Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1553890 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #2275
Omlouvám se, opraveno.

Takovou rychlostí nejezdí ani jeden z maglevů. Klasická železniční vozidla by nejspíš vylétla v první zatáčce - a mimochodem: už někdo zkoušel ty moje stanice?

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #2277
Dnes ve večerních hodinách jsem pustil na světlo simusvěta jednotky 451 a 452 žabotlam. zároveň jsem uvolnil upravenou verzi 471 všech tří generací. Změna se týká hlavně nákladů na provoz a řazení u vozu 1. generace. (ti co pravidelně čtou tohle vlákno se jistě dovtípili :D )

471 Ešus

451 Žabotlam

Reply #2278
Lidičky zlatý nevíte někdo o nákresu lokomotivy 423.0 Velkej Bejček? Nějak ho nemůžu nikde najít :(

po několika hodinách lítého boje se strýčkem Googlem jsem konečně našel to co jsem hledal, takže Velkej Bejček bude!

Reply #2279
Jaké CZ tramvaje jsou přetvořeny do simutrans? Vím o 14T, KT8D5 a T3,

Reply #2280
to je zatím vše.

14 T je od Tomáše
T3 je od Harua (Hara? No prostě jí dělal Haru) na addons.simutrans.com je v originálním červenokrémovém laku
KT8D5 je moje a tuším že někde jsem měl připravenou i naší Plzeňskou KT8D5 RN2P ale nemůžu jí najít :(

Pokud bys ty nebo někdo jinej chtěl další tak prosím pokus se o ní potřebujeme LIDI! A jak jinak to někoho naučit než říct: Jo udělej si to sám, pak to hoď na forum a my ti řekneme co máš upravit aby to bylo dobrý

Reply #2281
Po dlouhé době železničního experimentování jsem se rozhodl vrátit na chvíli na silnici a pokusil jsem se o nemožné-udělat lepší Tatru 138/148 než současná a jediná 138ka od VS.

Jak se mi to povedlo posuďte sami. Jde mi hlavně o tvar. Barvy zatím moc neřešte. tradičně je to "papoušek" takže čeká na průjezd lakovnou. :D

Nicméně už teď bych měl několik dotazů:

-jakou barvu na sklápěčku?
-jaké mutace (typy, ideálně s fotografiemi)

Reply #2283
Zdravím všechny. Trochu jsem si hrál se svojí 138čkou a vzniklo tohle všechno a když to čas dovolí tak vznikne ještě mnohem víc! Zatím mám jenom tohle:

Tatra 138 S1 (jednostranný sklápěč-někde výše)
Tatra 138 S3 (třístranný sklápěč)
Tatra 138 Přepravník betonových panelů
Tatra 138 Jeřáb (když už tak už :D)
Tatra 138 lesní verze

V plánu:
Tatra 138 Krátký tahač (s ním asi upravené návěsy k Trambusu?)
Tatra 138 Cisterna na mléko
Tatra 138 Ropná cisterna
Tatra 138 Agro (nejspíš to bude jen lehce přelakovaná S1 nebo S3 ale pst!)
Tatra 138 Dlouhý valník s plachtou (paletové zboží?)
Tatra 138 Přepravník oceli

+ citycars
Tatra 138 CAS
Tatra 138 bagr

PS.: Komentář neuškodí :D

Reply #2284
Ahoj Tome.Dlouho jsem nepsal.Ty Tatry sou super.Chci se zeptat jestli budou i privesy treba k ty agro verzi nebo k ty verzi na drevo

Reply #2285
přívěsy jsou dobrej nápad... určitě by se daly udělat i pro přepravník panelů. takže nic neprozrazuju nic neslibuju jenom říkám, že je to docela dobrej nápad...

-Mimochodem když se takhle povede kabina není problém udělat jakoukoliv verzi (pokud se najde čas :D)

Ještě drobnost: Omlouvám se VS za krádež dřeva z jeho lesů, uvědomuji si, že za tento ohavný zločin budu oběšen na nejbližším nepokáceném stromě :D

Reply #2286
Ber jak divý! Ale jako varování - to dřevo je docela staré, dneska bych se už zase pokusil o nějaké lepší triky. Vypadá spíš jako klacky než kmeny, je to ve špatném rozlišení jak by řekli signáláři...

Pokud chcete třeba návod jak udělat s GIMPem kvalitní sypké náklady rychle a bezbolestně, stačí říct.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #2287
je fakt že při bližším zkoumání mi nejdřív proletělo hlavou: "Aha! Vozíme větvičky" :D ale pak už jsem to nechal tak jak to je... takže na Tatře jako stvořené pro převoz klidně celých stromů se vozí piliny :D

k sypkým materiálům nebudeš tomu věřit ale tohle jsou moje originální náklady který používám snad o Jamala (takže ne moc dlouho :D) jenom je přistřihávám nebo prodlužuju podle korby :D taky podle toho vypadají-děs běs hrůza a utrpení ale pořád lepší než abych měl prázdnou korbu popřípadě na ní nasázené nějaké haraburdí...

