Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1555171 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #3920
Vaclav > to vnitrni usporadani (pocty mist) jsou vztazene k variante, ktera je objednana? Ja se zatim vzdy dostal jen k prospektum vyrobce a nikde jsem nenasel konkretni pozadavky CD.

Reply #3921
Já nevím. Tohle je uvedeno v drážním propagačním časopisu ČD pro Vás v čísle 6/2010. Předpokládal bych tedy, že asi to je objednaná varianta.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Re: České addons aneb naše lidová tvořivost

Reply #3922
!!! NOVINKA !!!

Prototypy lokomotiv Škoda 25E, 32E, 55E, 69E

Aby to nevypadalo, jako že jsem se vrátil v plné parádě a opět bude vydáván kopec addonů najednou tak to zatím nehrozí :D . Většina vozidel z tohoto balíčku už nějaký čas ležela ve složkách a čekala na zapakování, jenom 25E a 32E jsem musel namalovat..

Reply #3923
Tak konečně se objevil nový druh hydřího trojčete. Jde o druh Hydrus Šmoulus.

Co se týče uni sady tak tu nepoužívám.

Reply #3924
UNI sadu taky nepoužívám, mám raději originální barvy.

Reply #3925
Právě jsem se pustil do projektu "Z nuly na 1016" a možná ještě dál zatím vám ukážu výsledek usilovného snažení desítek inženýrů za hodinu čistého času... není to nic moc, ale lepší než můj předchozí hybrid všech Tauřích řad... jen pro formu všimněte si prosím, kolik barev na to vyplácám :D

Reply #3926
TommPa9 - zatím to vypadá pěkně. Horší už pak asi bude dělání šikmých pohledů. Ale držím palce.

Reply #3928
Taky se mi to (zatim jen na obrazku, ve hre zkusim vecer) moc libi, ta "tenkost" je podle me dana proporcema - "bejk" je preci jen podstatne delsi nez vetsina toho, co zname ze skodovky :-)

Reply #3930
Ještě jsem tu velkou laminátku nezkoušel (mám ale v provozu několik malých žlutých laminátek), ale zpětně musím nový vzhled laminátek pochválit - a mimochodem, nemohla by být zahájena práce na novém vzhledu (resp. tvaru) pro lokomotivy řady 181 a příbuzných? Přeci jen, i když chápu, že se to asi bude dělat špatně, nejsou tak hranaté.

Reply #3933
Vyřešeno.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3934
Tome, koukal jsem na na ty 742. Vypají slušně, ale nechápu proč má 742 ČDC ten modrý pruh v horní části? Nemá ho tam mít.

Dále jde o přikrášlení 471. V Praze se na najbrty doděl žlutý pruh u 1. třídy. 471 030 už ho má z výroby.

Pak bych měl prosbu. Šlo by u 460 a 560 dodělat výzbroj na střechu, 560 do najbrtu a 460+560 do nátěru ZSSK?

Reply #3935
Zda se mi to, nebo konecne zmizely ty silene kliny?

Reply #3936
První třída u řady 471? Zajímavé - a kde? V kterém voze a v kterém podlaží? To by mne fakt zajímalo.

-->
A drobná poznámka k vydaným lokomotivám řady 742 a spol. - tou ufiknutou kastlí myslíš tohle?

Reply #3937
Vaclav - prvni trida je vyznacena "nezvykle" pod okny, kde ve skutecnosti je (obvykle byva nad okny).

Reply #3938
Já neměl na mysli ani tak, kde je ta první třída vyznačena, ale to že je vůbec v vozech těchto souprav zřízena.

Reply #3939
Vaclav > CD verze ma ve vsech esusech prvni tridu v hornim patre hnaciho vozu (je tam jen jedno schodiste), ZSSK verze ma vsude dvojku.

Reply #3940
mám takovou delikátní prosbu. Nenašel by se testovací jezdec pro jednu maličkost?
Plha se hlásí :D (a má i testovací okruh)
Tome, koukal jsem na na ty 742. Vypají slušně, ale nechápu proč má 742 ČDC ten modrý pruh v horní části? Nemá ho tam mít.

Dále jde o přikrášlení 471. V Praze se na najbrty doděl žlutý pruh u 1. třídy. 471 030 už ho má z výroby.

Pak bych měl prosbu. Šlo by u 460 a 560 dodělat výzbroj na střechu, 560 do najbrtu a 460+560 do nátěru ZSSK?

Pruh z Cargo kocoura sundám... není problém!

Pruh přimaluju pokud se tam vejde (zatím jsem ho nikde nemusel dávat)

výzbroj půjde až v příštím týdnu nejdřív protože se jedu rekreovat :D
A drobná poznámka k vydaným lokomotivám řady 742 a spol. - tou ufiknutou kastlí myslíš tohle?

Ano přesně to!

Reply #3941
Díky

Reply #3942
Lubak91 > pozicovani nevypada zle, ale pokud to chces fakt otestovat, dej tomu volne razeni a uvidime. Zaroven je taky dobry pro testovaci ucely nespecifikovat casovou dostupnost, ale to je jen detail.

