Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1554585 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #4130
Ale je to už velmi známé označení, kterého se držím. A „že jakýsi most také byl” ten most byl totiž to nejhorší co tam bylo. Nebýt jeho, následky by byly mnohem menší, jelikož došlo "pouze" k prasknutí obruče na hnacím voze. Následně vybočením vozu z profilu došlo k destruktivnímu poškození mostu, který způsobil největší železniční katastrofu moderních německých dějin...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4131
Panove, nereste katastrofy, ty ve hre nejsou :-) Radsi se teste - vcera se u me v kompjutru nalozila prvni testovaci verze balkanskeho sukafonu, v prubehu dneska se snad rozroste o pripojne vozy a ... a pak vlastne uz bude moct asi cely balik do sveta :-)

Uz jsem take zjistil, proc jsem na 811+011 daval nucene razeni - zadni motorak nema rozsvicene stanoviste a predni svetla, predni motorak a vlozene vozy zase nemaji rozsvicena koncova svetla. Pokud bych to razeni castecne uvolnil, bud bych svetla musel zase zpatky dodelat, nebo jezdit bez zadnich svetel... a to se mi nechce - tahle souprava byla totiz prvni, co mela svetla tak, jako v realu (tedy ze nic nesviti uprostred soupravy).

Jeste nad tim popremejslim, treba me neco napadne... ale zatim jsem stale naklonen spis to nemenit a nechat "hezci", ale mene variabilni.

A pak potrebuju jeste vymyslet, jak to udelat s balkanskymi vleky - tedy konkretne ktere varianty delat i v modrem provedeni. Urcite 010 a 012 ... zrejme taky 011 nucene razenou k 811... ale co 013, 015 a 016? Pujdou taky do modra v realu? Nebo je spis ceka reinkarnace na RN?

Reply #4132
A nešlo by udělat nucené řazení ve stylu 811 a za ní mít možnost dát 011 se i bez světel. 011 bez světel by potřebovala dále zařadit 811 nebo 016. 011 se světli by už nic řadit nepotřebovala, vznikly by tak soupravy 811+011 a třeba 811+011+016+011+811

Co se týče najbrtu tak tam budou v modrém asi jen 012.

P. S. Chystáš se 9. 10. do Opavy?

Reply #4133
benpat > ten popis se ale nevztahuje na prebarveni zvenku, nybrz na dehumusaci interieru... toze treba zaby sou v balkanu taky a v tabulce nejsou... i tak ale diky. Zatim vsechno nasvedcuje tomu, ze se vykaslu na 013 (jen kola) a 016, bo uz je od kazdeho jeden jediny kus ... oproti tomu 015 je kolem 40ti a ekvivalentni nahrada za ne neni, takze ty asi taky udelam.

S tim 810+011 je to jedina varianta, co me napadla - proste uz pri vyberu pripojnaku si vybirat, jestli beres koncovy vuz nebo vlozeny... zdalo se mi to trochu krkolomne, ale asi to jinak nepujde.

Reply #4134
To jo, ale jestli chtějí tolik 012 tak 010 moc nebude, protože k tomu nebudou 810.
Jinak v Opavě je k vidění hodně  ;D. Kdyžtak se ozvi na email.

Reply #4135
Kdyz koukam na http://zeleznice.e-metro.cz/rady/rada_000_nov.htm - pocitam ze to bude ne zrovna aktualni stav, s ohledem na vyrobu RN - maji tam neco pres 100 kusu 012 ... takze pokud je budou balkanizovat, klidne by jich ta stovka mohla byt... Regin je neco kolem stovky a na kazde provedeni se spotrebuje jeden pripojnak... pokud by to bylo jen z rady 010 (coz neni, nektere sly z 013 a tak dal), porad tech vleku zbyde pomerne dost na to, aby je zamodrili taky.

