Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)
Reply #2813 –
Otestovali jste toho mého MANa? Jestli nebyli nalezeny žádné potíže, mohl by být zapsán do CZpaku?
Aktuálně mám rozpracováno mnoho věcí, ale ze silničních vozidel bych chtěl v nejbližší době dokončit civilní verzi tahače MAN TGX a MAN TGA + návěsy k nim. Nedaleko dokončení je krátký návěs na jeden kontejner, ale asi pozastavím výrobu do vyjasnění univerzálního spojení silničních vozidel jak zde výše nastínil Sim. (Všimli jste si že karosy od Cizulatora jdou spojovat? Já jsem používal 2 spojené pro krátkodobé navýšení kapacity:)
Ota: Mě se zase nezdají vámi navrhované způsoby značení kolejových vozidel. Označení je vázáno dopravcem, i když v dnešní době do něho mnohem silněji zasahují normy TSI. Když má být u lokomotivy uveden výrobce, proč rovnou neuvézt tovární označení? Např. loko_SKODA_85E? U železničních vozidel je výrobce poněkud nepodstatný, stejně možná i přezdívka, i když o tom by se dalo spekulovat. Nebo je lepší označení mot.vuz_PARS_nova_814_Regionova?Podle mého názoru není možné házet do jednoho pytle označení veškeré dopravy. Nějaká norma na označování pak souboru se mi taky nezdá. Je to jen spíš pro orientaci tvůrce, běžný uživatel soubor jen přesune do složky pak128. A když soubor potřebuje najít? Musí vědět co hledá, jestli tam bude mít napsáno vehicle.vag_csd_z.pak nebo vehicle.vagon.kus_zbozi_z.pak, tak v tom bude daleko větší bordel, než kdyby jednoduše hledal vehicle.csd_z.pak nebo vehicle.cd_751.pak. Takový je aspoň můj názor.