Skip to main content
Topic: České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze (Read 1554778 times) previous topic - next topic

Re: Lidová tvořivost-diskuze (ex-Česká vozidla)

Reply #4060
Taky jsem koukal, ale možnosti internetu jsou velké.

Reply #4061
No, v každém případě ten mrazírenský silně připomíná ten, který je ve hře.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Reply #4062
Nevíte, kde bych sehnal staré vozidla pro Pak128?? Třeba r. v. před 1900. Hraju na retro a hlavně mi tam chyběj starý autobusy a tramvaje. Ani koňskej povoz by nebyl k zahození ;D

Reply #4063
Kaarfii: bohužel, to nevím. Asi nezbývá než zkusit jiné grafické sestavy velikosti 128.

Benpat: tak jsem se na to potom podíval trochu blíže a zjistil, že maximální rychlost toho mrazírenského vozu je pouze 100 km/h. To povede k prodělávání spojů s těmito vagony. Já si sice nejsem jist, jestli i zde nějakým způsobem klesá cena zboží v přepravním čase, ale raději to předpokládám.

Reply #4064
Před dávnými dobami jsem sem dával vůz La se 120km/h. S vyšší rychlostí nákladních vlaků se zatím nepočítá. (vyjímku mají pouze poštovní expresy, ty ovšem vozí lokomotivy ČD)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4065
Hoj, jsem zpatky z dovolene...

VaclavMacurek > ohledne RegioJetu je to preklep (pouze v prekladovem .tab souboru, u sebe to mam opraveno a az vydam dalsi verzi, bude to tam). Co se nuceneho razeni tyka, nedaval jsem ho - aspon zatim. Cekam vicemene na lokomotivy, ktere Jancura nedavno nakoupil a za pul roku by mely jezdit na kolejich. Predpokladam, ze je pak TommPa9 pusti na koleje a nucene razeni "privazu" prave k nim.

benpat > ohledne vykonu u 852/853/854 jsem nasel v ruznych zdrojich ruzne udaje... takze jsem si z toho "vybral" takove, aby to melo ve hre nejaky smysl - tedy vesmes aby nova verze motoraku prisla s o neco vyssim vykonem, nez predchozi. Zaroven jsem si vybral hodnotu vykonu o fous jinou, nez u krokodyla, aby tam byl i jiny rozdil nez v rychlosti...

... balkanizace pokracuje a bude pokracovat, 810 jsem jeste neudelal a u vagonu se snazim chvilku cekat na par hotovych kousku, preci jen se (nejen u masin) balkan dost meni s casem. Nicmene v supliku mam par dalsich veci "hotovych" - tedy ve stavu, kdy jim ke zverejneni chybi nejaka drobnost nebo cekaji na uceleny balicek.

Reply #4066
Ahoj všichni!
Mám jeden návrh.
Co takhle vytvořit nějaká současná česká auta na poštu?
Já mám jen škodu 706 RTO, škodu 706 RTS a škodu 706 MTS.
Od roku 1989 pak už nic českého.
Ještě horší je to i s českými kamiony.

Reply #4067
Omlouvám se, pokud to bude znít nevhodně: a ony se ještě nějaké vyrábějí?

Reply #4068
Co se týká pošty tak jsem myslel spíš auta v barvách české pošty.
A kamióny se české už asi nevyrádí ale v Simutrans mi chybí třeba Liaz nebo Škoda Xena.

Reply #4069
Liaz je - myslím, že od roku 1989 do roku 2000 - coby tahač. A Škoda Xena mi nic neříká.