Reply #2288
Protože je plný internet toho, jak budou vypadat nové nátěry ČD, vyvstává otázka: Má cenu přebarvovat vozidla do nového schématu ČD? Má to svoje pro i proti:

Pro:
-větší realističnost provozu
-větší výběr barevných provedení (stare vs. nové)

Proti:
-menší přehlednost depa (hodně barevných provedení toho samého stroje)
-nulová šance vizuálně odlišit jiné typy vozidel (největší problém asi budou dělat 162/163/362/363/263/372/371-takže téměř celý vozový park ČD)

Proto se ptám: Nové schéma na vozidla v simutransu ano či ne?

Reply #2289
TommPa9 ... nove schema si uz ziskalo dvojsmyslny nazev "Balkan" ... odvozeno od pismena B (Blue) vyjadrujici barevne schema s prihlednutim k faktu, ze spousta zeleznic od nas smerem na balkan ma velmi podobne barevne schema.

Sam u sebe to vidim asi tak, ze nektere vozy v tomto schematu zkusim udelat. V dat souboru bude navic oproti stavajicimu oznaceni pouze "Balkan" ve jmene kvuli odliseni, jinak vse zustane stejne, zatim bych to ale delal jako jakysi "bonus", kvuli nejistote, ze skutecne realizace probehne tak jak se planuje. Lepe receno, az to bude jezdit i v realu, zaradime to do cz paku, ktery do te doby snad vytvorime.

Podle dostupnych informaci se barevne schema ma tykat zejmena novych vozu a rekonstrukci, pripadne starych vagonu, ktere jsou zrale na vymenu laku. Protoze je to beh na dlouhou trat (nikde neni uveden ani ramcovy odhad, kdy dojde k prebarveni vsech vozidel, muze se klidne stat, ze za 30 let jeste budou jezdit elefanty (maji hlinikovou skrin, takze lak neplni funkci antikorozni ochrany) v soucasnych naterech a nekdo ve vedeni drah rozhodne, ze CSD/CD ma preci jako tradicni barvu zelenou a jedeme nanovo :-)

Takze bych se do prebarvovani zas tolik nehrnul, to uz by TommPa9 moh rovnou zacit delat autobusy v barvach CD baklan, protoze drahy prohlasily, ze chteji provozovat autobusovou divizi :-)

Na stranu druhou, minimalne jako pokus si chci par vagonku udelat i ja a jsem docela zvedavej, jak to bude vypadat... takze iniciative se meze nekladou ;-)

Reply #2290
Já bych počkal až bude pořádně v provozu, abychom se nedočkali nějakého překvapení.

(Sim mě předběhl se stejným názorem...)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #2291
Jeste k novemu nateru ... ono totiz pujde take o fakt, jestli se to bude aplikovat tak, jak je to ted navrzeno, nebo se na tom par "detailu" zmeni. Pokud by to bylo podle soucasnych planu, je to na lokomotivach pro hru prakticky nepouzitelne, protoze by se lisily vlastne jen pozici okynek, podvozku a strechou :-(

Reply #2292
Já se přiznám k jedné věci. Mě se moc přebarvovat už nechce takže bych to asi viděl tak, že pustím do světa pár obrázků: (základní holou verzy univerzální lokomotivy, nejspíš oholenou a ostříhanou 163) v novém nátěru a k ní přidám všechny lokomotivy jí podobné a daťáky. Kdo je bude chtít ať si je z toho smontuje :D . Takhle bych to ale vyřešil jenom v případě, že se to nevyřeší a ČD budou na nové schéma přecházet pomalu popřípadě téměř neznatelně. Za předpokladu že základní paletu lokomotiv přelakují už výhledově do roku 2012 (nevím proč si myslím že přelakovat kolem 1000 lokomotiv trvá zhruba 3 roky :D jen jsem plácnul číslo :D ) se o nové lokoschéma postarám sám a možná i o nové ešus schéma (co myslíte slušelo by i Lochnesce?)

Reply #2293
TommPa9> heled, ber to takhle. To posledni, co by se mi ted chtelo, je u vsech vozidel kreslit nove verze, navic zpusobem, kdy vlastne vsechno bude na prvni pohled stejne. Takze pokud se ti chce, udelej (spis pro sebe) par kousku, nejlepe z uplne opacneho spektra pouzitelnosti - treba 109ku a brejlovce, na oboji sablony mas - a uvidis, jestli to od sebe vubec pujde rozeznat.

