Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)
Reply #954 –
No když jsem viděl poprvé to BDsee tak jsem čuměl jak péro, jelikož se mi to zdálo celkem ujeté. Totéž platí i o 163.257 a 242.xxx které mi daly tu samou pomyslnou ránu. Když jsem se poprvé dozvěděl o unifikaci tímto nátěrem, málem jsem spadnul pod stůl. A u toho BDsee: dostalo asi maximálněkromě CZE nové potahy a podlahové krytiny že? Nedávno jsem po slovensku cestoval v Bee a celkem mě překvapilo. Nové sedačky a vakuhajzlíky. Zajímavé kam se dá v modernizaci "ypsilonek" zajít. Ovšem dojmy mi poněkud zkazilo to, že vozy byly v interiéru poněkud špinavé, sedačky byly v rámci unifikace zbytečně úzké a když jsem chtěl jít na záchod tak u prvních nebyla klička na uzamčení, druhé nešly otevřít a třetí zavřít. Na čtvrtý se mi jít nechtělo tak jsem je pro jistotu bloknul nohou, což nebylo moc pohodlné, jelikož po zrušení umyvárny se mísa posune poněkud dál od dveří. Ale je zajímavé že tyto vozy byly řazeny na R Horehronec, který jezdí po trati kde se pohybují jen osobní vlaky a on jako jedinný rychlík. Na vlaku R Panasonic který obsluhuje nejdůležitější tepnu slovenska(aspoň doufám) Bratislava-Košice jezdí stará béčka.
Edit: Ohledně těch 954.2. Do PARSu se dostanu bohužel až koncem listopadu, tak to už by asi měly začít frkat.