Re: Nové průmysly
Reply #43 –
Je mi trochu hloupé otvírat téma které je přes půl roku u ledu, ale nedá mi to. Napadlo mě vytvořit továrnu na elektrické stroje. Z rafinérie by se dodávaly chemikálie a plasty, ze slévárny ocel a z továrny na elektroniku elektronika. Továrna by mohla vyrábět různé točivé i netočivé stroje. Například vrtačky, soustruhy, atp., které by našly odbytiště v prodejně domácích potřeb. Ale také velké transformátory, které by se vozily do elektráren (brala by se jako sídlo energetické společnosti, která staví a stará se o energetickou síť. Výroba by byla značně přiškrcená, ale s enormními zisky (berme že by se vozil vždy jeden kus o hmotnosti desítek tun na hlubinových vozech a těžkých trailerových návěsech). Poté by mohla vyrábět elektromotory které by se vozily do nového cílového odvětví železniční dílny, kam by se mohlo vozit velké množství zboží (např. sklo, elektronika apod.) nebo také dvojkolí, které by se vyrábělo v továrně k tomu určené z oceli. Jestli bych měl o víkendech čas, mohl bych se o něco pokusit. I když bych se chtěl spíš věnovat nákladním vozům.