Reply #4070
flexam > pravda, postovnich vozidel neni zrovna mnoho, ale "zadna" taky nejsou - jen doufam, ze to, o cem pisu nejsou jen nevydane prototypy ale uz zverejnena dilka:

-RTO a dve rady trambusu jsou jasne
-pak se mi ve hre vyskytuje Ford Transit - je supr, ma malou kapacitu a male naklady, takze se vyplati i tam, kde by jakykoliv jiny nakladak prodelaval nebo musel dlouho cekat na jednu jizdu... bohuzel se ve hre objevi pomerne kratce a brzy zastara, takze by to nejakou dalsi podobne velkou dodavku chtelo
-dale tu mame zluty kamion DHL - je trochu "schovany", protoze se musi napred v oddeleni nakladaku koupit tahac a pak k nemu v oddeleni autobusu pridat postovni naves... nicmene jakmile na to clovek prijde, je to v pohode. Hlavni vyhodou je zde naopak velka kapacita, srovnatelna s velkymi sluzebnimi a postovnimi vagony na draze

... sam mam ted maslo na hlave, za posledni tri tydny jsem ve vlastni tvorbe nijak nepokrocil, presto si dovolim namety na to, co bych ve hre uvital za postovni vozy:

Skoda 1203 - je to sice prcek a nevim, zda je vubec realne v techto rozmerech ve hre auto mit, ale rozhodne by se mi hodilo neco na postu male kapacity uz v dobe budovani svetlych zitrku.

Avia - nektere uz ve hre jsou (valnik na uhli), skrinova varianta by mohla dale rozsirit moznosti a stat se levnejsim nastupcem trambusu s mensi kapacitou.

novejsi Ford Transit, Mercedes Sprinter, VW Crafter nebo jina dodavka soucasnosti - nastupce transita co uz ve hre je se zvysenym vykonem a snizenou "spotrebou"

postovni / kuryrni nakladak - treba jako to DHL, ale "jen" klasicky dvounapravovy skrinovy nakladak s kapacitou cca polovicni oproti kamionu... nejlepe s moznosti priprahnuti vleku.

Vaclav > http://www.liaz.cz/rada_400_xena.php

Reply #4071
Dvanácettroska už by někde měla být... tak před dvěma lety jsem jí namaloval (stačilo by jí jenom pořádně dodělat, správně dobarvit a tradá na silnice) Ty ostatní vozy budu muset domalovat...

Mimochodem teď když mám dvě nové varianty kabiny na Lizaku určitě je využiju.... (jen zatím nevím k čemu :D)

Reply #4072
flexam > pravda, postovnich vozidel neni zrovna mnoho, ale "zadna" taky nejsou - jen doufam, ze to, o cem pisu nejsou jen nevydane prototypy ale uz zverejnena dilka:

-RTO a dve rady trambusu jsou jasne
-pak se mi ve hre vyskytuje Ford Transit - je supr, ma malou kapacitu a male naklady, takze se vyplati i tam, kde by jakykoliv jiny nakladak prodelaval nebo musel dlouho cekat na jednu jizdu... bohuzel se ve hre objevi pomerne kratce a brzy zastara, takze by to nejakou dalsi podobne velkou dodavku chtelo
-dale tu mame zluty kamion DHL - je trochu "schovany", protoze se musi napred v oddeleni nakladaku koupit tahac a pak k nemu v oddeleni autobusu pridat postovni naves... nicmene jakmile na to clovek prijde, je to v pohode. Hlavni vyhodou je zde naopak velka kapacita, srovnatelna s velkymi sluzebnimi a postovnimi vagony na draze

... sam mam ted maslo na hlave, za posledni tri tydny jsem ve vlastni tvorbe nijak nepokrocil, presto si dovolim namety na to, co bych ve hre uvital za postovni vozy:

Skoda 1203 - je to sice prcek a nevim, zda je vubec realne v techto rozmerech ve hre auto mit, ale rozhodne by se mi hodilo neco na postu male kapacity uz v dobe budovani svetlych zitrku.

Avia - nektere uz ve hre jsou (valnik na uhli), skrinova varianta by mohla dale rozsirit moznosti a stat se levnejsim nastupcem trambusu s mensi kapacitou.

novejsi Ford Transit, Mercedes Sprinter, VW Crafter nebo jina dodavka soucasnosti - nastupce transita co uz ve hre je se zvysenym vykonem a snizenou "spotrebou"

postovni / kuryrni nakladak - treba jako to DHL, ale "jen" klasicky dvounapravovy skrinovy nakladak s kapacitou cca polovicni oproti kamionu... nejlepe s moznosti priprahnuti vleku.