Ja bych to v tuhle chvili bral spis jako inspiraci nebo zamysleni - prvni a zatim asi jedin premalovany vagon je obycejne kozenkove B (ze by treti duvod k oznaceni balkan? :-)), ktere se ale navenek nebude nijak vyrazne lisit od Bee... takze to muzem pojmout tak, ze vlastne flotilu osobnich vozu CD omezime na nezbytne nutnou a naopak budeme pocitat s novyma soupravama v barve treba zlute, cimz se mezera zase zaplni :-)

Reply #2294
nejde o překreslování jako takové. mě spíš jde o účelnost... má smysl dělat balkánskou flotilu drážních vozidel když by to v podstatě znamenalo obrovskej hokej v depu!?

Teď je to poměrně přehledně rozdělené díky pestrosti současných nátěrů ale v momentě kdy na všechno hodím balkánskej lak se v tom pes vyzná!
Takže podle mě nemá smysl se s balkánskou flotilou zabývat a kdo by flotilu chtěl ať mi napíše já ho zasypu podklady :D

Reply #2295
Hokej v depu? Pokud by byla balkánská flotila nasazena až po odchodu do důchodu té původní flotily, tak by to tak hrozné být nemuselo - a kdyby neměla rok odchodu do důchodu, bylo by to ještě lepší. V novém vybarvení by pak asi stačil mnohem menší počet tažných vozů. Řekněme jeden od každého typu - jeden osobní, jeden poštovní a jeden půlený. U motoráků všech konstrukcí (tzn. jak velké motoráky jako jsou 843 či 854, tak malé motoráky vycházející z konstrukce řady 810) by se pak novou barevností také snížil počet vozů.

Ale jinak mi stačí stávající flotila - až na to, že bych u některých vozů neomezenou dobu uvítal.

Reply #2296
no mě šlo primárně o lokomotivy. přece jenom vez si na všech lokomotivách balkán a teď mi řekni jak na první pohled odlišíš 162/3 od 362/3 Dost blbě si myslím... v podstatě by totiž na nich byl jeden jedinej nátěr a to tenhle:

PS.: Jediné odlišovací znamení tedy bude počet a tvar oken. Pro příklad jsem přihodil i Eso a Bastarda (teď krásně odlišitelných díky barvě skříně ale až budou mít stejný "Balkánský" lak tak je můžeme odlišovat jen a pouze díky tvaru okýnek, podle jiné žaluzie a jiných papírových hodnot... Mimochodem druhou otázkou jsou lokomotivy ČD Cargo... přebarvovat nebo nepřebarvovat? samozřejmně přebarvení by je odlišilo a určitě by jim ještě protáhlo životnost ale neuškodí to přehlednosti?

i když teď mě napadá že to přebarvování na "balkán" má pro simutrans i velkou přínosovou hodnotu! Ač se to nezdá je to možnost pro odbourání starého značení ČSD které je v současné době součástí značení všech lokomotiv z mé dílny...

Reply #2297
Pokud jde o lokomotivy, tak tam bude v balkánském vybarvení stačit jedna 150(1)/350 a jedna 162(3)/262(3)/362(3)/372(2). Opravdu nemá smysl rozlišovat to podle okének do strojovny.

Reply #2298
no ono by to s nima ani nemuselo být tak horký... ČD mají dvě 263 a obě momentálně nepojízdné, 371 jde spíš do ČD Cargo takže zbývá 372 a u těch nevím jestli se budou lakovat na "balkán" u 162/3  362/3 to je spíš otázka daťáků takže opět problém více méně padá (navíc obrázek připravený mám :D ) a k 151 u té to bude ještě boj protože jí ještě musím upravit v klasickém zeleno-žlutém zbarvení (protože jsem zapomněl na skříň větráků) takže asi tak...

Reply #2299
Já to myslel tak, že stačí jedna od každého z obou tvarů.

Reply #2300
VaclavMacurek > jenze to je prave otazka, jestli chces, aby to bylo podle reality, nebo hezky ve hre. V realu totiz budou vsechny lokomotivy vypadat prakticky stejne (zmeny budou jen u tech okynek a zaluzii), ale jine budou parametry - rychlost a vykon. Pokud by se to chtelo udelat nerealny ale hratelny, je to snazsi - udelas tri druhy lokomotiv a reknes, ze jedna ma rychlost 120, druha 140 a treti 160... a tim to hasne. Ale to si pak muzes vystacit se standardnima "anonymnima" vozidlama v origo paku...

Reply #2301
Já to myslel tak, že stačí jedna od každého z obou tvarů.