Je jasny, ze motoraku bude min a min - krome toho, ze na nektery RN jich padne vic nez jeden to taky odnasej castejc pri bourackach nez vleky ... a celkove jich bylo vlastne min uz z fabriky, nez vleku. Tuhle situaci (ne zrovna efektivne) CD vyresily provozem s 708/714 ... coz se ale ve hre vicemene nema sanci uzivit :-/ Zrovna tak pripojit bafiky na konec soupravy s hydrou nebo kvatrem podstatne snizi zisk, takze to taky nema vetsi smysl. Nakonec jedina sance asi bude priprahnout to za RN - jenze tam to kvuli ponechani zlutozelenyho nateru bude jak pest na oko v cervenym i modrym provedeni vleku...

No uvidime, zatim tedy asi zmodra 809+810+811+010+011+012+015 ... a ostatni maj smulu :-) Koneckoncu, pokud by se nejaka modra vlekobluda objevila v provozu, neni problem ji do hry dokreslit casem :-)

Reply #4137
Sim - mám takovou blbou otázku, k čemu jsou překladové soubory?

Reply #4138
tony.p > puvodne jsem primo do nazvu vozidla psal "CSD M152.0 (motorovy vuz - 2. trida)" .... coz je docela dlouhy, hrozi riziko preklepu a protoze simutrans umoznuje nekolik jazykovych variant "najednou", dosel jsem casem k (ve standardnim paku) normalnimu oznacovani. Tedy v nazvu vozidla je jen systemove oznaceni pro vlastni hru "CSD_M152_0" ... a v ceskem prekladovem souboru je potom napsano, ze se misto tohoto systemoveho oznaceni ma zobrazovat to dlouhe.

Pokud bych se nekde preklep, vymeni se jen ten prekladovy soubor a vozidla se ve hre neztrati. Zaroven to umoznuje napsat nekolik jazykovych variant, takze pokud bych to chtel vydat treba v nemcine, ve hre by se pak mohlo po prepnuti na nemcinu objevit "CSD M152.0 (Triebwagen - 2.Kl****e)" ... a tak dal.

Reply #4139
Sim - buď jsem se přehlídl a nebo tam fakt není ČD 812. Nikde ji nevidím.

Reply #4140
Až na to, že v názvu překladového souboru bude DE místo CZ, ale tohle je doufám celkem zbytečná informace. Pokud se přepne do jazyka, pro který není přítomen překladový soubor, použije se překlad pro jiný jazyk*.

* Pokud je přítomen překladový soubor pouze pro jeden jazyk, použije se ten, ale pokud je těch souborů více, tak nevím - to vyzkoušeno (ještě) nemám.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #4141
tony.p > 812 je dostupna je od roku 2003 ... mela by tam byt, aspon ja ji ve hre vidim.

Reply #4142
Tak jeste vecer jsem ulozil na net novou verzi sukafonu, doplnenou o 810 v barvach Zeleznice Desna. Az budu mit chut a moznost, doplnim jeste pripojny vuz rad 010 a melo by to byt komplet.

Reply #4143
Sim: Zdravím, nahrál jsem si tvůj addon "vehicle.pantograf.470" (http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg50485#msg50485), ale u soupravy Regio Jet 970 nevidím žádný motorový vůz, jsou tu pouze řídící vozy, přední řídící vozy a vložený vůz. Je možné tuto soupravu nějak zprovoznit?

Reply #4144
Sir > je to mysleny jako skladacka systemu push-pull. Tedy Loko+vagony+ridici vuz nebo v opacnem poradi (proto jsem ten ridici vuz delal otoceny na obe strany).

Lokomotivy Jancura nakoupil ted na jare a vicemene cekame na definitivni podobu, v jake vyjedou a jake budou mit parametry... pak predpokladam, ze TommPa9 bleskove vyda masinu, ktera bude k takoveto souprave vhodna.

Zatim je mozne soupravu provozovat zavesenou k jakekoliv vhodne lokomotive, razeni zatim neni ve hre nucene - takze i kdyz je ponekud usmevna predstava, ze vlaky RJ bude tahat masina CD, ve sve podstate by to tak klidne take mohlo byt ... podobne, jako nektere vlaky CD taha Taurus v barvach OBB nebo Herkules od Arrivy.

Po vytvoreni lokomotiv zrejme razeni udelam jako nucene... nicmene u lokomotiv to urcite neskonci, v tuhle chvili probiha vyberove rizeni na dodavatele 50ti vozu pro dalkovou dopravu u spolecnosti RegioJet.

