Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1553887 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #2135
Zda se mi to, nebo konecne zmizely ty silene kliny?

Reply #2136
První třída u řady 471? Zajímavé - a kde? V kterém voze a v kterém podlaží? To by mne fakt zajímalo.

-->
A drobná poznámka k vydaným lokomotivám řady 742 a spol. - tou ufiknutou kastlí myslíš tohle?

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #2137
Vaclav - prvni trida je vyznacena "nezvykle" pod okny, kde ve skutecnosti je (obvykle byva nad okny).

Reply #2138
Já neměl na mysli ani tak, kde je ta první třída vyznačena, ale to že je vůbec v vozech těchto souprav zřízena.

Reply #2139
Vaclav > CD verze ma ve vsech esusech prvni tridu v hornim patre hnaciho vozu (je tam jen jedno schodiste), ZSSK verze ma vsude dvojku.

Reply #2140
mám takovou delikátní prosbu. Nenašel by se testovací jezdec pro jednu maličkost?
Plha se hlásí :D (a má i testovací okruh)
Tome, koukal jsem na na ty 742. Vypají slušně, ale nechápu proč má 742 ČDC ten modrý pruh v horní části? Nemá ho tam mít.

Dále jde o přikrášlení 471. V Praze se na najbrty doděl žlutý pruh u 1. třídy. 471 030 už ho má z výroby.

Pak bych měl prosbu. Šlo by u 460 a 560 dodělat výzbroj na střechu, 560 do najbrtu a 460+560 do nátěru ZSSK?

Pruh z Cargo kocoura sundám... není problém!

Pruh přimaluju pokud se tam vejde (zatím jsem ho nikde nemusel dávat)

výzbroj půjde až v příštím týdnu nejdřív protože se jedu rekreovat :D
A drobná poznámka k vydaným lokomotivám řady 742 a spol. - tou ufiknutou kastlí myslíš tohle?

Ano přesně to!

Reply #2141
Díky

Reply #2142
Lubak91 > pozicovani nevypada zle, ale pokud to chces fakt otestovat, dej tomu volne razeni a uvidime. Zaroven je taky dobry pro testovaci ucely nespecifikovat casovou dostupnost, ale to je jen detail.

Takze k veci. Jak uz sem psal, pozicovani vypada realne, ale tri pripominky bych preci jen mel:
- v "NW" a "SE" pohledu mi prijde docela uchylne, ze jsou videt i spodni svetla na odvracene strane vozidla ... pokud v iso pohledech nejsou okna na odvracenem cele videt, cekal bych, ze je neuvidim ani v pohledech prijezdovych a odjezdovych
- podvozky ma tahle lochneska dva ctyrnapravove, at se snazim koukat sebelip, vidim v modelu cosi, co ve me evokuje predstavu podvozku sukafonu
- ridici stanoviste na zadni casti motoraku mi prijde logicke delat zhasnute.

Jinak se mi to hodne libi a prijde mi to jako prijemna alternativa k RS1

Reply #2143
Zkusil jsem první test a souhlasím se Simem. V čelních pohledech by asi opravdu mělo být čelo menší a méně "výrazné. I když to možná bude vypadat zle nasadil bych buď kratší "odvrácené čelo" nebo dát krátkou střechu a mezeru u čela nechat volnou (jako u mé 151) i když tady záleží na tom, jak to vyjde graficky.
Co se týče podvozků taky souhlasím se Simem, že to co tam je evokuje spíš dva jednonápravové podvozky. Jinak vše OK.
Jinak jaké jsou dojmy z Kocourů? není ta kastle moc úzká?

Reply #2144
TommPa9 - ta kastle u kocourů se mi úzká zdá. připadá mi že místo mezi zábradlím a kastlí je moc velké.

Lubak91 - mě se Br 641 celkem líbí. ale ještě jsem ji nezkoumal do detailů.

Reply #2146
Plná testovací verze.
(Pro ty co si už stáhly původní verzi, verzi test_Br_641 prosím smažte a pokud na to máte chuť, nahraďte si verzi složenou ze 3 částí novou, nacpanou v jednom paku)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #2147
byla to fuška ale snad střecha odpovídá :D

Testovací verze zázraku 380 pokud nebudete mít připomínky je rovnou i finální ;)

EDIT:
přidána grafika možného vzhledu slovenské 380 (nebo ZSSK 381?) do hry ho zatím dávat nebudu, počkám na jejich dodání, ale z logiky ostatních nátěrů bych neměl být daleko od pravdy...

Reply #2148
Poznámka k Kocourům: proč je mezi slovem kocour a .pak mezera? Je to tam omylem nebo úmyslně?

Reply #2149
Vaclav > zrejme pozustatek z minulosti - jmeno paku odpovida jmenu ve hre a Tomm mel u jednoho kocoura v .dat souboru mezery za "kocourem" - coz neni v notepadu nijak videt.

Naprava je snadna ale otravna - vyrobit "oldpak", chybu opravit a v rozjete hre vsechna vozidla zahnat do depa a vymenit.

Reply #2150
Notepad?

PSPad má funkci automatického odmazání přebytečných mezer z konců řádků. Stačí zapnout a potom soubor uložit - a není problém. Ovšem já ho používám především k programování WWW prezentací, takže ho využívám ne jen k jedné věci.

Ovšem mělo by v každém řádku stačit stisknout klásesu end a měl by tě přenést na konec řádku - alespoň tak to v PSPadu funguje (a druhým stisknutím té klávesy přenese za poslední písmeno - nebo obráceně?).

Reply #2151
Tak nejde o to, ze by to tim endem neslo, ale zpravidla te ani nenapadne to zkouset, proc taky.

