Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1568395 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #1925
Vagony jsem si teprve stáhnul. Testovat je budu nejspíše až zítra (protože po skocích a po 2*15 km běhu na lyžích určitě nebudu schopen cokoli vymyslet), ale připouštím, že ty rychlejší se mi teda líbí víc než ty pro rychlost 160. A pokud jde o Taurus, nevypadá nejhůře (to platí jak pro červenou verzi, tak pro tu zelenou, s nápisem rychlostního rekordu), ale přeci jen má blíže k své babičce, tj. řadě 145, 146 nebo 152 dle značení u DB.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #1926
A pokud jde o Taurus, nevypadá nejhůře (to platí jak pro červenou verzi, tak pro tu zelenou, s nápisem rychlostního rekordu)
Tak to jsem asi barvoslepej, já to vidím tmavě šedé :D
ale přeci jen má blíže k své babičce, tj. řadě 145, 146 nebo 152 dle značení u DB.
Tak to má opravdu daleko, jelikož 145,... (rodina TRAXX) je od konkurenčního Bombardier/ADtranz. 152 je od Siemense, ovšem koncepčně je to úplně jiná lokomotiva...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1927
mě se ten Taurus taky moc nelíbí, potřeboval by trochu víc upravit čumák :)

Reply #1929
nemá to to čelo trochu moc rovné?

já bych tomu odstranil ten hrb, asi takhle.

Reply #1930
Omlouvám se za jazyk, můžete najít dvě fotografie nad taurus

Reply #1931
Je také velmi pěkné 1216obb komplimenty, zejména druhá verze

Reply #1932

Říkám, že je to takový kříženec všeho možného s toužebným přáním být Taurus. Mimochodem tenhle můj "cosi" je v kategorii zmršeno a visí nad ním velký otazník...

Omlouvám se za jazyk, můžete najít dvě fotografie nad taurus

Hi, can you write your message in English? Google translate can't speak Czech very well. Thanks.

Reply #1933
tomu "taurusu" od TommPa9 jsem uříznul ten hrb a ve hře jsem to srovnal s mým taurem a taurem od haru. posuďte sami.

Reply #1934
Tak to jsem asi barvoslepej, já to vidím tmavě šedé :D Tak to má opravdu daleko, jelikož 145,... (rodina TRAXX) je od konkurenčního Bombardier/ADtranz. 152 je od Siemense, ovšem koncepčně je to úplně jiná lokomotiva...

1. Barvoslepý nejsme ani jeden. Oba víme, že základní barva vzorového stroje je tmavě zelená s silným nádechem šedivé. Rozhodně však ani zelená, ani šedivá. Občas totiž beru stroje ne podle díla, ale podle vzoru.

2. Další podobnou lokomotivou je řada 101 DB.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #1935
Když jsem se postavil na hlavu, tak to trochu nazelenalé bylo, ale to bude možná překrvením mozku :D Jinak vidím tmavě šedou folii na červené lokomotivě...

So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1936
že se jim ta folie při té rychlosti nesloupla :), jinak barva může na každé fotce vypadat trochu jinak.

Reply #1937
Navrhuju kompromis... zelenošedá, protože tohle bych rozhodně nedal ani do zelené ani do šedé. Malinko mi tahle vaše pře připomíná to, kdy jsem se se spolužákem ze střední dohadoval, jakou barvu má můj svetr, já tvrdil zelenou, on že žlutou. Zaslechl to jeden z našich učitelů a nekompromisně zavelel "Pánové, to je KARI svetr!" a bylo takže já tady teď direktivně prohlásím, že je je zelenošedá lokomotiva a jdeme od toho :D

Mimochodem Tonyho čelo na Taurovi mi poměrně pěkně padá mezi Haruovo příliž příkré a moje příliž mírné takže z toho náhledu prohlašuji, že se mi líbí. Jenom mi skříň přijde nějak nízká...

Reply #1938
trochu jsem si ještě hrál s návrhem od Tomma. Snažil jsem se to čelo trochu zaoblit.

Reply #1939
Where can I find the file pak of these beautiful taurus?
Kde najdu soubor pak z těchto krásných taurus?

Reply #1941
Narazil jsem na - ocekavatelny, ale presto necekany - problem. Jak asi tusite, pokracuje u me proces "revize" jiz vydanych osobnich vozu, pri ktere se snazim pridavat balkanizovane, slovenske a jine varianty a zaroven stavajici predelavam na "zhasinaci"...

No a dosel sem na 854 + pripojne vozy... a ejhle - prave pripojne vozy (puvodne cervene s pruhem) maji problem, protoze jsou v balkanskem provedeni prakticky nerozeznatelne od balkanizovanych vozu pro soupravu s lokomotivou (tedy puvodne zelene polomacene). V podstate se da rict, ze grafika je prakticky totozna a lisit se to bude jen datove. :-(

No a co ted s tim? Vrazit tam hodnekrat stejny obrazek mi prijde jako blbost, utrpi tim pestrost hry. Nedelat pripojnaky pro motoraky mi pro zmenu prijde skoda ... takze jedine "rozumne" reseni je to, kteremu jsem se chtel puvodne vyhnout: nucene razeni. Do soupravy Hydry a ridicaku by tak sly vlozit jen vagony k tomu urcene, ktere by naopak nesly tahat masinou.