Vaclav > http://www.liaz.cz/rada_400_xena.php

Sim > Mohl bys mi prosím na všechny poštovní auta poslat odkaz?
Mě to v Simutrans jaksi chybí.

Reply #4075
Nevíte, kde bych sehnal staré vozidla pro Pak128?? Třeba r. v. před 1900. Hraju na retro a hlavně mi tam chyběj starý autobusy a tramvaje. Ani koňskej povoz by nebyl k zahození ;D

Ono jde hrát pak128 i před rokem 1900? (tedy ne že bych o tom nevěděl, ale pokud je mi známo, nejsou před rokem 1900 dostupná téměř žádná vozidla kromě "našich" českých kafemlejnků a pár vagonů).
Kde něco takového najít? No abych se přiznal nevím. Zkus se podívat na archiv ale mám za to, že nakonec tenhle projekt usnul zimním spánkem a zdá se že se z něj neprobudí... Nicméně k dispozici je alespoň takhle. Je tam i koňský povoz ovšem lehce nadmíru (Kůň by totiž kdyby měl odpovídat velikostí automobilům měl cca rozměry 4x5 pixelů (asi-neber mě za slovo) O výrobě starších vozidel se musíme poradit a pak se uvidí... někde jsem měl Tatru R z roku 1907 i s vlekem ale ta taky byla jaksi nad míru...

Reply #4076
Jestli je mi dobře známo, tak v pak128.Britain mají vozidla pro dobu před rokem 1900.

Reply #4078
Našel jsem toto fórum PNG pohybového 101 dB, kde najdu soubor Pak?

I found this forum png images of the locomotive 101 DB where I can find the file Pak?

Reply #4079
kaarfii - kdysi jsem taky pátral po vozidlech provozovatelných před rokem 1900 a našel jsem tramvaje tažené koňmi. Je to od AvG, upraveno Otou. Také jsem našel balík různých vozů od AvG. Vše je přibližně od roku 1900, snad ti to pomůže. Obojí si můžeš stáhnout zde: http://www.uloz.to/5523860/old-time-transport.zip

Reply #4081
Sime, objevil jsem chybu u prototypového krokodýla. Údržbu má 0,01/km, né že by mi to vadilo ale je to nereálné  ;D

P. S. Jak si na tom s WRmz ČD v bílo-modrém? Čekám na něj jak na smilování. Vadí mi ten barevný cirkus řady Xmz na jednom vlaku.

Reply #4082
Ahoj všem!
Zase budu loudit :-)
Ve vozovém parku mám tahač Škoda 706 MTTN, ale nemám k němu žádné návěsy.
Dále mi pak mezi roky 1970 a 1980 chybí české auto na mražené zboží.
Do roku 1970 mám Škodu 706 RTO a od roku 1980 Avii A75 ale mezi nic.
Předem díky.

Reply #4083
benpat > covece, to je nejaky divny... podle .dat souboru ma 1,41 ... jo pockat, to je ono, ve hre to ma byt 1,41 ale v datu to je potreba dat 141 :-) Dik za upozorneni

WRmz na svou modrou podobu stale ceka ... zkousel jsem najit nejake fotky, ale z prace mam blokovane adresy, takze vidim sem tam neco... pokud by se ti povedlo nejaky snimky sehnat, nevidim v tom problem. Bez predlohy se mi do toho poustet nechce. I kdyz ... na vagonwebu uz ikonka je, takze bych to moh nejak spachat...

Reply #4084
Jediná fotka co jsem našel je tato.

Jestli se budeš nudit tak máme novou řadu vozů Bd264.

A ještě jsem našel novou řadu vozu 012 ZSSK. Akorát se mi nepodařilo zjistit více.

P. S. Už jsem něco našel k těm 012.

Reply #4085
benpat > WRmz vypada, ze odpovida nakresu, takze se do toho zkusim pustit, jakmile budu mit cas a chut... to novy Becko vypada divoce, hlavne ten sloup (predpokladam ze s rozvadecem a brzdovym kolem) tam vylozene neprekazi. A docela by me zajimalo, kolik lidi bude ochotno povesit kolo na hak a zalezt do kukane uprostred vozu, kdyz na kolo nebude videt.

