Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1561790 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #1750
No a nemohla by se v depu skládat vozidla v řadách pod sebe? Tedy řekněme 48 vozidel ve dvou řadách. Kdyby se postavila např. ta ŠRT, tak by se nepoužívala na dopravu cestujících, ale pro transport gigantických množství surovin, zb. ropy nebo písku. Když počítám 44 ruských vozů o nosnosti 120t a 4 lokomotivách tak by jeden vlak uvezl 5280 tun surovin což je slušné množství ne?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1751
Lubak > ono je pak spis otazkou, jestli je to s tim vsim jeste hratelne ... kdyz si vezmu, ze mam 22" monitor a vlaky na 15 dilku se mi tam nevlezou cele, kdyz je dam "nasledovat", prijdou mi vlaky pres 30 vozidel uz fakt fanaticke... ne ze by to neslo, ale proste kouzlo nasi hry je preci jen ponekud jinde :-)

Reply #1753
No nic, tak si to asi pamatuji špatně... Myslel jsem že byly povzdechy jak jsou ty vlaky krátké... :)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1754
Pokud si chce nějaký odvážlivec přeprogramovat depo, nechť předstoupí a ujme se úkolu. Já to určitě nezvládnu.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1755
Aha :D Takže odvážlivci 2 kroky vpřed, 1 a 0 nejsou mojí silnou stránkou. Raději kreslit... ;)

Reply #1756
Když počítám 44 ruských vozů o nosnosti 120t a 4 lokomotivách tak by jeden vlak uvezl 5280 tun surovin což je slušné množství ne?

Jses asi zbláznil ... čtyři lokomotivy na 44 vozů - ten vlak by se ti vůbec nerozjel. V základní hře je nejsilnější lokomotivou německá řady 103. Jestliže dvě lokomotivy mají problém s tažením 14ti nákladních vagonů, tak 4 neutáhnou více než 28 vagonů - ty lokomotivy řady 103 by samozřejmě asi utáhly o něco více, ale ne o moc - protože ostatní lokomotivy mají proti ní tak tříčtvrtinový výkon.

Vím jak to dopadlo, když jsem zkoušel postavit vlak z vozů řady Arboria, který měl mít maximální délku. Arboria má výkon 15MW (což je o chlup více než dvojnásobek proti výkonu výše jmenované lokomotivy řady 103, jejíž výkon je 7440 kW) a dvě lokomotivy nebyly schopny jet s vloženými 22 vozy plnou rychlostí (rychlost té soupravy byla jen 550 místo 750 km/h) - a že ty vložené vozy jsou rovněž poháněné (což je rozdíl proti normální železnici). To byl důvod, proč jsem přidělal tu pomocnou lokomotivu (která se ale u řady Helios ukázala úplně zbytečná - a tak je tam jen na efekt).

A pokud jde o náklad, těch 5280 tun nemáš šanci zpracovat - natož naložit. To bys nakládal nejméně půl roku - a vezl dalších 9 měsíců.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #1757
Blázen, blázen, blázen... Mohu udělat udělat ruské nebo čínské lokomotivy o výkonu 9MW, Krivoj rogské doly na rudu o produkci 3000 atp., zase tak nepředstavitelné to není...

Reply #1758
Ne že by se důl na železnou rudu nehodil. Ale stávající ocelárna nemá takovou produkci, aby dokázala včas tolik rudy zpracovat - a továren odebírajících ocel je méně než prstů na jedné ruce.

Reply #1759
Můžeme přidělat :)

Teď nám hořel Pars, přijelo asi 7 hasičských aut...

Reply #1760
Trošku jsem si hrál a vzniklo tohle. Úprava mé vůbec první lokomotivy, Škodovácké 109E. Tentokrát je snad přesněji nakreslená a více odpovídá předloze. Z prostorových důvodů a zejména proto, že mi připadala jako "knedlík" jsem jí udělal na délku 9, takže nejpre jí otestuji, a pak předložím k testování i lidu, čili vám všem.

Reply #1761
vim ze je to rozliseny i barvou konstrukce, myslel jsem to spis tak, aby te nahodou nenapadlo to u neceho odlisit pouze kolejema :-) barvu konstrukce schvaluji

Ten nedostatek 3D efektu nakonec vidim jako dusledek nedostatecneho stinovani - kdyz porovnam nasep pred a za koleji, je u tvych trati stejna textura a v tom zrejme bude zakopanej pes. Kdyz se podivas na ty origo, tak to co je "vzadu vpravo" je vyrazne tmavsi, proste je to ve stinu.