Prijdeme tim o variantu volne kombinace a modelovani provozu, otazkou je, jestli ta moznost modelovani ma vubec smysl, pokud bude "vsecko stejne modre" ... takze co vy na to?

tony.p > vagony skouknu snad tenhle tyden, pak napisu. Na Taura se tesim :-)

Reply #1942
Tuším že bývalá řady 053-056 najbrta nedostaly ani už nedostanou. A jestli je nebude možnost řadit za lokomotivy, tak přijdeme o krásné soupravy zb. 749+2xBdtn :D A když jsi nedávno psal že nemáš do čeho píchnout, nechceš podklady pro ČSD vozy?

Reply #1943
tak ono uz nejaky v balkanu jsou - pokud se nepletu, tak je sice soucasnym cilem asi trojice ucelenych modrych souprav a zbytek ne, ale casem to stejne zmodra vsechno, toho se nebojim...

Kombinace 749+Bdtn+Bdtn bude ve hre k nerozeznani od 749+Bdt+Bdt ...

co konkretne za podklady mas na mysli?

Reply #1944
To nucené řazení nevím, ta shoda by byla jen u 054.2. Ty budou jen 3 ks. Vozy 053 a 056 ty najbrta nedostanou, tak by bylo škoda kvůli jednomu vozu zavést to nucené řázení. Těm co moc železnici nerozumí je jedno jestli hydra táhne Bdtn nebo Bdt. Jim je jedno že v reálu to netopí. A ti co jí rozumí, myslím že tu jednu shodu křekousnout. Navíc bych příšel např. o rychlíkovou soupravu 954.2+043+843.

Reply #1946
Nějakou pořádnou rúru :) Vídával jsem na nich vozit transformátory, turbíny, prefabrikáty,... Dokonce i stromy :D Ale nejlepší volba asi jsou těžké strojírenské výrobky a prefabrikáty. A k Simovi: Mám doma atlasy nákladních a osobních vozů z let 1963 a 1967. Jsou tam nákresy, fotografie a detailní informace o jednotlivých typech vozů, např. Jsem z toho ofocoval tu "cementovou zetku". Jinak už jsem druhej tejden v depu ve Vrškách, takže jestli vás něco zajímá...

Reply #1948
Po delsi dobe tu mam oficialni znovuvydani prepracovaneho vagonu BDs - nazvy pro hru jsou zkracene, je k dispozici prekladovy soubor a pro pokracovani v rozjete hre je soucasti i old.pak...

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg16277#msg16277

Reply #1949
Všiml sis že původní Bds si vydal přesně před krokem?

Reply #1950
Nevsim... ale ted koukam, ze tam mam chybu v grafice - zhasina a rozsvecuje se mi to obracene (posta/lidi) ... takze zatim neresit, pristi tyden opravim

Reply #1951
Sime, našel jsem drobnou chybu u Ampz/Bmz/WRmz. Pořád se mi na nich něco nezdálo a už vím proč, mají mít tmavě šedá čela a ne červenobílá. A ještě otázečka, neudělal by jsi vůz Bmteeo? Je téměř identický s Bmto ale má povoleno 120km/h.

Reply #1952
Já něco málo prozradím...

a) mám hotový vagon Uaaikks, vydám ho ve větším balíku těžkotonážních vagonů
b) mám rozpracovaný vagon Uaai s kapacitou 500 tun, vyjde v tomtéž balíku (kvůli délce, a způsobu uložení nákladu bude několikadílný)
c) uvažuji o další památce, v mém hledáčku zatím neuvízlo nic takže můžete navrhovat jakou stavbu chcete...

a nyní nějaké obrázky

PS.: Tony, jak to vypadá s Taury?

Reply #1953
Taury mám zatím jenom ty předělané od Haru, a ten tvůj návh jsem malou změnou světel předělal na DB 101, i když taky nevipadá jako skutečný. Ještě ale budu muset předělat loga.

Reply #1954
Lubak > s tema emzetama mas pravdu, ted koukam na fotky. Ja sem je asi nikdy nevidel nazivo jinak nez ve vlaku... a tmaveho cela sem si nikdy nevsim... opravim to a asi zaroven predelam na zhasinaci.

Bmt(ee)o - kdyz sem to delal, vychazel jsem z udaju na vagonwebu a tam je psana u obou verzi rychlost 100km/h ... ty sis tou 120 jistej?

Ja mam spis v planu "reinkarnovat" vlozaky z Krakena (ty maji rychlost 140) - rekneme v roce 2012 je Cecensky Dostavnik nekomu proda a novy provozovatel je zrepasuje a vrati do obehu, samosebou pod svymi barvami :-)

Reply #1955
No u těch Bmto je to poněkud pochybné, v atlasu osobních vozů mají rychlost 100/120km/h, zkusím zjistit podrobnosti.

Tony, to je 1216 nebo 101? Jelikož 101 vypadá poněkud jinak, viz:

Reply #1956
má to být 101 ale jak říkám, moc se to nepodobá.

tohle už je lepší?

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #1957
To zlokomozivnění bude nejspíš použitím 0 None jako kapacity a nákladu. Nechej 0 ale změň typ na to co vozíš tím prostředním dílem, pak by se ty konce snad měly objevit na té samé záložce.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1959
Tony.p budeš dělat i rakouské WRmz, Apmz, Bpmz, Bdmz a podobné klony? A ta 101 je teď lepší.