Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4235 – September 26, 2010, 01:18:29 pm I to je možnost... co vím tak podobný nátěr mají i letištní hasiči (což byl můj druhý typ) Míchačku zatím odkládám, ten buben mi nejde vytvarovat takže asi udělám tohle:Ovšem je otázka co tím vozit... osobně jsem tuhle variantu ještě nepotkal... Určiou možností by byly betonové skruže jako na podvalu P50 co jsem namaloval k 815 TPEDIT: Takže ta Tatra s betonovými skružemi vypadá asi takhle. Jinak to druhé nejsou hasiči, jak by si někdo mohl myslet, ale cisterna na ropu a pohoné hmoty. Quote Selected Last Edit: September 26, 2010, 07:05:46 pm by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4236 – September 26, 2010, 07:04:06 pm Tak přece jenom se pustím do míchačky! Opět pomohli papíroví modeláři a fóra ohledně papírových modelů-Kde jinde hledat vozidlo, které jezdí v celku rozebrané na díly tak dokonale, že se z nich dá udělat auto pro simutrans Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4237 – September 26, 2010, 07:27:17 pm Pokud jde o Liazku coby valník s rukou, stejně dobře s ní lze vozit kusové a balené stavební hmoty (ytongy, cement, betonové tvárnice, roksory, kari sítě atd. včetně dřeva) jako ty sypké (písek). Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4238 – September 26, 2010, 07:36:47 pm Liazku jako valník s rukou zatím nemám... Pokud to vypadá jako Liazka je něco špatně-Má to být Tatra... V čem ti to prosím připomíná Liazku? (abych to zkusil poupravit)Jinak po hodině práce na Tatře 815 AM 369, kdy jsem se několikrát dostal do situace, kdy jsem vůbec netušil, co maluju, proč maluju a jak to mám k čertu namalovat, jsem vypotil tento vynález zkázy. Občas mě při malování napadlo, jestli to, co maluju vůbec vypadá jako míchačka a proto se budu snažit sem na forum dávat co nejčastěji aktualizovaný současný stav a to nejen proto, že si během tvorby průběžné "fázové" stavy nezálohuji, ale proto, aby ta Tatra vypadala co nejlépe, protože se jistě najde řada komentátorů k té či oné fázi stavby (kteří sice budou mít nápady a připomínky, ovšem já si to stejně udělám po svém ) Quote Selected Last Edit: September 26, 2010, 07:44:36 pm by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4239 – September 26, 2010, 07:47:19 pm Za to se omlouvám - jak tobě, tak společnosti Tatra. Nedával jsem pozor při čtení (a nebo při psaní?). Důležitý je valník s rukou - na využití se ale nic nemění bez ohledu na to, že je to Tatra a ne Liazka (jak jsem napsal). Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4240 – September 26, 2010, 07:53:17 pm Už jsem se lekl, že celou dobu tady maluju Tatrovky, které připomínají Liazku, což je absolutně špatně! Naštěstí to byl jen problém mezi tvou klávesnicí a židlí, který jsme si, jak je vidět, vyjasnili a z mé Tatry je opět Tatra . Bylo by dost blbý zjistit, že všech 7 Tater, co zatím mám vypadají jako něco jiného... (vzhledem ke své mírně cholerické povaze by okamžitě letěly do koše...) Quote Selected Last Edit: September 26, 2010, 08:10:24 pm by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4241 – September 27, 2010, 07:52:45 am Poznámka k Renault Magnum: nechci být nezdvořilý, ale Aquelův je graficky lepší. Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4242 – September 27, 2010, 08:17:06 am Ten jsem zatím neměl (patrně) tu čest vidět...A jedna drobnost: jakou má hmotnost 7 a 9 m3 betonu?Pomohla slovenská Wiki... Pri prostom betóne sa hmotnosť pohybuje v rozsahu 2 000 až 2 400 kg/m3. Quote Selected Last Edit: September 27, 2010, 08:55:22 am by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4243 – September 27, 2010, 12:31:05 pm Mimochodem Vašku jestli myslíš tenhle Magnum:Tak při bližším zkoumání ti neunikne, že kabina má podobný tvar jako ta má verze 2 ovšem detaily jsou jinak. Předpokládám, že si Aquel vzal mou kabinu jako inspiraci a udělal si jí po svém (mimochodem tak, aby vypadala jako zatím poslední řada Magnumu)(Jen pro pořádek verze2 je ta bílá před tím současným, modrým magnumem, snažím se najít grafiku) Quote Selected Last Edit: September 27, 2010, 12:43:02 pm by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4244 – September 27, 2010, 08:42:01 pm Ne. Já jsem měl na mysli ten "oranžový". Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4245 – September 27, 2010, 09:32:09 pm Aha... no ten se mi moc nelíbil... navíc mi přišel jako 3D render (možná). A jedna malá zpráva pro vás, co se těšíte na Tatrovky:Ještě dloooooooooooouho nebudou, protože nejsem plně spokojen s jejich počtem a hlavně variantami nástaveb! Navíc, jak jste si určitě všimli, je obrovská mezera mezi T138 (T148) a připravovanými T815 a tuto díru bych nejdřív velmi rád zaplnil takže se těšte a držte palce, ať mám čas a náladu malovat Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4246 – September 28, 2010, 09:07:12 am Pustil jsem se v plný parádě do náklaďáku Tatra 813 a už mám první ovoce! Je jím sada univerzálních podvozků a kabin, které uplatním při tvorbě. Kdyby někdo nechápal, co to k čertu je vysvětlím: Nejobtížnější je malovat podvozky a kabiny. Když teď mám předpřipravený soubor s tímto problematickým článkem, bude mi stačit namalovat nástravby a pak to celé hodit "do laku" Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4247 – September 28, 2010, 10:51:03 am Po dlouhé době jsem začal něco tvořit. Na mušku jsem si vzal sypák Faccs. Mám zatím jenom jeden pohled, tak se prosím podívejte a napište, jestli se to podle vás vozu Faccs alespoň trochu podobá. Tento týden se budu snažit dodělat vůz Roos na dřevo a prkna, ale jestli se mi to podaří tak se na fóru objeví až o víkendu.Zrušeno. Ve hře je ten vagon strašne malý. Quote Selected Last Edit: September 28, 2010, 12:19:57 pm by tony.p
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4248 – September 28, 2010, 01:56:08 pm Quote from: TommPa9 – on September 27, 2010, 09:32:09 pmAha... no ten se mi moc nelíbil... navíc mi přišel jako 3D render (možná).No. Ta barva je sice divná, ale proti 3D renderům nic nemám - pokud jsou udělané dobře. Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4249 – September 28, 2010, 02:41:57 pm Já taky nemám nic proti 3d renderům, ale spíš šlo o to, že srovnávat render a nakreslený vozidlo je skoro nemožný... Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4250 – September 28, 2010, 10:39:38 pm Jelikož jsem při práci na Tatrovkách narazil na pár maličkostí, které potřebují spolupráci víc hlav rozhodl jsem se že pustím ven betaverzi balíčku. Stáhnout si ho můžete zde, ovšem jako finální produkt se to brát nedá... ještě mi chybí doladit 815 lesovůz (a lesovůz terrno) a pak další varianty terrna... rád bych před absolutním a finálním vydáním Tatrovek zrevidoval ještě 138/148čky a udělal širší výběr Tater 111... Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4251 – September 29, 2010, 03:17:31 pm Zdar a silu vsem ... Easy jsem jeste uplne do konce nedotahnul - chtel bych pridat i nejake verze nestatnich dopravcu, takze pokud mate nekdo nejaky tip, obrazek, nakres, fotku... sem s tim. Jinak si to budu cucat z prstu jako obvykle :-DPak jsem zase trochu posunul dopredu balkanizaci - obeti se tentokrat staly vozy rady Aee, Apee, Bee a Bpee ... a bohuzel ani u nich neni zrovna jasno. Konkretne jde o to, ze dokud jsou ve variantach cervene a zelene, ma smysl drzet obe varianty prave kvuli rozdilne grafice. Zrovna tak Bee 272 se odlisuje od ostatnich Bee lamacimi dvermi a otviracimi okny ... takze to i v modrem neni problem udelat odlisne. Ovsem odlisit od sebe v modrem puvodne cervenou a puvodne zelenou variantu Bee na rychlost 160, to nejak nedokazu :-D ... v soucasnosti je tedy stav takovy:-do balkanskeho nateru se dostanou pouze cervene varianty vozu na 160 (s klimou)-zelene vozy na 160 budou casem prestaveny tak, aby odpovidaly cervenym (dosazeni klimy), takze budou precislovany a casem zelena rada zanikne uplne-zelene vozy na 140 (Aee a Bee) jsou prebarveny na modro bez problemu ve stavajici podobe)Co vy na to, bude to takhle vyhovovat? Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4252 – September 29, 2010, 04:20:12 pm Sime nebude, udělej to naopak. Zelené vozy Xee na 160 udělej na modro s odchodem do důchodu v roce 2011. V roce 2011 se objeví jejich nástupci (nové reko ze Slovenska).Další kapitolou jsou vozy Xee ING, fa ING tyto vozy vlastní a najbrta dostanou až je ČD odkoupí zpět. To bude až skončí dlouhodobý leasing. Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4253 – September 29, 2010, 04:39:59 pm Pokud jsem to pochopil spravne, zakazka na cervene vozy se rozjela v roce 2008 a byla na 10 let, takze do roku 2018 jsou ve vlastnictvi banky. Takze do te doby by mely zustat cervene... co s nimi bude pak? Predpokladam, ze prebarveni na modro.Ze se maji dockat rekonstrukce i dalsi zelene Xee vozy vim, ale mel jsem za to, ze by se vlastne mely repasovat prakticky stejne, jako dosavadni cervene - tim padem by se (aspon oznacenim) sjednotily s tim, co ted jezdi v cervene barve... ... samosebou ze je mozne, ze dostanou jeste jine oznaceni, nejake nove... otazkou ale pak zustava, jake .... ... tak jako tak si myslim, ze by to "v budoucnu" chtelo mit ve hre jen jeden modry vagon od kazde rady Xee ... tedy nerozlisovat jestli to bylo puvodne modre nebo zelene... ostatni vlastnosti jsou prakticky totozne, ve vzhledu se to lisi jen okny. Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4254 – September 30, 2010, 07:29:09 am To mi nikdo nemohl říct, že před rokem 1950 nemáme čím vozit lidi po silnici? Já například žil až do nedávna v omylu, že tam minimálně jedne autobus je a on není! Takže zkusím s tím malinko cuknout... začnu s autobusem Praga NDO WIKI Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4255 – September 30, 2010, 08:32:58 am Copak, zacal jsi hrat novou hru? Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4256 – September 30, 2010, 09:16:23 am Ano prosím... a nemám s čím hrát Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4257 – September 30, 2010, 09:23:17 am V jakym roce jsi zacal? Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4258 – September 30, 2010, 09:46:35 am 1929 ale výhledově bych rád protáhnul silniční dopravu do roku 1900 a možná i před něj (to se asi vyřeší koňskými povozy). Zkoušel někdo někdy postavit vozidlo bez roku výroby? Jinak Ta Pragovka vypadá zatím zhruba takhle, a je možné, že projde ještě několika úpravami podle toho, jak bude vypadat v barvě. Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4259 – September 30, 2010, 11:20:02 am Mno, jestli muzu doporucit, zkus zacit opravdu nekde kolem 1900 ... aspon co se zeleznice tyka, melo by toho tam byt relativne dost :-)Treba o pivni vagony bys po roce 1930 prisel prakticky uplne, i kdyz je jeste budu predelavat (minimalne kvuli prepocitani nakladu na provoz), prijde mi to jako jedna z nejpestrejsich zalezitosti, co do druhe svetove nabidne zeleznice ve hre :-) Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4260 – September 30, 2010, 12:07:56 pm Jo já vím... taky je tam řada vagonů C a K železnic ale jak říkám, momentálně jsem v roce 1930 a pouštím se do autobusů PS.: nechtěl by někdo udělat zastávku s podporou pošty pro starší období? Rád bych totiž udělal i "přípojné vozidlo" zarádka na kufry-pošta A bez poštovní zastávky pro autobusy je to jenom zbytečná přítěž... Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4261 – September 30, 2010, 01:39:56 pm V ČD pro Vás je schéma najbrta pro vůz Bmto.http://www.ceskedrahy.cz/****ets/tiskove-centrum/magaziny-a-periodika/cd-pro-vas/cd08.pdfV dalším čísle jsou perly. http://www.ceskedrahy.cz/****ets/tiskove-centrum/magaziny-a-periodika/cd-pro-vas/cd_pro_vas_09_web.pdf Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4262 – September 30, 2010, 02:41:03 pm benpat > temi perlami myslis sluzebni auto nebo balkansky nehodovy vlak prvni tridy (podle zlute barvy na konstrukci) ?priznam se, ze bmto delat nechci, dokud ho neuvidim nazivo. Do te doby mi vyhovuje, ze CD udelaly nedavno v pantografovem nateru nejen patro, ale i BDs(ee), takze to jakousi ucelenou soupravu tvorit muze.TommPa9 > ja to delam tak, ze na zacatku stavim jen ciste "lidske" zastavky... zpravidla v kazdem meste jednu, v centru ... a zacnu jezdit s busama. Postupne mesto roste (nebo je velky uz od zacatku) a ja potrebuju "ziskavat lidi" z