1 . u některých mostů to asi bude problém se tomu vyhnout - například u viaduktu nebo toho betonového

2. nejdřív musím dokončit základní tvar (po čemž bude následovat první vydání) a potom teprve si s nimi mohu hrát za účelem zvýšení realističnosti; což mi připomíná, že ten nový vzhled by měl výrazně omezit katastrofu číslo 65 - i kdyby pražce zatím zůstaly v té šířce (a v tom počtu), v jaké(m) jsou teď.

Reply #1762
Takže slibovaná testovací verze Messerschmittu je zde... stahujte, testujte a hlaste vše podivné...

PS.: V rozehrané hře přepisuje původní 380 s délkou 8. Tím pádem se může stát, že po nahrání hry bude vagon přesahovat lokomotivu případně lokomotiva vagon. Tento nedostatek se napraví po vjetí a následném vyjetí vlaku ze stanice.

Reply #1763
Tome, ta 380 je teď lepší. Jen malá drobnost proč si vyměnil to črtvené logo ČD za loko Škodovky?

Reply #1764
Protože předpokládám, že prototypový nátěr nebude ani na jedné z lokomotiv řady 380 dodaných ČD. Proto se snažím u ní udržet i vzhled prototypu a proto je tam logo Škodovky. Jenom kvůli přepisování zůstalo označení 380, jinak v momentě, kdy budou tyhle lokomotivy dodány, vyjde (snad) finální verze v nátěru ČD a tenhle prototypový získá výrobní označení Škoda 109E takže o něj nepříjdete (tak teď jsem to napsal jako totální Maďar a vůbec nechápu co jsem chtěl říct :D)

Reply #1765
Ale 380 001 a 002 jsou sice prototypy, které jsou součástí smlouvy takže 2+18 ks. Najbrt bude až od čísla 008 (pokud si dobře vzpomínám).

Reply #1766
Aby vůbec vyjely :) Neslyším o nich moc pozitivní zprávy...

Reply #1768
Podle jednoho obrázku na stránkách společnosti Najbrt jsem si dovolil udělat několik lakýrnických úprav na lokomotivě ČD 380 (Škoda 109E) takže nyní naprosto exkluzivně představuji možný vzhled lokomotivy po dodání. Vzhledem k průtahům v dodávce předpokládám, že v "najbrtu" budou dodány i prototypy ale to vše ukáže až čas... mimochodem nemá někdo nějaké zákulisní informace o tom, jak vypadají testy?

Reply #1769
Pro informace doporučuji sledovat k-report, i když někteří jedinci (pozn. Mazáci) mají o sobě moc vysoké mínění (i když se jedná o nějaké ubohé šotoušky co někde pucují boty...) Ale podle mých informací z druhé ruky to nevypadá růžově, i když možná někdy potkám odpovědnou osobu...

Reply #1771
Koukám že na Kčko chodíte už všichni.  ;D
K 380: Tome nešlo by u škodovácké 380 utopit plochy pro sběrače? Jako že mezi tou šedou a stěnou lokomotivy rozšířit tu modrou linku. Přijde mi to jako by měla hrby (čelo, střed, čelo). V reálu když shodí sběrače tak nejdou skoro vidět. K najbrtce nešlo by u ní zmenšit plochu modré a zvětšit plochu bílé? Třeba oproti 151 je hrozně tmavá.

Reply #1772
Ona má převýšená čela nad tělo lokomotivy. Navíc v poslední verzi (už mám tři nátěrové-Škoda, ČD, ČD Najbrt) je strecha modré lokomotivy modrá celá...(i když by asi měla být stříbrná alespoň podle modelu jehož fotky jsem viděl...)

zvětšit plochu bílé by šlo i když nevím... ona ta předloha mi moc prostoru nedává

EDIT.: Přidány všechny současné vzhledy 109E (380)

Reply #1773
Nevím čím to je, ale ta vizualizace messerschmitta vypadá jako by jsme natahovaly plecháče... :)

Reply #1775
No mě připadá jako kdyby podvozky zůstaly na svém místě, dveře s čelem se vytáhly před ně a přitom se trošku naklonily. I když je to možná zapříčiněno tím, že jsem dnes odvezl 30 koleček sněhu a čuměl do bedny... :D

