Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1553895 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #2170
Taky se mi to příliš nelíbí. Bez toho šedého rámu to bylo hezčí.

Reply #2171
Existuje jeden důvod, proč se mi to nové vybarvení nelíbí - není sjednoceno tak, aby alespoň základní čára byla ve stejné výši všude, kde to je možné.

-->
Sim, TommPa9:

A drobná poznámka k překladovým souborům:
proč překlady neobsahují diakritiku?

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #2172
VaclavMacurek > mozna jsem staromodni, ale pouzivani diakritiky jsem na chut neprisel. Zatim mi vzdy jen a pouze prinasela problemy, pricemz jeji uzitek hodnotim spis jako "dizajnovou" zalezitost. Kdyz jsem simutrans zacinal hrat, byly se spravnym zobrazovanim hacek a carku problemy, takze jsem sva pravidla nemenil ani tady.

Reply #2173
Byl jste se někdo podívat na Czech raildays? Já dnes, ale nenarazil jsem tam na žádnou zajímavou novinku...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #2174
Trochu jsem i s tou myšlenkou koketoval, ale díra v noze tomu učinila přítrž :(

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #2175
Tak to je mi líto... Ovšem doufám že ošetření nespočívá v utěsnění špuntem? :) Mě tedy asi nejvíce zaujala Voith/Lostr Maxima 30 CC. I když už jsem ji viděl předloni na Innotransu v Berlíně... Dalo by se uvažovat o jejím klonu pro simutrans :D Jinak vstup studentské 20Kč (což jsme předpokládám skoro všichni zde:) a zbytek odrostlý školním škamnám 60Kč, pokud nemáte někoho kdo by vám sehnal volňásky... Dnes poslední den od 9:00 do 16:00
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #2177
Tak Najbrt doznal dalších změn. Dostal šedý rám.

No to už si z nás snad dělají pr... člověk se vrátí z dovolené (ano jsem zpět a ve formě :D ) a mezi tím si lehce překopou najbrta, na kterého jsem si se skřípěním zubů zvykl! A to jsem si myslel že nic horšího než vyklápěcí okýnka u vagonů mě nemůže potkat!

Reply #2178
Sim - v nově vydaném paku Bt jsou starší verze Bdt nahrazeny obrázkem old, ale nové tam nikde nevidím.

Reply #2179
tony.p  > mozna je tam nekde jeste nejaka chybka, ale melo by to byt v podstate spravne. Jde o to, ze jsem puvodne udelal dve (mozna dokonce tri) verze Bdt podle skutecnych vozu - ovsem pozdeji jsem zjistil, ze jsem si zrovna vybral ty nejmene rozsirene. Takze jsem to "podstatne" zredukoval a udelal to tak, aby to odpovidalo vetsinove realite. Tedy pod oznacenim Bdt se nyni nachazi vuz stejny jako Bt, ktery ma na jednom predstavku vybourane zachody a misto nich jsou prostory pro kola.

Tenhle archiv nepovazuju za zcela hotovy, minimalne chci doplnit jeste soucasne slovenske verze (oznaceni tusim Bdteer). Samosebou muzu rozsirit i pocet variant "zelenych" Bdt (co si budem nalhavat, krakena taky jezdila od kazde barvy jedna jednotka a ve hre ji mame, takze proc by ve hre nemohlo byt vice variant Bdt i v pripade, ze v realu jezdi od kazdeho par kusu), pokud bude zajem. Ja osobne jsem se v tom uz zacal trochu ztracet (coz jsem zjistil prave pri balkanizaci) a tak mi redukce prisla jako rozumna.

A kdyz uz jsem se tu trochu rozepsal, jeden dotaz do hracsko/tvurci obce. V moji produkci vim o trojici "hrisniku", ktere neodpovidaji realite z hlediska prostoru pro zavazadla/jizdni kola: Regionova, Bp a Bdmtee. Ve vsech trech pripadech se jedna o vozy, ktere jsou vedeny v evidenci jako "cyklovozy" a ve hre je mam pritom pouze ve verzi pro prepravu osob. Je to samosebou zjednoduseni a neni zas az takovy problem to predelat... ale reknu otevrene, ze obcas vyuzivam moznosti posadit za krysu 18x Bdmtee a vytvorim tak velkokapacitni vlak pro odvoz lidi v pripade, ze se mi tam zasekla doprava. A to by samosebou v pripade "implantace cykloprostoru" neslo. Takze co vy na to? Mam to nechat tak jak to je, nebo predelat?