co nejvetsi plochy - takze nekam za roh postavim jeste dalsi zastavky, propojene parkovistema - a sem tam mezi to svihnu i postu. Jakmile mam dve takoveto zastavky (kde posta diky rozsireni dosahu zastavky v podstate nezere nic navic), pripojim za bus postovni vlek (nebo pri vetsi poptavce vysilam postovni vuz) ... pak samosebou mesto dal roste a ja mu po nejake dobe uz zacnu stavet neco jako MHD - tedy tu puvodne jednu velkou zastavku pres cely mesto zase zmensim a o kus dal postavim jinou, mezi kterymi provozuju mestske busy. Ovsem i tady se snazim, aby to bylo z pokud mozno co nejvetsi plochy (aby nejezdily prazdne), takze zpravidla posta zustava i nadale.S trochou nadsazky by se dalo rict, ze kombinovanou zastavku pro lidi i postu potrebuju naopak az pozdeji - ve chvili, kdy chci obsluhovat co nejmensi uzemi, protoze kvuli velke prepravni poptavce by dalsi navyseni "spadove oblasti zastavky" bylo ke skode. Quote Selected Last Edit: September 30, 2010, 04:01:26 pm by Sim
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4263 – September 30, 2010, 04:53:12 pm Sim: Oka jasně, takže dvě zastávky ve větším městě ti "zaberou" lidi z celého města-To je chytré! Mě to zatím nenapadlo! Měl jsem parkoviště za bezúčelné cosi, a ono je to takhle krásně využitelné Jinak posílám grafiku k dalším Tatrovkám. Největší diskuze nejspíš způsobí lesovozy ovšem tohle řešení tedy "přívěs napevno" mi přišlo jako nejlepší, protože při přívěsu "přivěsitelným" by náklad prorážel klanice... Jak na vás působí zatím hotové Tatry? Quote Selected Last Edit: September 30, 2010, 06:00:43 pm by TommPa9
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4264 – September 30, 2010, 06:07:06 pm Sime oboje. Xee udělej tak jak myslíš. První rekonstrukce mají být na začátku roku 2011 tak se uvidí co z toho bude.Co se týče Bmto tak to až tak nevadí, ale do budoucna se to bude hodit.P.S. Kdy vydáš Xee? Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4265 – September 30, 2010, 07:51:07 pm Další Tatra v dílnách je Tatra 111... (to se mi to hezky hromadí že jo, ovšem lehce nelogicky bez ladu a skladu jak mi napadne je malovat)Naše flotila z Kopřivnice tedy obsahuje řady:T815 TerrnoT815T813T148T138T111?Na úpravu čeká T163(164-tahač 4x4-6x4-6x6?) T805? T147-Dumper odvozený od T111 a mnoho dalšího... kdy to vydám? Až to domaluji ale nejradši bych byl, kdyby balík vyšel do podzimních prázdnin (které nevím, kdy jsou) Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4266 – September 30, 2010, 08:27:30 pm benpat > Xee jsou venku... viz http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg16525#msg16525zaroven jsem udelal nejake drobne zmeny (oprava grafickych nesrovnalosti, zmena odchodu do duchodu) u vozu:A, AB, B, Bc, Bmee, BDs, Ds, Bdmtee, Bdbmsee - opravene verze jsou na "svych" mistechNo a aby toho nebylo malo, trosku jsem si hral ... a myslim si, ze to docela vyslo:http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg58177#msg58177 ... je to reinkarnovana ravenova cisterna z uzkorozchodky, ktere jsem upravil delku, dosadil sablonove podvozky a prebarvil ji - doufam ze pri tomhle postupu nebude nejakej problem s autorstvim... co ty na to, Vlado? Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4267 – September 30, 2010, 08:40:03 pm Podle mě to u autorství nebude tak horký... kdyžtak se to nějak upraví nebo dodateně vyřeší s Ravenem a teď už natřená T111 Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4268 – September 30, 2010, 09:35:24 pm Sim> Problém absolutně, ale absolutně nebude - už jen proto, že ho nemá kdo vyrábět. Pokud chceš být gentleman, napiš autora Raven & Sim a je to... Quote Selected
Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla) Reply #4269 – September 30, 2010, 09:43:05 pm To se mi ta práce dneska pěkně daří! Další kousek do Tatrapaku (neplést s krabicí mléka) bude Tatra 141! Sice už jsem jednou jednu T141 vytvořil ovšem ta vycházela ze špatně koncipované T111 takže při této nové variantě T111 musela logicky přijít i nová T141... Zatím jen machruji s grafikou ale oficiálně vyjde a kompletním balíčkem tatrovek... Quote Selected