Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1554608 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #4200
Plánuješ finské železnice? :)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4202
Finsko neplánuju, ale motorák jezdil pod Ostravou. Měl normální podvozky a jezdil u ČD. Mno a dnes jsem na něj narazil. Škoda že nejsou u nás. A zdrojů informací je hodně.

Reply #4203
to je stejně spíše pro Sima...
A teď jedna otázečka dřív než bude pozdě ;) Nebylo by výhodnější překopat (dejme tomu pro český pak) tramvaje na železniční šablony? Myslím pouze pozicování, tedy ty dva pixle :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4204
benpat > v podstate se (krome laku) lisi jen celama, nebo ne? Pokud k tomu sezenu podklady pro .dat soubor, nevidim v tom problem jiny nez casovy - dnes se chystam zmizet nekam balkanskym smerem a pokud vse klapne a nesezere me pod drakulovym hradem medved, vratim se za tyden s pocitem, ze se po te relaxacni dovolene budu tak 14 dni zotavovat v praci :-)

Lubak > ja bych rekl, ze rozdil (tusim ze jsou to pixely 3) mezi zeleznicni a tramvajovou sablonou je schvalne - duvodem je zeleznicni nasep (kameni) nad urovni okolni planiny, kdezto u tramvaji potrebujes, aby to bylo vyskove nastejno, jako silnice - tedy zapustene do asfaltu.

Reply #4205
Rozdíl v pozicování je dlouhodobý problém bez jasné "cesty ven"...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Reply #4206
Sim: Ty jsi tuším udělal železniční vlečku na tramvajovém základu ne? Řekl bych, že jako by zapuštěné do asfaltu to bude vždy, ale trochu vyosené ne? Ovšem jestli je to další "Achillovka") :) tak jdu zase dál...

Reply #4207
Lubak > jojo, vzal jsem zakladni koleje pro tramvaje, lehce jim zmenil barvu a sup s nimi o tri pixely vys, aby to navazovalo na zeleznicni koleje. Ve sve mape to pouzivam hlavne v centrech mest na vlecky, kdyz neni jina sance s natazenim koleji k fabrice kvuli zastavbe. Faktem ale je, ze na silnici to vypada dobre jen v pripade, ze je to bocni nebo celni pohled, nebo kdyz ji to krizi v jakemkoliv smeru. V ISO pohledech to diky "vyvyseni" nepasuje dobre na delici caru, takze to vypada trochu divne - i kdyz, co si budem nalhavat, vlecka v Brne na vystaviste taky neni (aspon co se pamatuju) uplne uprostred cesty :-)

Reply #4209
Tahače a návěsy zatím spí zimním spánkem a já bych spal patrně taky, kdyby mě nevzbudili silničáři, budující asfaltku pod mým oknem. Ovšem páni silničáři jsou vybavení strojem, který zatím CZ pak nemá-Tatrou 815 S3... takže můžete jen hádat (a to bez nápovědy) co asi maluju :D

Reply #4210
Mno, ja se zase presunul na Eas ... delam ho na uhli i na drevo (dotedka byl jen na uhli). A mam jeden dotaz, ktery s tvorbou nijak nesouvisi... je mozne zmenit jmeno spolecnosti? At uz svoji, nebo konkurence?

Reply #4212
dobre to vypada

Reply #4213
Když mám parádní předlohu přímo pod oknem aby to nevypadalo dobře :D

navíc:
Kabina vychází z mé kabiny na 815tky (použitá u 815TP, 815VVN, 815TN260N51), takže už je to asi 4. recyklace té samé kabiny, jen je jinak posazená na podvozek. Teď když na to koukám asi bych mohl nahradit Vláďovu kabinu u svého multiliftu. Sice by to vyžadovalo přemalovat celý multilift ale aspoň by nevybočoval z mého nového Tatrováckého směru...

Můžete mi někdo schválit technické parametry?

Hmotnost: 12t
rychlost: 90km/h
náklad: 24t
výkon: 210kW

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #4214
Při vydávání tohoto addonu mě vyděsil vzkaz:

Upozornění: do tohoto tématu nikdo nepřispěl nejméně 45 dní.
Pokud si nejsi jist, zda je vhodné sem přispívat, zvaž, zda nezaložit nové téma.