Tak určitě stačí nakreslit jen jednu pro 162/3 362/3 a druhou pro 371/372, 263 a třetí pro 150/1 (350 jsou všechny Slovenské)

Reply #2302
Dostal jsem takový menší a lehce zvrácený nápad. Totiž pokud někdo používal souběžně Reanimátorovy lokomotivy z jeho stránek a souběžně jeho lokomotivy v oficiální sadě, určitě mu neušlo, že se mu po opětovném nahrání hry tyto dvě lokomotivy prohodili.

Př.: Používám Reanimátorův Pershing z jeho stránek. Vesele si hraju uložím, ukončím. Příště si hru opět nahraju a místo neoficiálního Pershingu je tam Pershing z oficiálního paku. Tak a teď k jádru pudla:

Napadlo mě tohohle "nedostatku" využít a převrátit ho na ohromnou výhodu. Teoreticky by se to dalo využít tak, že jednu lokomotivu umístím do paku "X". tu samou lokomotivu v jiné barvě s jiným rokem uvedení do provozu hodím do paku "Y". Budu si v klidu hrát a později zopakuju postup z příkladu. (ovšem s naší pokusnou lokomotivou) Teoreticky by se měla starší lokomotiva (s dřívějším rokem uvedení) modernizovat a měla by být nahrazena tou novější (říkám teoreticky! teoreticky může fungovat i perpetuum mobile-snad jsem to napsal dobře) to znamená že by se místo staré na kolejích automaticky objevila ta nová. Může mi někdo tuhle teorii potvrdit nebo si to mám vyzkoušet sám :D

Reply #2304
TommPa9 > pokud mas ve hre dva stroje s identickym nazvem, nedokaze mezi nimi hra rozlisovat. V depu tedy vidis dve lokomotivy (at uz stejne nebo rozdilne) se stejnym nazvem, at vyberes kteroukoliv, vlak bude tahat jen jedna z nich, minimalne po nacteni ulozene hry. Otazkou je, k cemu by se to dalo vyuzit - podle me to dokaze spis nadelat neplechu, nez vyuzit k necemu prinosnymu, minimalne v tom smyslu, ze je tezko odhadnutelne, ktera lokomotiva bude nakonec ta "vitezna"

Reply #2305
No já právě myslel že by se toho dalo zneužít k "automatické" modernizaci, takže vlastně k něčemu přínosnému, ale jak říkám, já to ještě nezkoušel, takže nevím, jestli to má šanci fungovat... Nepředstavuju si to tak trochu jako Hurvínek válku?

Reply #2306
No, to by musel potom hráč přidat ručně nové vozidla až dohraje do roku xyz. Nemyslím že by to fungovalo.

Reply #2307
Zdravim. Viem, ze je tu uz rozbehnuty projekt s vozidlami CS busov, a CS nakladiakov, ale minimalne busy vyzeraju... povedzme ze nepodobne realnym originalom. Robil som s Georgom busy do patchu transport tycoonu (som autorom CS busov v jeho long vehicles sete, okrem Ikarusov 280, ktore robil on). Mal som rozrobene nejake nakladiaky, ale nikdy som ich nedokoncil, pretoze ceska komunita TTDX si povedala, ze chce prtate auticka a busy. Ponukam svoje znalosti a schopnosti. Busom a pixelartu sa venujem uz nejaku dobu.

pre tych, co sa s mojou pracou nestretli, tu ukazka tych rozrobenych nakladiakov do tycoonu:

a ukazka busov, ktore som robil (okrem Ikarusov, ktore som len prefarboval s Georgovym suhlasom):
http://www.mestskadoprava.net/_files/staticpages/ttdx/busy_csbusset10.gif

Reply #2308
Rozběhnutý? Spíš se jen tak helce plíží při zdi.

Tvůj autorský životopis vypadá velmi zajímavě a při podložení touto ukázkou náklaďáků se vynořuje otázka: Přidáš se k nám? Jestli ano, byl by to pro nás určitě přínos... i když na moje RO a RTO mi nešahej to se mi náhodou i povedlo :D taky asi ještě Škoda 21 AB u toho zbytku souhlasím s tím, že je to mírně řečeno aušus...

Reply #2309
TommPa9 > ja bych nerek ausus, treba co se tyka tech soucasnejch nizkopodlaznich, tak ty se ti povedly vesmes vsecky - i kdyz jednu vytku bych k nim mel... jsou ve srovnani se vsim ostatnim ve hre (vcetne starsich autobusu) ponekud velky (to samy samozrejme plati i pro odvozeny trolejbusy). Ale jinak jsem rad, ze jsou k dispozici :-)

greyfur > dobra prace, uz se tesim, az neco z tve produkce bude jezdit v simutransu