Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1560394 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #1296
Taky jedna punková kapela, já víceméně slyšel 2 písničky, tak jsem se chtěl zeptat jestli ji neznáš lépe ;)
Edit: To se přiznám že neznám, já si nechám vždycky poradit od nějakého kolegy co poslouchá, a když se mi to líbí tak si to taky pořídím :D
No nic, aby zas někdo nenadával že řešíme něco co jsem nepatří :) A ohledně těch budov, pustil bych se do nich rád, ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Mám rozpracovanou jednu věcičku o které jsem se ti zmiňoval, ale zatím nevím kdy ji dokončím. Jinak plánů na budovy a továrny mám hafo, (např. stáčírna minerálních vod,  továrnu na čistící prostředky (zenit produkující solvinu:), továrnu na prefabrikáty, válcovnu,... Horší kdo by se do toho pustil, ale tady se asi moc zájemců nenajde co? :) Asi do toho budu muset jít sám...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1298
Myslím ten pomník, ale možná bych to zatím držel v tajnosti ;) Do lokomotivky jsem se ještě nepustil :(
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1300
TommPa9 ... pockej, podstolaci jeste hrajou?

... no a at to neni uplne OT... tak jsem si zkusil porovnat cervenou, kterou jsem pouzil v Blonski schematu Bdtmee a sukafonu a ejhle, kazda je jina a to docela o dost.... takze jsem zkusil naaplikovat motorakovou cervenou na honeckerak a tady je "screensaverovy" vysledek:

Dokud jsem si to nesrovnal vedle sebe, prisla mi ta cervena naprosto normalni... a ted mi pripada jak oranzova :-) ... takze zrejme podobnym zpusobem si "ztmavim" cervenou u ostatnich podkladu z vagonwebu na blonski schematu a melo by to byt OK.

A neodpustim si takovou poznamku... co ma spolecne kapela Pod stolem a CD? :D :D :D

Reply #1302
Tak já se to pokusím udržet v tajnosti a co nejdříve vydat;), jedná se o r..... t... :) Nemohu si pomoct, ale zdá se mi že blonski lokomotivy mají červenou lesklejší a světlejší a vagony jsou trochu matnější a tmavší, nebo to je tím jak jsou zasviněný? :)

Reply #1303
Lubak > spis maji lokomotivy vetsi plochu, kde to je mozny posoudit... u vagonu este ani nezaregistrujes, ze to je cerveny a uz prijde okno... a hele sloupek... hmm, tak nic, hned za nim zase dalsi okno... a tak dal az na konec vlaku ;-)

Jinak odpoved na moji otazku je jednoducha... oba zminovane subjekty maji v soucasnosti stejne zbarvene sny :)

Reply #1306
Jé hned jak přijedu domů tak si to musím pořídit (Pod stolem). A ten najbrt by se hodil, já bych ho aplikoval na 704 :)

Re:Pak128 CZ.: Šablony

Reply #1308
helle vy uznávaní tvůrci :) jelikož:

a) ve vlacích vám nemůžu konkurovat
b) je toho málo
c) vždycky se mi dařily (no alespoň myslím :D)

se pouštím do nějakých těch citycaru, a ještě k tomu osobáků. a proto potřenuji help-šablonu nebo alespoň jak ji odvodit(z autobusové délky nebo tak...)

Reply #1309
Na auta zatím šablona prakticky není a kreslí se poměrově k jiným autům (já například poměrově k Tatře 815)

Možná na http://graphics.simutrans.com něco vhodného najdeš pokud ne, zkusím sem dát aspoň ford transit a k tomu už se poměr řeší lépe.

Reply #1310
Hlavně že si rozumíme :D

Reply #1311
pozicovanej je tam jen ddecker ale jsou tam všechny základní city velikostně, takže by se to dalo odvodit poměrem

Reply #1312
no výborně... obecně se pozicuje podle pozice čumáku vozidla ale to už tady někde asi je dávno napsaný... v tom případě to nebude problém... Jen si budeš muset zjistit jak se píše dat soubor k citycarům... to si totiž nepamatuji i když příklad bych měl někde mít.

Reply #1313
to se vyřeší poté

Reply #1316
Zkousel jsem si ted jezdit s masinkama od Lubaka a mam k tomu par pripominek, nektery vseobecny, jiny ke konkretnim strojum. Mezi ty vseobecny patri:
- mam z toho pocit maleho nebo mozna zadneho stinovani
- masiny vypadaji v iso pohledech podstatne mohutnejsi nez bych cekal, pritom to (az na vyjimky, viz nize) pasuje, zrejme to souvisi s tim stinovanim
- kabiny lokomotiv a sluzebni prostory vagonu jsme s TommPa9 delali "netmavnouci sedou", aby to tolik nezarilo. Provozni osvetleni interieru kabiny je podle me normalni, ale aby z toho byla svetluska podobne urovne, jako kdyz jsou v osobnim vagone rozsvicene zarivky, to by fira videl kulovy. Neberu to jako zadnou chybu, jen jsem si uz na to "tlumeny" svetlo v interieru "sluzebnich prostor" draznich vozidel navykl, tak me to majzlo pres oci

