Skip to main content
Topic: Sádky ryb (Read 6529 times) previous topic - next topic

Sádky ryb

Poraďte někdo, čím vozit ryby ze sádky. Nějakou lodí od sádek do přístavu a zde překládat? A co mám dát jako nakládací stanici - nějaký bod v oblasti výskytu ryb?

Zkusil jsem postavit k sádkám železniční most a na něm zastávku. Mrazírenské vozy se ale nenakládají.

PS: od včera se nemohu přihlásit na stažení nočních buildů. Je to jen můj problém?

Re: Sádky ryb

Reply #1
Zboží ze sádek se dají převážet snad jen s "překladem" takže si postav přístaviště někde u břehu a napoj na něj třeba nádraží tak, aby vytvořili jednu zastávku. Pokud v paku 64 je princip podobný jako u paku 128 měl bys ryby odvážet mrazírenskými vagony.
Co se týče sádek, ty podobně jako ropná plošina, fungují jako samostatná továrna a zároveň zastávka takže stačí při nastavování jízdního plánu/linky kliknout do sádek a pak k přístavu. Mělo by se vše nakládat. Potíž je snad jen v tom, že se v sádkách nebude nakládat nic, pokud nebude postavená další trasa od překladiště.

Reply #2
Když nejsou sádky nebo ropná pole daleko od břehu a není tam hluboká voda, tak tam postavím zem, na něm nakládací plošinu a mostem spojím s břehem.

Noční nastavení nefunguje ani mně, hlásí to chybu serveru.

Reply #3
To TommPa9

Jaká loď naloží ryby a odvze je do přístavu?
Teď už zkouším 128 a v roce 1921 mám v doku lod na automobily, paletové zboží a balíky lehkého zboží.
Řekl bych, že ani jedno není to správné.

Reply #4
:-) jest-li můžu, tak mražené zboží lze převážet jen dopravními prostředky /auta,vlaky,lodě,letadla/, které jsou určeny pro přepravu mražených potravin. Loď na mražené potraviny je dostupná od března 1925.

;D bacha na jednu věc, přívěsy na kusové zboží a mražené zboží vypadají skoro úplně stejně, liší se jen barvou střechy.

Reply #5
Odpověď viz Eiffel výše. Lodí je bohužel nedostatek (jsou těžší na kreslení než ostatní druhy dopravy), takže je běžné že tu a tam není žádná vhodná.

ps: Server s nightly a překladačem se asi bude rušit, nebo tak něco. Uvidí se :-(

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #7
Odpověď viz Eiffel výše. Lodí je bohužel nedostatek (jsou těžší na kreslení než ostatní druhy dopravy), takže je běžné že tu a tam není žádná vhodná.

ps: Server s nightly a překladačem se asi bude rušit, nebo tak něco. Uvidí se :-(

Jestli se nepletu, mají úplně stejný počet dílů jako vlaky, tedy osm - a stejné zarovnání - tedy až na ten posun o čtyři pixely dolů - na základní úroveň. Uvažoval jsem o tom, že bych mohl zkusit nakreslit i nějakou tu loď.

A jako první by to bylo to nejjednodušší, co mne napadlo - obří vor na svoz dřeva. Jediný vtip je v tom, že většina těchto vorů se v cíli rozebrala na jednotlivé klády, které se následně zpracovaly. Takže kvůli dodržení realističnosti by se asi musely páchat jednosměrné cesty (už to tady někdo popisoval - ale u vlaků) - protože vor plovoucí proti směru toku řeky by vypadal poněkud komicky.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #8
A jako první by to bylo to nejjednodušší, co mne napadlo - obří vor na svoz dřeva. Jediný vtip je v tom, že většina těchto vorů se v cíli rozebrala na jednotlivé klády, které se následně zpracovaly. Takže kvůli dodržení realističnosti by se asi musely páchat jednosměrné cesty (už to tady někdo popisoval - ale u vlaků) - protože vor plovoucí proti směru toku řeky by vypadal poněkud komicky.
Na vory jsem myslel už dávno, takže mě napadla jediná věc jak to udělat, tedy u nenaloženého stavu nekresleslit vor, ale například loďku vracejících se hrdinných vorařů :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!