Skip to main content
Topic: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj (Read 43579 times) previous topic - next topic

Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj

=> MHD
Nádherné. Když už je tam kusá kolej, mohly by být také koleje pro "jednosměrný provoz"? (smyčky, souběžné jednosměrky). Asi to není reálné - bude problematické vyřešit křižovatky, tj. rozbočení, kdy jeden směr vede jinam než druhý. To je jen takový nápad.

Pokud budeš souhlasit, dal bych 2-way tramvaj do depozitáře - nějaká nová rubrika:: např. Vývoj a testy.

No, jednosměrka; bude zajímavé vidět, jak se předjíždí tramvaje

=>Lubak91
No jasně, že to bude hezké a zajímavé. Ale může se to stát i na dvojkolejné trati. Bez zásahu do jádra Simutransu bude silniční tramvaj vždycky tak trochu "na vodě". Možná, že přidání parametru "nesmím předjíždět" by nemuselo být tak složité a řešilo by to mnohé. Ovšem "slušné" řešení 2-cestných tramvají by mělo být zcela jiné. Nový waytype

No, hod'me to do depositáře...
Vždyt' jsem tady spíš chtěl zmínit ty zastávky...

Jinak, jednosměrky...problém je, že můžeme ledacos nakreslit, vozidla se pořád pohybují stejně. Asi nesplnitulný...

Koncept dvousměrný tramvaje je dosud jednoduchý. Je to elektrifikace silnicí, která má nakreslenou trat'. Takže to neni samostatný waytype. A také to je realismus, protože trolejbusy se můžou
taky pohybovat po stejné trati. Jádro Simutansu by ale mohlo vyřešit pohyb obyčejních autobusů či kamionů. Oni by se měli pohybovat na vnější straně vozovky. Takže na mých tratích na úzkých proužkách vedle tramvajových panelech.

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj

Reply #1
A co na to zkusit jít z jiného úhlu. Upravit stávající grafiku tramvají tak, aby místo toho, aby jezdily na středové čáře silnice jezdily proti sobě? Výsledný efekt bude stejný, využije se původní depo, tramvaj se nebude plést mezi trolejbusy, systém zůtane přehledný. Má to ale svá negativa.

a) auta budou projíždět tramvajemi
b) spousta práce s přepozicováním kolejí a šablon na vozidla
c) spousta práce s přepozicováním samotných vozidel nehledě na nutnost namalovat novou elektrifikaci

ale tramvaje se nebudou předjíždět, budou moci jezdit městem vyšší rychlostí než auta + bude se moci na poslední díl kolejí dát "konečná s točnou"

Reply #2
Jako hlavní negativum mi přijde to, že tramvaje nebudou moci jezdit proti sobě a budou buď muset čekat v čtyřkolejných výhybnách nebo jezdit po čtyřkolejných tratích. To není moc dobrá vyhlídka...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3
Jo no na tohle jsem zapoměl... Neuvědomil jsem si, že z vnějšku se sice kolejová vozidla a auta chovají stejně ale je tu podstatný rozdíl. blokování úseku. Takže pokud by tramvaj jela ve "svém pruhu" blokovala by jak ten svůj tak protisměrný... No tak nic... odvolávám co jsem odvolal... odcházím do sklepa ke kotli vybrat popel abych si na hlavu mohl vysypat množství popela adekvátní téhle pitomosti co vytvořil...

Reply #4
Aby popel tak nepálil:

Reply #5
Chyba či nedostatek ve hře?

Při experimentování s provozem tramvají (všeobecně) jsem narazil na toto:

Mám silnici a železnici - křížení se závorami. Když na silnici doplním tramvajovou linku, tak se tramvajové koleje přes přejezd nenakreslí (což by tak moc nevadilo), ale projíždějící tramvaj spouští závory, takže jede kolmo přes stažené závory.

Zřejmě je to způsobeno tím, že hra v podstatě nerozlišuje železniční a tramvajovou trať (snad jen pozicírování vozidel) a dále nezná prosté křížení tratí, tj. bez možnosti odbočení (tramvaj na přejezdu klidně odbočí na železnici).

Zkusím vyřešit to spouštění závor => upravit dat nějakého přejezdu aby byl pro křížení track a tram-track. Výsledek vložím sem

MHD=>
S uložením do depozitáře počkám až bude první beta verze kolejí.

Reply #6
Tramvajové koleje jsou určitou modifikací železničních, jen s tím rozdílem že jdou postavit na silnici i mimo ní. Jediný rozdíl je v pozicování (o 5 pixelů níže než vlak) Jinak se dají tramvajové a železniční koleje doplňovat, kombinovat a nahrazovat, takže se občas stane že tramvaj používá železniční a vlak tramvajové koleje.
Díky tomu si myslím, že nějaké hraní s .dat souborem přejezdů moc ovoce nepřinese (ovšem pokud ano budu příjemně překvapen) protože při zamezení sklápění závor tak, aby se nesklápěly u tramvaje by mohlo dojít k tomu, že hra nepozná jesli jede tramvaj nebo vlak a nebude se sklápět vůbec. (s tímhle ovšem nemám zkušenosti a tak střílím od boku to, jak si myslím že systém funguje)

Reply #7
Stav dnes (všechny tělesa jsou hotové)...

Reply #8
Vypadá to báječně!  :) Teď už jen aby k tomu někdo nakreslil elektrifikaci ;-)