Reply #2180
Tak jsem mechanik, už na to mám lejstro :D A jako bonus k vyznamenání jsem dostal tašku plnou prezentů od f. Pars :) Kdo by nechtěl snídat z hrnku s regionohou, že? C:D

Reply #2182
Dekuji :) A co tvoje dovolená se zamračenou/bardotkou? :D

Reply #2184
Já mám zase poznatek, že jezdit s pendolinem není zas tak špatné :D Zvlášť když se o vás starají stewardky (i když jste na stanovišti :)

Odděleno - pův. České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #2185
Vítej zpátky! No i když možná by bylo lepší říct jenom "Vítej". Jsem zvědavý jaká bude tvoje 810 ve srovnání s tou Simovou! Z náhledu vypadá luxusně! (Vláďo nehodil by se typický český Plevel do oficiální sady :D)

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #2186
No, nebudu skrývat že by se mi tu a tam něco hodilo...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #2187
No už makám na grafice řady 843 a voze 043 :-) zejtra to snad bude hotový

Přetáhnu nás tam, kam patříme ;)

Je hezké jak jsme se všichni přeorientovali na koleje a já to asi malinko zkazím protože jsem se pustil do tahače návěsů Tatra 815 TN a nového pojetí Renaultu Magnum... (jak jsem slíbil předělávám vydané tahače ;) )

Reply #2188
Sime, mám prosbu. Šla by udělat verze Krakena v najbrtu?

Reply #2189
benpat > urcite by sly, proc by ne... ale otazka je, esi to ma smysl. CD je provozovat uz nikdy nebudou a ve hre uz jsem jim "nadelil" jiny osud ... takze reknu otevrene, ze se na to klidne vrhnu, ale jen na tvoje vyslovne prani :-)

Reply #2190
Obávám se, že musím souhlasit s Simem. Nevidím smysl v existenci balkánské verze Krakena. Může v tom zbarvení sice vypadat lépe než v tom původním, ale to je asi tak všechno. Takže bych navrhnul prototypovou délku životnosti.

Reply #2191
U děl bych to jako alternativu RJ 470. Postupem chcu mít vše v najbrtu, aspoň u hlavního města, kde funguje Esko a jezdí tam jen najbrti. Tak proto chcu to Krakena přebarvit. Když to ale nebude, nic se nestane.

Reply #2192
benpat > jen drobny detail, ve variante RegioJetu se uz nejedna o 470, ale o uprave na ridici vozy ;-)

Najbrtizace sama o sobe neni zas az takovy problem. Zadrhel je spis v tom, ze ani me ani Tommovi se celkove balkan zrovna moc nezamlouva (lepe receno, na vozech nevadi a na masinach nelibi), takze v podstate v reakci na balkanizaci jsem zacal pripravovat uni sadu. A predstava byla prave takova, ze zatimco prebarvovanim do modre se pestrost hry snizi (nekolik dnes ruzne barevnych vozidel bude k nerozeznani), "UNI"fikace - i pres jen omezeny pocet typu - by mohl fungovat opacne. Zejmena v souvislosti s moznosti pseudomultiplayeru (tedy hry s konkurenci).

Dalsi fakt je, ze si tak nejak nedovedu predstavit CD jinak nez v zaplave Becek. Samosebou kazde nove vozidlo jimi provozovane by bylo vhodne ve hre mit (viz treba 380 nebo RS1), ale do "budoucna" (tedy po roce 2050) se s Beckama pocitat neda a na nove vozy u CD nebude ... zato soukromniku bude cim dal tim vic, takze i kdyz jsem si 940 ve zlutem provedeni vycucal ze sveho sci-fi prstu, ve hre bych to videl pomerne realne na podobnem principu. Tedy nove vozy v "corporate" naterech (klidne virtualnich) zejmena v rukou privatnich spolecnosti...