Reply #1777
Děkuji, to nemuselo být ;) Já mám jako učivo brzdy ŽKV, systém DAKO. Takže brzdiče, rozvaděče, zpětné záklopky, hlavní vzduchojemy, pomocné vzduchojemy, rozvodové vzduchojemy, řídící vzduchojemy, škrtiče, přepouštěče, odbrzďovače, spouštěče vypínáče, dvojité zpětné záklopky, odolejovače, odkapnice, prachojemy, hlavní potrubí, napájecí potrubí, kompresory, přestavovače, brzdové kohouty, spojkové kohouty, brzdové spojky zrcadlové, brzdové spojky normální, spojkové hadice, záklopky záchranné brzdy, odbočnice, stavěče zdrží, zdrže, brzdové špalky, ruční brzdy, brzdové pákoví a tyčoví, brzdové válce, protismykové regulátory,... a to jsou jen některé části na které jsem si vzpoměl a které máme znát a popsat. Např. brzdič DAKO BS 2: polohy rukojeti brzdiče vysokotlaký švih, jízda, neutral, provozní brzdění a odbrzďování, zámek, rychločinné brzdění. Teď popsat jednotlivé polohy, při vysokotlakém švihu je do hlavního potrubí dodáván tlakový vzduch v maximálním možném množství z hlavního vzduchojemu přes ventil vysokotlakého švihu, při poloze jízdní je částečně otevřený přerušovací ventil kterým jsou doplňovány ztráty v hlavním potrubí, v poloze neutrální do hlavního potrubí nic nepřichází ani neodchází, v této poloze se provadí zkouška brzdy... Otvor pro připojení řídícího vzduchojemu, výfuk, otvor pro připojení HP, otvor pro připojení HV... přestavení rukojeti brzdiče do polohy provozního brzdění a odbrzďování vyvolá v hlavním potrubí pokles tlaku o 0,05MPa, v rozváděči nerovnováhou tlaků na obou stranách membrány se soustava pístů posune a přepustí z pomocného vzduchojemu do brzdového válce... Toto jsou útržky z právě probíraného tématu brzdy, co mám v hlavě... Takže to nemám taky moc růžové, ale baví mě to :D

Reply #1778
Zlatý masakry domorodýho a rádoby domorodýho obyvatelstva v témném raném středověku (po pádu Říma) kdy během 10-20 let 6.? století byli totálně vymasakrovaný Vandalové v severní Africe, zlatý útoky Avarů, Maďarů a Mongolů (o Kumánech, Tatarech a Turcích nemluvě), zlatá arabská Grenada, rekonquista, Stoletá válka, Johanka z Arku, dvojpapežství, trojpapežství, spor mezi katolickou a pravoslavnou církví, uniáti, křížový výpravy, Templáři, svatá říše římská a jeji králové a císaři, Karel Veliký, jeho synové, vnukové pravnukové a dělení Francké říše, Vilém Dobyvatel (Bastard?), Karel Symplex (Prosťáček?), Jindřich Ptáčník, Jan XXIII, Lucrezia Borgia, Nicolo Maciavelli, Tomás Toquemada, inkvizice, Maleus Malleficarum, Luther, Hus, Payne, církevní koncily, doba románská, gotika, visutý svorník, opěrák, triforium, Matyáš z Arrasu, Zikmund Lucemburský, Husiti, kompaktáta, pád Cařihradu, dobytí ráje a mor....

Reply #1779
Tak můžeme soutěžit kdo toho má víc :D Nejvíc mě na tvém učivu zaujal bastard a symplex, ale s 371/372 to má asi pramálo společného :) Symplex je tuším kanál na vysílačce GSM-R... :)

Reply #1780
Duplex nebo simplex, to je jestli je komunikace obousměrná nebo si musí dávat navzájem volno... moje učivo by spíš obsahovalo elektrickou osu srdeční, FID signál, útlum, Fourierovu transformaci, k-prostor, paprskový integrál, klínové filtry, utvrzování svazku a podobné ptákoviny... o ultrazvukové lobotomii ani raději mluvit nebudu :D

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1781
No byl jsem blízko, 5 samíc :)

Reply #1783
Hlemýžď se smýká po mýtině... Tady :D

Teď jsem jel trochu zaplněným R680, je 11 lidí na představku Béčka +2 na hajzlu rekord? :) ty v chodbičce jsem nepočítal...

To abych se začal bát, jestli se chci do toho taura dát :)

Reply #1784
Já jel na záchodě ve třech, takže tenhle rekord překonán nebyl.