Pánové, jsme jaksi neaktivní :D takže šup ať se práší za kočárem, malovat vydávat a jedem :D (a že to říkám zrovna já, který vydávám něco novýho po půl roce :D)

onou novinkou je Tatra 815 S3 v oranžové tatrovácké barvě. Další na řadě by mohla být S1, pak nějaká "kovošroťácká" na převoz oceli... nápadů je dost a doufám, že bude i dost volných dní na tvorbu ;)

Reply #4216
TommPa9: Zdravím. Měl bych jeden dotaz. U vašeho příspěvku http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg35527#msg35527 není uveden žádný soubor ke stažení. Najdu zmiňované elektrické jednotky ke stažení jinde nebo jsou součástí jiného baličku?

Reply #4219
Konečně jsem se jednou dostal k internetu, tak jsem taky něco napíšu. Sim - vagony Es jsou více než pěkné, jsou prostě nádherné. TommPa9 - na ty tatry se těším, zatím vipadají moc pěkně. Mě bohužel na tvorbu kvůli škole a dojíždění na intr nezbývá skoro vůbec čas, ale budu se maximálně snažit dodělat vůz Roos a Kils do konce tohoto roku.

Reply #4220
tony.p > diky :-) pokud se libi, snad se budou zamlouvat i jejich vetsi brachove - rozsiril jsem Eas o dalsi varianty... podobne jako Es to sice neni nic jineho, nez nekolik variant stejneho vozu, ale i tak to snad udela hru pestrejsi. Oproti dosavadnimu stavu je asi nejdulezitejsi novinkou varianta pro drevo a uhelna varianta s vysypnymi klapkami s podvozky na 100km/h.

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg33504#msg33504

... jinak u Es jsem lehce zmenil provozni naklady, aby to lepe pasovalo s ostatnimi vozy.

Reply #4221
Tony: Jednoduché řešení, pořiď si notebook :) Já to taky tak praktikuji. A kam jezdíš na intr?

Sim: Došla ti mailem moje specialita? Posílal jsem ti to před tvou expedicí :)

Reply #4222
Notebook mám, ale čas mi nějak chybí. Na intr jezdím do Šumperka.

Reply #4224
Lubak91 > mno, dosel mi majlik s odkazem na popisy tramvaji... ale do hry nic konkretniho, abych se priznal, moc jsem z toho moudrej nebyl.

Reply #4225
Sim: To je divné, v příloze by měla být K3... No zkusíme to ještě jednou.

Tony: Tam jsem jezdil taky :) A intr zemědělka nebo sanatorák? (Jiný už tam asi není, mám zkušenosti s oběma)

Reply #4226
Sim - vagony Eas a Eas-u jsou taktéž velice pěkné.
Lubak91 - jezdím na sanatorák.

Reply #4227
Další Tatrovky... tentokrát 816 neboli 815 Terrno. Nevím, jestli má smysl udělat i Terrno S1 na 6 kolech nebo stačí velká osmikolka... Jinak u základních sklápěčů jsem asi hotov (815 S1, S3 a 816 S1-8x8 a S3 6x6) takže se ptám, jaké další varianty byste si představovali?

Reply #4228
Já se pořád motám kolem tramvají, a narazil jsem na problém: Jakou udělat zastávku? Existují desítky kombinací. Některé mají konec ohraničený jakousi tabulkou, některé mají lavičky, u některých je přechod, u některých výstražné štrafování, u některých na silnici dlažba, některé jsou asfaltové, některé s dlažbou, některé jsou ukončeny takovým "nájezdem", některé s rovným koncem, některé s oblým...atp. A tak se ptám: Jakou?

Reply #4229
Další Tatra na mém "stole". Tatra 815 Agro S (že by zemědělská sklápěčka?)

vycházím z této fotky:

PS.: Ta pravá bočnice vypadá ve hře poměrně blbě ovšem tvary jsem se snažil kopírovat, takže to tak asi vypadat má a nemůžem si moc stěžovat-možná v Kopřivnici :D

A ještě něco-dokončil jsem cisternu!