... o 012 vim uz nejakej ten patek a pocitam ze vyleze v ramci kompletni rady "810 family" ... coz este asi chvilku potrva, ale pak to bude mazec :-)

Btw, mam trosku "nesrovnalost" v naterech slovenskych 812. Cervenou s pruhem a cervenymi dvermi mam vedenou jako ZSR, i kdyz uz v te dobe patrila pod ZSSK ... jenze je chci odlisit od novejsi varianty s bilymi dvermi, kterou mam prave jako ZSSK verzi. Do oci to prasti hlavne ve hre ve chvili, kdy ZSR vagony uz "odchazej do duchodu", v depu vladnou ZSSK vozy a najednou prijde novinka 812 ZSR... ale nevim co s tim jinak. Nejakej napad?

Reply #4087
812 s bílými dveřmi měla být verze LUX. Ovládání dveří přes tlačítka, klima, lepší interiér apod. V pozdější době se to nějak zamotalo... Teď už jsou přetírány do blonski...

A pozn. Byl by zájem o hektora?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Reply #4088
Lubak91 > nene, lux je jina rada - planovalo se, ze kazda desata bude ve vylepsenem provedeni, ale kvuli financim z toho seslo. Lux byla sice prvni s bilymi dvermi, ale pozdeji predelane "nelux" 812 je uz dostaly taky, spolu s nekterymi dalsimi drobnymi zmenami (opet prevzatymi z lux verze). A v podstate vsechny tri varianty chci mit ve hre (812, 812lux, 812 vypadajici jako lux ale pritom nelux) ... samosebou vcetne Blonski nahrad.

benpat> ... me jde hlavne o ten renonc, ze v dobe, kdy se ve hre objevi "ZSR 812" uz vlastne vsechna vozidla patrila pod ZSSK. Jenze se mi nechce to delat jako "ZSSK 812 s cervenymi dvermi" / "ZSSK 812 Lux" / "ZSSK 812 s bilymi dvermi" ...

Napada me jedna vec... maji na Slovensku nejaky 810 a 011 v Blonski laku, nebo do toho davaji jen repasovane motory a vleky?

Reply #4089
Píšu že měla, každá končící číslicí 8. Pak píšu že se to nějak zamotalo, poněvadž zjistili že ta rekonstrukce je h****rekonstrukce.  Ještě se našla jedna verze 812, 812 Nachtzug pro klidný spánek cestujících, aby nebyli rušeni světlem :D

810 a přívěšáky do blonski přetírají.
A existuje už v simutransu verze 810 ČD s tím regioňáckým motorem? Strojvedoucí tvrdí že to má celkem odpich :)

Reply #4090
810 s novým motorem a třeba i turbem jsou seřízené na výkon 152 kW, ale mají větší tažnou sílu, takže pokud je Sim udělá jen buďme rádi. Dokonce je prý taková co má Vmax 70 km/h

Reply #4091
Slyšel jsem že je mají v Rakovníku a mají slušný odpich, snad i nové ovládání (doufejme že už ne lanko)

Reply #4092
Lubak, nepleš si to s 811?

Ono těch "reko" 810 je celkem dost, některé mají třeba mirel, nový motor... pomalu co kus to originál. Vím že ve Znojmě mají jednu.

Reply #4093
Tak to jsi mě vykolejil, jestli to nezmotal ten fíra. Vím že to Vršovic jezdí jedna 811 tankovat. A pak že nějaké remotorizované mají být v Trutnově...

Reply #4094
Lubak91 > jo tak, ja to pochopil trochu jinak... kazdopadne informace mame stejny, tedy ohledne planovani osmickove rady a tak dal.

Ohledne tech Blonski 810 + 011 jsem mel tak nejak dojem, ze uz je konkretni plan na jejich kompletni reinkarnaci na 813/913 ... takze jsem spekuloval, jestli to vlastne ma smysl v Blonski to delat - v podstate by se od 812 nijak nelisily graficky (snad jedine velikost okna ve dverich) ... no uvidime.

O 810 s motorem z Reginy nevim... muzes napsat neco blizsiho?