Samosebou je to jen muj osobni nazor a muzem se tu do zblbnuti dohadovat, co kdy kde jak. Balkanskeho krakena klidne nakreslim, ale hned to nebude, musim na to mit proste chut. Ovsem je taky vhodne upozornit na to, ze - pri hypotetickem provozovani treba v roce 2030 - zrovna moc vydelavat nebude, bo rychlostni bonus u vozidel na 120 je bohuzel "pod standardem". Take proto by mi prislo rozumejsi spis udelat treba od roku 2018 stridavej esus na 160 i v barvach CD a tak dale.

Reply #2193
Na tohle jsem omylem narazil http://www.najbrt.ic.cz/ :D A dnes jsem koukal jak je plzeňsko připraveno na konkurenční prostředí. "Na nástupiště xy přijede osobní vlak společnosti České dráhy"... Na nástupiště 4. přijede osobní vlak společnosti Regiojet ze směru Domažlice..." :D
Edit: Toto je také celkem zajímavé: http://www.iwan.eu07.pl/danone39/vod123/vod_uvod.pdf

Reply #2194
Sime, tak toho Krakena nech u ledu.

Teď ni jde o jinou věc. Šli by udělat uhélné sklady k nádraží?

Reply #2195
benpat > vsechno jde, jen maly decka se musej nosit :-) jakou presne mas predstavu?

Reply #2196
Uhelné sklady jako specifický článek do průmyslu odebírajícího uhlí, nebo sklad k navýšení kapacity nádraží?

Reply #2197
Lubak91 > spis tipuju na soucast nadrazi. Jakekoliv sklady jakozto soucast prumyslu nemaji ve hre moc sanci, protoze by produkovaly to same, co samy spotrebovavaji...

Reply #2198
Jako průmysl odebírající uhlí. Chybí mi ve hře malé krátké nákladní vlaky vedené třeba loko 708/709. Fugovalo by to ták že vlak by příjel, odevzdal uhlí skladu a ty to dál prodávaly. Takže jako konec průmyslu, to co Sim napsal je pravda, že by produkovaly a spotřebovávaly to samé. Nikdo si ovšem pro uhlí nebude jezdit do dolů.

Reply #2199
benpat > takze ve smyslu pouze "pozirace" uhli, podobne jako je elektrarna? To by samosebou slo, staci si predstavit, ze dal uz si to odvazi lidi domu na vleku za osobakem (nebo si objednaji avii).

Reply #2200
Tak tak.

Reply #2201
Mám nakreslenou Ifu a pracuji na nakladači T174, takže obsah každého uhelněho skladu je takřka hotov :D Ještě pásový dopravník, váha a ty "násypky" a sklady jsou k dispozici :D

Reply #2202
Rozpracovanou Ifu jsem viděl a rozhodně je na co se těšit! Lubák na ní odvedl spoooooooooooooustu práce a jenom to, co jsem viděl je masakr!

A protože jsem poměrně dlouho mlčel, ukážu Vám další "švestičku" ze své zahrádky. Je mi jasné že tenhle balíček potěší Jirku71 a všechny přátele kamionů, protože se jedná o Tatru 815 200N51

Jako další je v plánu nějaká POŘÁDNÁ verze Liazky-tahače (tuším že je to serie 110?) u ní ovšem bude docela tvrdý oříšek kabina takže je možné že na ní trochu zůstanu viset... co se týče návěsů patrně použiji přepozicované a malinko graficky pozměněné návěsy vydané kdysi dávno k mé sadě tahačů... (Škoda 706 RTTN(MTTN), Liaz 110?, Renault Magnum.) Tuto sadu ještě rozšíří již zmiňované Tatra 815 200N51 a žlutý tahač MB Acros použitý u návěsu DHL (ten půjde nově připojit ke všem výše zmíněným tahačům).

Pokud by někoho napadl další tahač do sbírky nechť se prosím projeví... Díky

EDIT: málem jsem zapomněl! Je to dávno co někdo chtěl lokomotivu 363.009-2 takže pokud už si jí dotyčný neudělal zde si jí může stáhnout (tedy její grafiku) pakovat jí budu patrně později...

Reply #2204
Blbá otázka: proč ti u vodorovných směrů a také u směrů dopředu dolů chybí část auta?