No a ted konkretne k jednotlivym vozidlum:
- do http://forum.simutrans.com/index.php?action=dlattach;topic=1316.0;attach=9114 se zrejme omylem dostal i soubor vehicle.ZSCS_736_003-3.pak, ktery je duplicitou k vehicle.ZSCS_736_003-5.pak a lokomotiva 736 003-5 je pak ve hre 2x stejna
- jak je mysleno "navyseni o pomocny agregat" pri navyseni vykonu 736? O tehle lokomotive toho moc nevim, ale zarazi me ze verze od TommPa9 ma 990 kW, kdezto Lubak91 ji nadelil 1082, resp 1226 kW. Kdyz se kouknu na prototypy.cz, je tam uvedeno 990+124kW, nicmene mam za to, ze masina stejne nemuze vyuzivat oba agregaty najednou (muzu se plest, 714 to treba umi) ... kazdopadne mi to nejak nestimuje, tak prosim vysvetleni :-)
- 704 mi prijde "nejaka dlouha" ve vsech pohledech a navic jeste iso pohledy jsou (= me pripadaji, byt nemusi) delsi nez by mely byt. Muze to delat i zminovane nevyrazne stinovani, kdy neni poznat prechod z bocnice do cela v iso pohledech, ale pokud dam dve loko za sebe, "stekaji" mi kapoty do sebe.
- dalkove rizena varianta 704 je ve skutecnosti rizena vysilackou, kterou je mozne ovladat odkudkoliv a 010 nema vpredu (oproti bezne 010) v podstate nic navic, nez zidli a svetlomet. Razeni bylo uvazovano ridici viamont 010 + CD 010 ... + CD 010 + 704 na dalkove ovladani, pokud by bylo razeni ridici 010+704, bylo by rozumejsi misto toho poslat solo sukafon :) ... ja osobne bych nechal razeni volne i u toho dalkove rizenyho lega...
- zlutou na bocni pohled (v iso je pak bud tmavsi nebo svetlejsi) jsem bral (jako obvykle) ze screensaveroveho obrazku:
... diky "resample" zmenseni doslo k castecnemu sliti s cernou, takze pusobi relativne tmavym dojmem. Na stranu druhou si rikam, ze pokud by byla relana fotka viamontiho sukafonu v dalce, budou ty pixely odstinem zluty asi odpovidat.

... ostatni prcky sem zatim nezkousel.

Reply #1317
POZOR najbrt jde do kytek!!! Prý se řada X54 bude zase lakovat červeně. Tedy mají být vytvořeny 2 soupravy X54 (854.206+054.2XX+954.221 a 854.030+054.2XX+954.222) které budou modré, zbytek červený.
Lubak, nemohl bys zjistit více?

Reply #1318
No sériové verze mají 1082kW, u výkonu jsem vycházel z věty v ŽM atlasu vozidel „lokomotiva může používat každý agregát zvlášť” z toho jsem usoudil že by mělo jít kombinované využití. Osvělení kabiny jsem řešil aby to hezky vypadalo :), je použité normální osvětlení i netmavnoucí šedá pro rozlišení jednotlivých celků lokomotivy, je to vidět u lega, boky jsou v šedé kabina ve světle. Některé iso přiznám bez mučení mám delší jelikož by to byla ještě kratší prťavoučká příšernost :) Lego je testovací verze, tak ho upravím. Chcete mít na stanovišti netmavnoucí šedou? Dostanete ji. Chcete u lega na vysílačku normální spojitelnost? Dostane te ji. U té 736 003 má být samozřejmě kontrolka -5, myslím že je akorád chyba v názvu archivu ne? Obě lokomotivy jsou stejné až na tu kontrolku :(
Ohledně 954, v pátek jdu sice do PARSu, ale nevím jestli se dostanu do haly.

Reply #1319
POZOR najbrt jde do kytek!!! Prý se řada X54 bude zase lakovat červeně. Tedy mají být vytvořeny 2 soupravy X54 (854.206+054.2XX+954.221 a 854.030+054.2XX+954.222) které budou modré, zbytek červený.

A je v tom bordel ;)

Reply #1320
Alespoň jste věrně zdokumentovali prototypy... já říkal že se máte krotit s těmi milióny barev, a teď to tu máte...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1322
Já už v tom mám z vás takový guláš, že nevím co je co... balkán, najbrt, blonski... a dokud jste nezačali kreslit tak byl brejlovec vždycky zelený, ale potom jste mi určitě schválně poslali do Ostravy ten červený... konspirace!

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1323
Modrobílý se žlutým bleskem...
červený ze žlutým pruhem
červený se žlutým bleskem
modrý s červenými čely
modromodrý
červený
temně rudý
temně rudý s krémovým pruhem na čele...
a to jsou jen ty nátěry brejlovce na které jsem si vzpomněl...

Reply #1324
Kdy by jsme měli udělat všechny kombinace co kdy byly na brejláčích, museli by jsme vydat cca 200-300 brejláčů :)

Reply #1326
Jestli by byl zájem, můžem pořádat anketu o nejzajímavější nátěr. A to nejen u brejláčů ale např i u bert, es apod. A loko která by vyhrála by šla do výroby. :) A dotaz na vás plzeňáky, koukal jste někdo po herkulesovi a vagónech ALEX Arriva?

Reply #1328
Takže herkules je zadaný, a co taurus 1216? Existuje 1116, z té by se to dalo překopat, ale musela by být grafika...
Ale máte v té Plzni veselo, „kausa plzeňská práva”, podvodnou autoškolu teď uprchlýho trestance, viz. www.novinky.cz :)