Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1568478 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #1960
benpat - klidně bych udělal ale potřeboval bych informace o váze, počtu cestujících, rok výroby, atd...

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #1961
Máš pravdu, pamatoval jsem si to špatně... bohužel pravidlo pro lokomotivy je síla>0 nebo kapacita=0 :-( V tom případě se s tím nedá systematicky nic udělat.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #1962
TommPa9:
Návrh řešení zde

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #1966
Rád bych znal Váš názor na novou podobu osobního vagonu pro magnetický vlak Strato - viz příloha. Oproti předchozí verzi jsem prohodil barvu oken a hlavně (ale to jsem udělal i u dalších osobních vagonů) jsem přidal okno na dveře. U všech osobních vagonů taky přidám zhasínání v případě, že vagon bude prázdný. Okna na dveřích (stejně jako rám dveří) však svítit budou i v případě, že vagon bude prázdný.

Reply #1967
"větším" ;D přepracováním návrhu 1216 od Toma jsem vytvořil DB 101. zatím fáze testu. možná budu ještě upravovat barvy.

Reply #1968
Být tebou, tak si přepočítám sběrače...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #1969
dolaďovat drobnosti ještě budu. teď jde hlavně o tvar.

Reply #1970
Teď mě napadla jedna věc v souvislosti s šablonami. Jakmile budete malovat něco, co je delší než 30 metrů (takže zhruba na šablonu 15) připravte se na nemilé překvapení. Nějakým nedopatřením totiž v jednom z pohledů přesahuje délka vozidla do vedlejšího políčka. Proto si možná bdělý a ostražitý hráč všiml, že u mého Uaaikks jsou v jednom pohledu nárazníky místo vzadu 2x ve předu. U šablony 15 to není tak hrozné ale u šablony 16 (cca 32 metrů) by to mohlo být horší. Proto se prosím snažte při tvorbě pracovat tak, abyste se vešli na šablonu 14 (tam je vše bez problémů) a případé delší objekty rozdělili (pokud to jejich konstrukce dovolí) na více částí.

Osobně mi přijde jako blbost začít teď přesouvat pozice na šablonách tak, aby se nám do jednoho políčka vešla věc s délkou 16 (i když tahle délka odpovídá délce jednoho dílku) proto se s touhle informací naučte prosím žít a pracovat :D

PS.: a jen tak mimochodem jako ochutnávka Rumunský Fals ve službách OKD Doprava (viz.: odkaz)

EDIT.: Přidána testovací verze vagonu. Proč testovací? protože zkouším nějaká nová pojetí co se týče nárazníků a dalších drobných detailů. Případné neduhy prosím hlaste.

Reply #1972
Jelikož z nějakého mě neznámého důvodu nemám povoleno zasílání soukromých zpráv, musím odpovědět takhle:

Nemo: Ano tramvaj HC Plzeň je vybarvená správně. Její předlohou je tramvaj s reklamním nátěrem HC Plzeň (tehdy ještě HC L****elsberger Plzeň) ze sezony 2004/2005, kdy přední část tramvaje byla modrobílá (domácí dres) zadní bílomodrá (hostující dres) a střed šedý s červenými dveřmi (patrně odvozeno od nárameníků?)

viz.:

VS:
- Co to že nemám povolené soukromé zprávy?
- Pokud se nepletu, posílal jsem ti novou grafiku pro škoda 151 (do oficiální sady) patrně jsi jí při vydání nového paku 128 zapomněl, jinak si nedovedu vysvětlit proč je ve hře ta původní ostuda :D

Reply #1973
Zprávy povolené nemá nikdo. Proč, to se mě raději ani neptejte. Grafiku jsem nepoužil, protože mi nebylo jasné že ji použít mohu...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #1974
Mám dojem, že jsem psal něco ve smyslu: To původní smaž, teď platí tohle, jenom je to pixel níž (CZ Pak pozicování)

Zprávy nemá povolené nikdo a přes to mi právě přišla jedna od Nema...

"Dik za info, na mě ta tramvaj v první chvíli působila opravdu divně. Nechtěl bys nakreslit ještě nějaké? Třeba i starší?"

Uvidím co se dá dělat, uvažuju o RN2P v novém nátěru HC Plzeň. Jenom prosím, od příště piš veřejně ať si nepřipadám jako schizofrenik :D

Reply #1976
Nová je lepší, bude i v jiných barevných variantách?

Reply #1977
Vypadá opravdu dobře. V jiných barvách být ani nemusí. Stejně jsem jí ani v jiných barvách neviděl. Tedy když nebudu počítat ten vrak na nádraží v Kralupech nad Vltavou - ten už byl pouze krásně prohnile rezavý.

A kdy bude nový Brejlovec?

A jen tak mimochodem: zajímavost filmu Klíč. Děj se odehrává v roce 1942, na smíchovském železničním mostě jim však v záběru projíždí vlak tažený právě touto lokomotivou - kterážto však začíná svůj provoz až o přiíbližně dvacet let později.

Reply #1979
Ani ne tak střecha, jako kapota pod čelním oknem.

Reply #1981
TommPa9 - jestli myslíš tuhle stranu?

Reply #1983
tak to teda nevím co tam je. třeba je tam napsáno "vchod"  ;D

Reply #1985
TommPa9 - vypadá to pěkně. už se na ni těším. ;D

Reply #1987
A budeš novou Barču dělat i v Cargo nátěru?

Reply #1988
Nooo zatím mám tohle...

Jednu v původní barvě s nalepeným logem ČD Cargo, druhou jako světlemodrou s tmavou střechou (zatím bez loga). Pokud by byla nějaká konkrétní varianta Barči, která by se někomu líbila víc než tyhle stačí napsat a ukázat obrázky...

Reply #1989
Mimochodem, zatím mám ještě tyhle nátěry řad 749, 751 a 752. Snažím se vybrat nějaké pěkné nátěry pro jednotlivá vozidla a čím víc si projíždím předlohy, tím víc se mi jich líbí (a tím víc jich zkouším namalovat) takže výběr nějakého reprezentativního nátěru bude fakt oříšek...

Reply #1990
ten bily napis je "Cokoliv kamkoliv" ... chybi jeste "... buh vi kdy" :-D

Reply #1991
tony.p mám nějaké ty informace o vozech ÖBB. Vůz Bpmz - 45 t  26.4 m  83 sedících 200 km/h výroba 1990 - 1993.
Vůz Wrmz 50 t  26.4 m 40 sedících 200 km/h výroba 1991.
Našel jsem zajímaví přehled pro tvůtce.

Reply #1992
ten bily napis je "Cokoliv kamkoliv" ... chybi jeste "... buh vi kdy" :-D

Něco málo ze série Zeměplocha, co mi tvá poznámka silně připomíná - nápis, jenž měl býti použit na budově poštovního úřadu v Ankh-Morporku: Doručíme vše, až se nám bude chtít a nikdy dříve.

Reply #1993
benpat - a jsou ty vozy taky v šedošedém nátěru s červenou střechou nebo jsou červenošedé? na vagonwebu jsem našel pouze Bmpz na 200km/h. Bpmz jsem ještě nenašel.

Reply #1994
Sorry překlep, správně Bmpz