Reply #4145
Sim ► tu 812 jsem zřejmě přehlídl, už jsem ji našel. Budeš dělat 814-914 v barvách Železnice Desná?

Reply #4146
Lokomotivy Jancura nakoupil ted na jare a vicemene cekame na definitivni podobu, v jake vyjedou a jake budou mit parametry... pak predpokladam, ze TommPa9 bleskove vyda masinu, ktera bude k takoveto souprave vhodna.

Zatím mám pracovní verzi, na které jsem si vyzkoušel barvu a čekám s čím vlastně italský RJ peršan vyjede... podle toho to upravím a vydám. Rozhodně o ní nepříjdete!

Reply #4147
tak, ted uz by to melo byt snad opravdu komplet - vcetne 810 + 010 v barvach Zeleznice Desna.

tony.p > mam to v planu

Reply #4148
Než RegioJet představí svůj nátěr Peršanů, dovolil jsem si zpracovat nátěr, ve kterém přijeli RegioJetí Peršani do Čech...

Ti, kteří umí vytvářet paky si s tímhle obrázkem jistě poradí sami, ti co to neumí si počkají až budu mít náladu vytvořit dat soubor... zatím ovšem jsou vlaky trochu na vedlejší koleji, protože mám rozpracovaný projekt tahačů+návěsů, viz návěs na mražené zboží...

Jen by mě zajímalo jaký je váš názor na to, že bych rád použil stejnou plachtu na vůz na klasické potraviny a na konzervované potraviny. Jedná se o kusové zboží a o chlazené zboží.

Jako argument pro bych asi jmenoval to, že je to jídlo pro stejný supermarket, takže za předpokladu že zboží vozí smluvní dopravce jezdící jen pro náš supermarket, může mít stejné provedení laku skříně.

Jako argument proti zase může jít to, že se budou při pohledu na jedoucí kamion plést jídlo a konzervy...

Takže co vy na to?

Je sice možnost tyhle dva návěsy odlišit jiným způsobem osvětlění, ale to poznají jen ti, kteří hrají se zapnutou nocí...

A ještě něco...

Jaký tahač by se vám ještě líbil? Zatím mám Tatru 815 260N51, 2x Liaz, 2x MB Acros (jednou jako tahač pro návěs na pivo, taková malá vychytávka kterou jsem vždycky chtěl :D) 2x Škoda 706 a Renault Magnum... co dál si lid žádá a já bych mohl zkusit namalovat? :D (tedy až dokončím malování obýváku)

Reply #4149
TommPa9 > bocnice udelej stejny, dej tomu jiny odstin strechy (horni cast plachty) a bude to ... pripadne zvol jinou grafiku stejneho supermarketu (i kdyz to je receny takhle obecne, asi vis co myslim - treba na Carefour je mozne dat bud velke C doprostred bocnice, nebo mensi C na kraj a vedle toho jeste napis).

Ohledne kamionu obecne, pokud si to vybavuju schvalne, od lonska nebo letoska u nas smi jezdit "superdlouhe" soupravy - tedy ze jede bezny tahac s navesem, ale za sebou ma jeste jeden vlek. Uz jsem to nekolikrat videl na dalnici a docela mazec.

Konkretni kamiony ... me se libi scanie ze zakladni sady, ale mrzi me, ze nejsou kombinovatelne s navesy od tebe... jenze s tim tezko neco nadelame. Nicmene by se mi libilo mit na vyber z vice motorovych variant jinak "stejneho" (odlisit treba barvou, nastavbou na kabine nebo jinak) nakladaku, samosebou by se to lisilo cenou a provoznimi naklady. Takze treba mit Volvo kamion zaklad, pak s vetsim motorem a stresni nastavbou na spani a pak jeste cumakovou verzi s jeste silnejsim motorem... ale to uz si mozna moc vymejslim, preci jen sem ted zblblej z tech sukafonu, kde jsem tech variant na stejne tema delal opravdu pozehnane.

Reply #4150
Tohle jsem plánoval u svého MANa, ale přemalovávat ho z té žluté je očistec, takže jsem toho nějak nechal...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4151
Takže, konečně sem můžu dát testovací verzi mého vagonu. Doufám že po tolika komplikacích při tvorbě se vám bude alespoň líbit.

