Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! December 26, 2009, 09:11:33 am V souvislosti s dodelavanim plosinoveho vozu Otdr na jinem nez svem pocitaci jsem prisel na docela podstatny zadrhel pri pouzivani malovani (mspaint) dodavaneho v ramci baliku systemu Windows 7.V cem je problem? Je to jednoduche... nefunguje to!Mrkvosafti se zase nudili a tak rozrvtali neco, co docela dobre fungovalo - a jak uz to u teto company chodi, do nepouzitelneho stavu. Nema cenu se trapit tim, ze je totalne prekopany ovladani, z hlediska kresleni pro simutrans jsou dulezite 2 veci:- spatne funguje (spis nefunguje) rezim pruhledneho pozadi- je zmenen vnitrni format .png souboru, takze ho neprezvejka ani shades ani makeobjReseni je proste ... pri nutnosti delat pod "sedmickama" si nezapomenout starou verzi malovani (treba z XP) a tu pouzivat. Funguje bez problemu. Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #1 – March 16, 2010, 01:05:08 pm Dá sa vo Win7 aj ja som to skúšal a nakoniec som to preklikal xDPOstup:Klik na ten obdlznik ( na tú šípku pod nim)A uplne dole mas priehladný výber A dadá máš to..len musíš mať značený obrázok .. Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #2 – March 17, 2010, 07:57:17 am Vagrner > ja nejak vubec netusim, o cem je rec ... jaky obdelnik, jaka sipka? A co se vlastne podarilo? Zmenit vnitrni format souboru na takovy .png, ktery makeobj.exe zvladne, nebo zaridit, aby pruhledne pozadi pri editaci fungovalo jako pruhledne vzdy a vsude, kdyz je to zapnute? Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #3 – March 18, 2010, 01:54:44 pm teraz nechápem lebo ak si v SKICÁRI vo Win7 tak sa to tam dá jednoducho urobiť.. ale ak si v inom programe tak sorry asi som to nepochopil..http://img38.imageshack.us/img38/4817/simuwin.png Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #4 – March 18, 2010, 02:05:44 pm Vagrner > problem nebyl v tom, ze bych to nemoh najit (i kdyz se priznam, ze podle tveho navodu jsem fakt netusil, o co jde - az podle obrazku mi to doslo) ... zadrhel je ten, ze prestoze si zapnes rezim pruhledneho pozadi, tak se to tak nechova vzdy a vsude - nekolikrat mi poste polovina vyberu fungovala jako pruhledna a druha ne, vicemene si to delalo co chtelo. Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #5 – March 18, 2010, 02:21:04 pm aha... uz chapem.. s týmto jedine na microsoft xD Quote Selected
Re: Malovani Windows 7 - pozor, zrada ! Reply #6 – May 01, 2010, 04:41:07 pm Sim: Mohl bys mi prosím poradit kde najít to původní malování? Právě jsem si pořídil noťas s W7 ultimate a chtěl bych pokračovat v tvorbě...Edit: Vyřešeno Quote Selected Last Edit: May 01, 2010, 07:40:04 pm by Lubak91