce 1900 a konci 2050 - pred a po tomto roce je bonus za rychlost konstantni. Jenze ani v obdobi, kde bonus roste, to nema moc pochopitelnou formu - neni to ani linearni, ani exponencialni, proste nepovedlo se mi to na nic napasovat :-(

Zatim pro me nejsnazsi asi bude metoda "pokus/omyl" ... mam vagon B v najbrtu, tedy rok 2009. Zapnu si hru do roku 2009 podle casove osy, zjistim ze seznamu zbozi, jaky je v tomto roce zeleznicni vydelek pro rychlost 140 a ten vynasobim kapacitou vozu. Pak to vynasobim Ks (= Simuv koeficient :D ), ktery zohledni potencialni delku vagonu, delku soupravy, cenu masiny a tak dale a vyplivnu cosi, co snad bude mit nejake realne hodnoty :-)

Trochu jsem si to chtel ulehcit, kdybych vedel, jak to hra pocita, bylo by to pro me rychlejsi, ale takhle to vypada, ze nakonec zjistovani primo ve hre bude jistejsi a snazsi :D

Reply #1485
Sim > Propáníčka, bonus je lineární splajn předem zadaných hodnot (prostě lomená čára), napsaných v nějakém souboru speedbonus.tab ;) Proč to není lineární, no, protože jsem si ty čísla vycucal z prstu po dlouhém pohledu na grafy popisující dostupná vozidla (je-li libo...).

TommPa9 > Ten bagr bohužel existuje jenom v jednom pohledu, takže asi ne. Pokud bys moc chtěl, můžu ti ho vyfotit až zase někdy pojedu kolem.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1486
No já uvažoval o tom, že ho naložím na podval... nevadí vymyslím něco jiného. Potíž je v tom, že si za touhle tatrou moc nedovedu představit nic jiného než stavební techniku takže mě napadají akorát věci jako asfaltovací válce (či jak se tomu nadává) bagry, buldozery, traktory (aha proto jsem chtěl nakreslit ten Zetor), silniční frézy nebo něco podobného...

Reply #1487
VS > tak potom uz chapu, proc mi to na nic napasovat nejde :-D Soubor speedbonus jsem nasel, struktura je jasna, takze i funkce - diky.

Nicmene... porad jeste nejasnost zustava.  V okne seznamu zbozi ve hre je u prepravy osob hodnota 0,18% ktera se nehybe s bonusem (vedle napsana konkretni hodnota zisku se meni)... co ty procenta znamenaji?

Reply #1488
Tome ta Tatra muže tahat cokoliv tě napadne

Reply #1490
Sim > ty procenta znamenají jak moc ovlivňuje bonus platby za tento náklad - v těch rovnicích jsem to napsal jako bonusové % tohoto druhu nákladu.

Reply #1491
Já bych tam naložil nějakou gigantickou rouru z betonu či oceli pro přepravu těchto komodit. Nebo lokomotivu/vagón, ale to by někdo musel udělat lokomotivku :D

Reply #1493
Sime koukám že se registroval na K-čku.
K těm vozům, v tom koeficientu také zohledni klimatizaci (nebo spíš vybavení vozu).

Tome gratuluji k 1000. příspěvku.

Reply #1495
Též gratuluji, ale dort si asi pořídím pro sebe jelikož jsem dnes udělal svářečák :D Teď jsem se dočetl v atlasu lokomotiv, že lokomotiva 704.401 Viamontu, kterou jsem vypotil i jako dálkově ovládanou pro sunutí "řídícího" vozu 010.192 je od  roku 2005 převedena do Sokolova, z důvodu vysoké poruchovosti při vedení osobních vlaků (časté rozjezdy, nutnost jízd rychlostí 60km/h atp.) V 7.08 prodělala havárii motoru a v 4.09 byla přistavena již pod OKD-D do CZ LOKO Jihlava na remorizaci. Mám tedy upravit 704.401 na konec v roce 2005/2008 a v roce 2009 novou remotorizovanou lokomotivu?

Reply #1496
Ještě počkej jestli nevyjede s jiným výkonem/rychlostí.

Reply #1497
No ona už vyjela, jinou rychlost bych neviděl ale je pravděpodobně vybavena motorem Catterpillar CAT C 13 a ochuzena o dálkové ovládání.

Reply #1498
to sú tie najnovšie lokomotivy? (v realite)

Reply #1500
Koukám že náš hungarista nedá pokoj a začíná zakládat i témata. Kdybych mu udělal 2-3 loko, dal by pokoj nebo by otravoval ještě víc?

Reply #1502
Jak ze zkušeností?  ;D

Reply #1503
Taková nohabka není špatnej stroj, zajímavý "dyzajn"  a zajížděla na naše bývalé území. Nebo sergej... Ale když je to takový otrava...