Automaticke umazavani mezer na konci radku by mohlo byt naopak na skodu - napriklad pokud bys chtel udelat vozidlo s pevnym spojenim na Tommovo kocour.

Ja na to prisel ve chvili, kdyz jsem se marne pokousel prave o pevne spojeni... furt to neslo. A kdyz jsem zjistil, ze mi nefunguje ani prekladovy soubor, bylo jasno, ze to bude v oznaceni vozidla ve hre.

Reply #2152
To šlo spíš o to, jak tomu pro příště zabránit.

-->
A sice jsem ještě na vlastní oči žádnou z rekonstrukcí lokomotivy řady 740 a spol. z obrázku v tomto příspěvku, ale i když je to takové zvláštní, vypadá to docela hezky - přinejmenším v tom žlutočerném novém vybarvení jako na obrázku.

Reply #2153
A teď se budu přít do krve :D Na snímku je žlutomodrá lokomotiva s tmavě šedým rámem. A kdo mi to bude vyvracet, toho předem označuji za barvoslepého. A tyto lokomotivy (nebo jim podobné) jsou takřka každodenními návštěvníky stanice Kolín.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #2154
Já připouštím, že jsem se moc dobře na ty barvy nedíval. Ale jinak v Kolíně budu poslední červnové pondělí, tak snad budu mít štěstí a budu si jí moc pořádně prohlédnout.

Reply #2156
Ono čí to je je uplně fuk. Viamont Cargo přešlo pod OKDD a OKDD se přejmenovalo na ATW (nebo AWT)  ;D. ATW používá černou a oranžovou barvu.

Reply #2157
Mě by taky zajímalo, kolik lidí si ty věci stahuje pro oživení provozu a využívání. Podle mého názoru jich bude tak do 20, a to jestli není příliš. Takže by se daly vytvářet individuální paky, přímo pro určité lokality.

Reply #2158
Tak já mám staženo téměř vše. Teda až na auta, radějí postavím vlečku. Momentálně na mojí mapě jezdí ČD, ČDC, ZSSK, OBB, SD možná přídám DB (už jsou motoráky).

Reply #2160
Kdyby byla chuť a nálada... Pokusím se zapracovat na nějakých německých motorácích. I když by se dalo pomýšlet na ÖBB a PKP, takové ET 4020 nebo EN57, ty jsou krásně hranaté...

Reply #2161
A nebo by tady někdo mohl dokončit RailJet v době kdy budu pryč ;). Pak by nebylo od věci udělat nějakou "history" záležitost... modrý blesk, slovensků strelu, nějakou páru...
co mě se týče musím přemalovat Renault Magnum a Liazku, namalovat Tatru 815 TN a vše napozicovat tak, aby se to zbytečně nelámalo a dalo se to pohodlně spojovat s jakýmkoliv českým návěsem/tahačem

Reply #2162
A co dodělat nejdřív jednu společnost a pak začít druhou?

Pak mě napadlo budete dělat do najbrta i vozy a loko co v něm v reálu nejsou?

Když se tu kdysi řešila ta uzkokolejka, jste zjistili že to nejde. Mě napadlo jestli by to nešlo udělat jako normální koleje a vlaky, které ale budou nakreslené na úzko?

Reply #2163
Co se týče lokomotiv viděl bych to takhle:

Primárně převedu do Najbrta to, co v něm jezdí, některé lokomotivy které v něm nejezdí přebarvím, pokud budou tvarem odpovídat už najbrtizovaným a některé lokomotivy z (zejména nejstarší elektriky) najbrtizovat nebudu, protože předpokládám jejich zachování pro muzejní účely. Co se týče dieselů, tam je to zatím velká neznámá a proto vyčkávám ;)

Reply #2164
No mě by spíš zajímalo, kdo používám radějí naše CZ pakové vagony nebo lokomotivy i když má v nabídce mnohem lepší vozidla z oficiální sady...

Většinou používám CZ vlaky, ale spíš kombinuji. V právě rozehrané hře jsem v roce 1978 a na osobní dopravě mám Shinkanzen, ale až budu mít k dispozici řadu 471, tak jí nasadím, přestože to bude znamenat zpomalení.

Problém s CZ vlaky je především v tom, že pro některé kategorie vagonů nejsou ty bez odchodu do důchodu - myslím, že se to týká především pošty.

S lokomotivami je na tom CZ pak velmi dobře, s osobními vagony také docela dobře, s poštovními je to horší - ale myslím, že stále lépe než v výchozí sestavě - až na to, že např. poštovní Fa by mohl být i v variantě bez odchodu do důchodu. Pokud jde o vlaky jako je 451, 460 a 471, tak tam je myslím konkurence jedině od francouzské sekce.

Pokud jde o nákladní dopravu, tam používám téměř výhradně vagony z výchozí sestavy.

Reply #2165
Co ve spojení diesel+najbrt nejasného? Loko 704, 705.9, 714, 742, 750, 754 své najbrt schéma mají. Loko 749 do modra nepůjdou. 799 to nevím a jiné loko ČD nevlastní.

Reply #2166
Podle mě se u úzkokolejky neřeklo že to nejde, ale ještě se u nás o to nikdo nepokusil. Doufejme že dnes něco vypotím. O co by byl největší zájem?

Reply #2167
V první řadě musí být infrastruktura... nejjednodušší metodou je pochopitelně vzít něco a přepsat waytype.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #2168
Tak Najbrt doznal dalších změn. Dostal šedý rám.

Více schémat zde

Fůůůj....

Reply #2169
Tak to je drsný :D Jak UN BVPčko když vyjede z bláta:D