Takze k veci. Jak uz sem psal, pozicovani vypada realne, ale tri pripominky bych preci jen mel:
- v "NW" a "SE" pohledu mi prijde docela uchylne, ze jsou videt i spodni svetla na odvracene strane vozidla ... pokud v iso pohledech nejsou okna na odvracenem cele videt, cekal bych, ze je neuvidim ani v pohledech prijezdovych a odjezdovych
- podvozky ma tahle lochneska dva ctyrnapravove, at se snazim koukat sebelip, vidim v modelu cosi, co ve me evokuje predstavu podvozku sukafonu
- ridici stanoviste na zadni casti motoraku mi prijde logicke delat zhasnute.

Jinak se mi to hodne libi a prijde mi to jako prijemna alternativa k RS1

Reply #3943
Zkusil jsem první test a souhlasím se Simem. V čelních pohledech by asi opravdu mělo být čelo menší a méně "výrazné. I když to možná bude vypadat zle nasadil bych buď kratší "odvrácené čelo" nebo dát krátkou střechu a mezeru u čela nechat volnou (jako u mé 151) i když tady záleží na tom, jak to vyjde graficky.
Co se týče podvozků taky souhlasím se Simem, že to co tam je evokuje spíš dva jednonápravové podvozky. Jinak vše OK.
Jinak jaké jsou dojmy z Kocourů? není ta kastle moc úzká?

Reply #3944
TommPa9 - ta kastle u kocourů se mi úzká zdá. připadá mi že místo mezi zábradlím a kastlí je moc velké.

Lubak91 - mě se Br 641 celkem líbí. ale ještě jsem ji nezkoumal do detailů.

Reply #3946
Plná testovací verze.
(Pro ty co si už stáhly původní verzi, verzi test_Br_641 prosím smažte a pokud na to máte chuť, nahraďte si verzi složenou ze 3 částí novou, nacpanou v jednom paku)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #3947
byla to fuška ale snad střecha odpovídá :D

Testovací verze zázraku 380 pokud nebudete mít připomínky je rovnou i finální ;)

EDIT:
přidána grafika možného vzhledu slovenské 380 (nebo ZSSK 381?) do hry ho zatím dávat nebudu, počkám na jejich dodání, ale z logiky ostatních nátěrů bych neměl být daleko od pravdy...

Reply #3948
Poznámka k Kocourům: proč je mezi slovem kocour a .pak mezera? Je to tam omylem nebo úmyslně?

Reply #3949
Vaclav > zrejme pozustatek z minulosti - jmeno paku odpovida jmenu ve hre a Tomm mel u jednoho kocoura v .dat souboru mezery za "kocourem" - coz neni v notepadu nijak videt.

Naprava je snadna ale otravna - vyrobit "oldpak", chybu opravit a v rozjete hre vsechna vozidla zahnat do depa a vymenit.

Reply #3950
Notepad?

PSPad má funkci automatického odmazání přebytečných mezer z konců řádků. Stačí zapnout a potom soubor uložit - a není problém. Ovšem já ho používám především k programování WWW prezentací, takže ho využívám ne jen k jedné věci.

Ovšem mělo by v každém řádku stačit stisknout klásesu end a měl by tě přenést na konec řádku - alespoň tak to v PSPadu funguje (a druhým stisknutím té klávesy přenese za poslední písmeno - nebo obráceně?).

Reply #3951
Tak nejde o to, ze by to tim endem neslo, ale zpravidla te ani nenapadne to zkouset, proc taky.

Automaticke umazavani mezer na konci radku by mohlo byt naopak na skodu - napriklad pokud bys chtel udelat vozidlo s pevnym spojenim na Tommovo kocour.

Ja na to prisel ve chvili, kdyz jsem se marne pokousel prave o pevne spojeni... furt to neslo. A kdyz jsem zjistil, ze mi nefunguje ani prekladovy soubor, bylo jasno, ze to bude v oznaceni vozidla ve hre.

Reply #3952
To šlo spíš o to, jak tomu pro příště zabránit.

-->
A sice jsem ještě na vlastní oči žádnou z rekonstrukcí lokomotivy řady 740 a spol. z obrázku v tomto příspěvku, ale i když je to takové zvláštní, vypadá to docela hezky - přinejmenším v tom žlutočerném novém vybarvení jako na obrázku.

Reply #3953
A teď se budu přít do krve :D Na snímku je žlutomodrá lokomotiva s tmavě šedým rámem. A kdo mi to bude vyvracet, toho předem označuji za barvoslepého. A tyto lokomotivy (nebo jim podobné) jsou takřka každodenními návštěvníky stanice Kolín.

Reply #3954
Já připouštím, že jsem se moc dobře na ty barvy nedíval. Ale jinak v Kolíně budu poslední červnové pondělí, tak snad budu mít štěstí a budu si jí moc pořádně prohlédnout.