Reply #4230
Lubak91 > sem pako... priloha tam samosebou byla, jen jsem si ji nevsim a prohlid jsem si jen odkaz ... je to pekny, libi se mi to. Sice jsem zezacatku byl trochu rozpacitej z polohy dveri, ovsem pak sem se kouk na fotky a bylo mi to jasny - zatimco ta tvoje verze ma dvere ve strednim dilu vyosene, plzenska ma dvere uprostred stredniho dilu, takze je to v poradku. Hodne se mi libi moznost postavit si i delsi housenku :-)

Nicmene, takovej detail - ja jsem na to u patrove jednotky narazil taky - sdruzene podvozky mi prijde lepsi "rozdelit" a na kazdy dil nakreslit pul podvozku. Je to sice min technicky, ale odstrani se tim pakarna s prekreslovanim a delanim mezer... na stranu druhou, ty uz to mas takhle hotovy, takze tu pakarnu mas za sebou :-)

Zastavka ... ono u tech tramvaji je pakarna, ze se vlastne zastavky stavi na silnici, kde jezdi auta... takze je potreba udelat spis neco, co je v Plzni na Slovanske nebo v Ostrave Marianskych Horach - vicemene zvyseny chodnik. Jinak si nedovedu predstavit, jak by se to resilo.
Druha moznost je postavit je jako "zeleznicni", tedy mimo silnici - pak mas na vyber to co pises ... ale nevim, jak ve hre zaridit, aby se to nabizelo u tramvaji a ne u vlaku. Z tech zminovanych bych vybral asi klasicky ostruvek z asfaltu obehnany obrubnikem pro dobu minulou... a pro soucasnost zamkovku.

TommPa9 > ohledne tech tatrovek, vim ze se to dela vesmes na zakazku, nicmene pokud existuje nejaka ucelena nabidkova rada, tak by bylo fajn ji mit kompletni (nebo aspon zastupce z kazdy kombinace) - a samosebou to mit do hry nastavene tak, ze verze se silnejsim motorem stoji vic a ma o neco vetsi provozni naklady, nez verze slabsi... diky teto diferenciaci pak ma smysl mit hodne vozidel, kde pro kazde pouziti se hodi neco jineho - v rovinatem terenu staci slaby motor s velkou korbou, naopak v horach je potreba silnejsi motor i na maly nakladak a tak podobne.

Reply #4231
No mě šlo obecně hlavně o to, jakou variantu nástavby by to chtělo udělat. Zatím máme "pouze" sklápěčky (ovšem je jich poměrně dost) Taky bych mohl udělat armádní valníky jako citycary (kabiny mám, podvozky mám a nástavby jsou dětská slavnost).

Co se týče motorového vybavení použil jsem (aspoň u první generace 815) ten nejslabší motor (v nabídce jsou dva) a nemá potíže s žádným terénem (uvidíme jestli se pokusím o valník jak to bude fungovat) Mimochodem valník budu dělat každopádně k Zetoru (na který jsem si dělal zálusk už tak před dvěma lety) takže pokud bude Zetor, bude valník ;) a ten pak budu moct použít i k tatrovkám.

Zatím nejspíš vletím na Tatru 815 AM 369 (automíchačka) a pokusím se o vlastní buben takže další "totální" konkurence pro Vláďovu oficiální Tatru z Pak 128 :D .

Reply #4232
Sim: Pokusím se tedy nejdřív udělat tu "chodníkovou". Včera jsem si udělal menší tůru kolem smíchovského nádraží a prohlédl si některé zastávky. Problém je, že každá byla jiná... Ale asi bude nejlepší jí udělat s těmi nájezdy a šrafováním "TRAM" na silnici. Ale asi jednostranou že?

TommPa9: Co říkáš na tohle? :D

(doufám že to tam vydrží aspoň dnes, než to smažou)

Reply #4234
Nejdřív jsem myslel že tady mají tak vybledlé hašišáky (hasiče:), ale když jsem přišel blíž, tak jsem zjistil že to patří brněnským vodovodům a kanalizacím a asi s tím kropěj myši v kanále :D