Reply #4152
Me by se libila Skoda Xena

Reply #4154
Když má vagon 14020 mm přes nárazníky, na kterou šablonu to mám hodit?

Reply #4155
tusim ze 7 ...

edit: tak ono to vychazi nekde mezi 6 a 7, takze zalezi na tom, s cim to chces srovnavat - pokud chces zduraznit vedle nejakeho podobne velkeho vozu, ze je tenhle o neco delsi, dej to na 7, naopak prirazenim na 6 zduraznis zmenseni

Reply #4156
TommPa9: ten návěs vypadá docela hezky - v druhém řádku - to má být na hovězí? Já jen tak, že ve hře je ještě skopové a drůběží - a jelikož mezi nimi nerozlišuje, tak by to vypadalo docela blbě, kdyby uvnitř bylo drůběží a na plášti obrázek krávy.

Reply #4157
Sim ► ty grafiky nepotřebuji, Talls, co jsem udělal je krytý vůz. S těma šablonama, na které máš vagon Gbgkks?

Reply #4158
TommPa9: ten návěs vypadá docela hezky - v druhém řádku - to má být na hovězí? Já jen tak, že ve hře je ještě skopové a drůběží - a jelikož mezi nimi nerozlišuje, tak by to vypadalo docela blbě, kdyby uvnitř bylo drůběží a na plášti obrázek krávy.

No jo no ještě můžu na dvířka přimalovat kuře a když posunu krávu o kousek vedle můžu k ní přidat ovci... ale mezi námi pro odlišení vozů s masem a vozů s rybama to stačí ne? pokud vím tak v oficiální sadě je na všechno jeden nátěr

Reply #4159
No, to sice ano - ale proč si trochu nerýpnout. Co takhle příště prostě nakreslit něco, co vystihovalo všechny ty tři ostatní druhy masa - aniž by byla nakreslena zvířata. Ovšem: co?

Reply #4160
tony.p > jednoduchej figl ... vlezes do depa a "nakoupis" do jednoho vlaku 16x jeden a ten samy vagon. Na kolik vyjde policek, takova je sablona (protoze jedno policko je v podstate sablona velikosti 16, proto ten jejich pocet).

Jinak Gbgkks a jejich odvozeniny, podobne jako vsechny 810 , jsou na sablone 7.

Reply #4161
No, to sice ano - ale proč si trochu nerýpnout. Co takhle příště prostě nakreslit něco, co vystihovalo všechny ty tři ostatní druhy masa - aniž by byla nakreslena zvířata. Ovšem: co?

Právě! CO? Takhle když je na tom namalovaná kravička je poznat že veze nějaký maso. Když ryba, je jasný že veze ryby. Jelikož továrny berou MASO bez ohledu na to z kterýho zvířete to je dalo by se teoreticky namalovat takový ten biftek jako z Toma a Jerryho, ovšem to by asi nevypadalo moc hezky kdyby na bílém pozadí byl červený flek a nápis MASO. Takhle tam je louka, lesy, nebe a kráva... jestli ti tam chybí kuře a ovce tak za lesem je drubežárna a na protějším kopci (na tom na který naše kráva Jitka kouká, takže za námi jako pozorovateli) se pase stádo ovcí :D a máme to z krku a můžeme jít dál :D

Reply #4162
A co takhle tam vypsat sortiment? Nebo obrázek po reinkarnaci, třeba v biftek*rofl*

Reply #4163
TommPa9: a co takhle na každou z tří základních stěn jeden symbol: doleva ovci, doprava krávu a dozadu kuře?

Reply #4164
reinkarnovaná zvířena by nebyla patrně tak pěkná jako nereinkarnovaná... mimochodem ještě by si mohl někdo vzpomenout vybudovat vepřín (příjem obilí a ještě něco, výdej maso a hnůj a základ pro kožedělný průmysl-kůže) a můžu malovat plachtu s prasetem ne :D

Rozmalovat zvířata na jednotlivé strany by taky šlo ovšem maluju to já a já už jsem na to malovat ovci a kuře línej :D takže nic nebude:D